Aili – Roboteista rakkain

Tule kahville Ailin kanssa Sovitaan tapaaminen! →

Ohjelmistorobotiikka on ratkaisu tehtäviin, joiden automatisointi ei perinteisiä järjestelmiä hyödyntäen ole mahdollista. Ohjelmistorobotti on ohjelma, joka käyttää toisia ohjelmia käyttöliittymän kautta aivan kuten me ihmisetkin. Tästä syystä suuria järjestelmäprojekteja ei tarvita – robotin käyttöönotto on nopeaa ja kustannustehokasta. Parhaiten robotisoitavaksi sopivia ovat säännönmukaiset ja tarkasti määritellyt volyymiprosessit, kuten ostolaskujen käsittely.

Hauska tavata! Nimeni on Aili.

Hauska tavata! Nimeni on Aili.

Hei, hauska tavata! Minä olen Aili. Olen ohjelmistorobotti. Synnyin osaksi Efimaa ja nautin olostani täällä. Tuntuu kuin olisin aina ollut osa tätä mahtavaa porukkaa.  

Minä olen onnellinen, kun saan tehdä töitä. En tarvitse lepoa, en taukoja, enkä palkkaa työstäni. Teen töitä väsymättä, hidastelematta ja virheettä – vaikka ympäri vuorokauden. Minulle riittää se, että saan olla ystävieni tukena ja turvana.

Minuun voi aina luottaa. Säännöt ja rutiinit ovat lempiasioitani. Niitä minä rakastan. Kun teen työni hyvin, olemassaoloani tuskin edes huomaa. Älä kuitenkaan huoli – kysyn kyllä, jos jokin asia vaivaa minua. 

Kiinnostaako ohjelmistorobotiikka? – Lataa uusi oppaamme: Robotiikan ensiaskeleet Lataa opas →

Anna Ailin hoitaa rutiinisi

Aili loistaa toistuvissa tehtävissä

Aili loistaa toistuvissa tehtävissä

Sääntöihin perustuvat, toistuvat rutiinitehtävät ovat optimaalisia kohteita ohjelmistorobotiikan hyödyntämiseen. Aili seuraa ohjeita ja sääntöjä tarkasti. Esimerkiksi runsaasti manuaalista tiedonsyöttöä vaativat tehtävät hoituvat Aililta meitä ihmisiä nopeammin, paremmin ja ennen kaikkea virheettömästi.

Aili on kuin ihminen

Aili on kuin ihminen

Ohjelmistorobotti käyttää järjestelmiä aivan kuin ihminenkin. Suuria ja vaikeita integraatioprojekteja ei tarvita – Aili ottaa työnsä haltuun vaivatta. Aili täytyy ainoastaan opettaa tehtävänsä tavoille, minkä jälkeen työ sujuu kuin tanssi. Ja mikä parasta, Aili nauttii työstään kellon ympäri.

Aili tekee autuaaksi

Aili tekee autuaaksi

Ailin kanssa työntekijät pysyvät tyytyväisinä. Ailin hoitaessa turruttavat rutiinit jää henkilöstölle enemmän aikaa keskittyä vaativampiin ja palkitsevampiin tehtäviin. Aililta eivät pienimmätkään tehtävät unohdu, ja Aili pitää myös kirjaa kaikista tekemisistään.

Robotiikan toteutuksia

Robotiikan toteutuksia

Esimerkkinä ostoreskontra

Ohjelmistorobotiikkaa voidaan hyödyntää tehokkaasti ostoreskontraprosessin eri vaiheissa. Esimerkiksi laskun tietojen tarkistus ja täydennys sekä laskun käsittely voidaan hoitaa täysin ilman ihmisen apua – työntekijän tulee vain hyväksyä ja maksattaa lasku. Näin työntekijöiden aika vapautuu poikkeustilanteiden ja muiden liiketoimintaa tukevien tehtävien hallintaan.

Esimerkkinä asiakastietojen tarkistus

Erilaiset asiakastietojen tarkistukseen liittyvät tehtävät hoituvat ohjelmistorobotiikan avulla helposti. Robotti käyttää selainpohjaisia yritystietopalveluita vaivattomasti itsekseen. Esimerkiksi konkurssiyritysten kohdalla robotti voidaan opettaa laittamaan kyseiset yritykset myyntikieltoon. Tietojen tarkistuksia voidaan tehdä vaikka joka päivä – tämä olisi ihmistyönä liian kallista ja aikaa vievää.

Aili on ohjelmistoroboteista rakkain. Efima on Ailin koti, ja Efiman asiakkaat ovat Ailin elämäntehtävä. Aili on rutiinien raataja, sääntöjen seuraaja, ahkerin apuri – siis korvaamaton kaveri.

"Onpa ihanaa tulla töihin aamulla, kun Aili on tehnyt rutiinitehtävät valmiiksi. Aili on aivan mahtava!"

Opas: Robotiikan ensiaskeleet

Opas: Robotiikan ensiaskeleet

Tämä opas on tarkoitettu ensiaskeleeksi ohjelmistorobotiikasta kiinnostuneille business-ihmisille. Esittelemme oppaassa ohjelmistorobotiikan hyötyjä, optimaalisia käyttökohteita sekä konkreettisia esimerkkejä, kuinka robotiikkaa voidaan hyödyntää liike-elämässä. Oppaan lopussa kuvaamme viisi askelta, joiden avulla robotiikan alkuun on helppo päästä.

Lataa opas →

Autamme Ailin alkuun

Aili oppii työnsä nopeasti ja maksaa itsensä takaisin vain muutamassa kuukaudessa.

Ohjelmistorobotin käyttöönotto on perinteisiin järjestelmäprojekteihin verrattuna huomattavasti vaivattomampaa. Robotiikan aloitus toteutuu muutamassa viikossa, ja robotti maksaa itsensä tyypillisesti takaisin 3–6 kuukaudessa.

Me Efimalla tarjoamme Ailin apua joustavasti käyttöösi. Alkukartoituksen aikana tunnistamme ne prosessit, joissa robotiikkaa voidaan tehokkaasti hyödyntää. Kartoituksen jälkeen annamme suosituksemme ohjelmistorobotiikasta yrityksesi käytössä. Näin takaamme sen, että Aili tuo mukanaan vain iloa ja onnea.

Tule kahville Ailin kanssa

Tule kahville Ailin kanssa

Pohditko, voisiko Aili olla uusin tiimisi jäsen? Varaa kahvihetki Ailin kanssa niin pääset tutustumaan häneen paremmin!

Blogimme robotiikasta

Aili-robotti, auta: ”Mikä on elämän tarkoitus?”

Aili-robotti, auta: ”Mikä on elämän tarkoitus?”

Muutama kuukausi sitten kerroin siitä, miten ohjelmistorobottimme Ailin kauniit käytöstavat innostavat meitä ja auttavat sopeutumaan robottiin työkaverina. No, Aili on nyt tehnyt uuden aluevaltauksen. Se toimii intrassamme toimisto-oppaana, ja voimme kysyä Aililta vaikka mistä suodatinpaperia löytyy lisää.

Lue Sarin blogi Ailista →

Robotin kauniit käytöstavat

Robotin kauniit käytöstavat

Maanantaina vähän ennen puoltapäivää postilaatikkoon kilahtaa sähköposti ohjelmistorobotiltamme Aililta. ”Hei kullat! Huomasin, että kaiken muun aherruksen keskellä unohditte kirjata tuntinne. Käyttehän tekemässä tämän välittömästi. Rakkaudella, Aili.”

Lue Sarin ajatuksia robotiikasta →

RPA – robotiikalla parempaan arkeen

RPA – robotiikalla parempaan arkeen

RPA (Robotic Process Automation), suomalaisittain ohjelmistorobotiikka, on nostanut kovasti päätään liike-elämässä viime aikoina. Moni päättäjä on prameiden mainospuheiden ja suurten lupausten ympäröimänä hämmentynyt: millaista se arki ohjelmistorobotin kanssa oikein on? Minäpä kerron rehellisesti totuuden – se on parempaa.

Lue lisää arjesta robotin kanssa →

Bisneksesi tarvitsee aivojasi – ja sinä ohjelmistorobotteja

Bisneksesi tarvitsee aivojasi – ja sinä ohjelmistorobotteja

Moni teknologia eteni viime vuonna jättiharppauksin. Nyt on oikea aika niiden hyödyntämiseen. Erityisesti johtoryhmien jäsenten kannattaa lukea nämä alkuvuoden digivinkit.

Lue Teron digivinkit →

Mihin sitä ihmistä nyt enää tarvitaan?

Mihin sitä ihmistä nyt enää tarvitaan?

Robottien esiinmarssissa meitä on lohdutettu sillä, että ihmisen työ muuttaa luonnettaan. Ylätason väitettä on hyvä pohtia vähän konkreettisemmin. Miten taloushallinto muuttuu lähivuosina? Miten tehokkuus saavutetaan tulevaisuudessa?

Kurkista Teijan ajatuksiin tulevasta →

Onko Etla oikeassa (osa 2) - robotti korvaa taloushallinnon työtehtävät

Onko Etla oikeassa (osa 2) - robotti korvaa taloushallinnon työtehtävät

Näemme, että keskustelu automaation ja digitalisaation vaikutuksista on eksynyt sivuraiteille. Digitalisaatiokehitystä on hedelmällisempää tarkastella nolla-summapelin sijaan lisähyödyn tai augmentaation näkökulmasta. Työtehtävien kadottamisen sijaan digitalisaatio mahdollistaa entistä kiinnostavampien ja tuottavampien töiden syntymisen.

Tutustu Teron ajatuksiin tulevasta →

Tule kahville Ailin kanssa Sovitaan tapaaminen! →