Talouspäällikön “X-Factor”

Case Fremantle Media

Fremantle Media
Enää aikamme ei mene vain peruutuspeiliraportointiin.

Talouspäällikkö Antero Hartonen, FremantleMedia Finland Oy

Lähtötilanteen haasteet 

Toiminnan kausiluonteisuus vaikuttaa tietysti myös taloushallinnon resurssitarpeisiin ja varahenkilöjärjestelyt ovat hankalia. Ostolaskuprosessi oli manuaalinen kaikkine siihen liittyvine ongelmineen. Projektien aikana matkalaskujen määrä oli erittäin suuri eikä sähköinenkään prosessi toiminut tehokkaasti. 

Taloustiimi tukee nyt ansaintaa 

Kun Efiman ja Fremantlen tiet kohtasivat, saatiin rakennettua modulaarinen ratkaisu, jolla selvitettiin kaikki olennaiset puutteet. Fremantle otti käyttöön järjestelmävuokrauksena ostolaskujen käsittelypalvelun ja matkalaskuratkaisun. Lisäksi kausittaista resurssien vajausta on pystytty tasaamaan pääkäyttäjätehtävien ja talousprosessien ajoittaisella ulkoistuksella, jolloin Fremantlen talousosasto on voinut lomailla rauhassa.

Fremantlen talouspäällikkö Antero Hartonen kuvaa siirtymää sujuvaksi ja ammattitaitoiseksi. ”Luotin Efiman näkemykseen siitä, minkälainen ratkaisu on käyttäjien kannalta helpoin ja toimivin”, hän sanoo. Hartonen korostaa sovellusvuokraus- ja ulkoistusratkaisuissa myös tukipalvelun nopeaa toimintaa, ja toteaa Fremantle Median saavan Efimalta vastaukset viiveittä. 

Ostolaskujen kierrätyksessä hyväksymisketju on nyt siirretty sähköiseen muotoon. Tuplatyöstä on näin päästy eroon, ja talousosaston resurssit voidaan suunnata projektien ja liiketoiminnan tukemiseen. Talouspäälliköllä on mahdollisuus viettää enemmän aikaa asiakasrajapinnassa ohjelmatuotantoa ja yhtiön ansaintaa tukemassa. ”Olemme pääsemässä eroon siitä, että kaikki aikamme menee peruutuspeiliraportointiin”, päättää Hartonen. 

Talouden kulut muuttuvia 

Fremantlen matkalaskuprosessia kehitetään edelleen. Seuraavaksi myös kuitit otetaan sähköisen käsittelyn piiriin. Se tulee parantamaan sisäistä asiakastyytyväisyyttä, kun kiireisinäkin aikoina matkalaskut saadaan hoidettua ajoissa. Erinomaisena Hartonen pitää sitä, että palvelulla on todelliseen käyttöön ja tapahtumavolyymeihin perustuva hinnoittelu, mikä tukee hyvin Fremantlen kausiluonteista projektitoimintaa. Sähköistys luo pohjan tällekin.

Efiman palvelut
Hyödyt
  • tehokkuus, tuplatyön poistuminen, parempi tarkkuus
  • taloushallinnon henkilöstön keskittyminen raportointiin ja liiketoiminnan tukemiseen

Fremantle Media

Fremantle Media Finland Oy on yksi Suomen suurimmista tv-tuotantoyhtiöistä. Fremantle Media kehittää toimintaansa jatkuvasti viemällä uusia ideoita ja ohjelmia eteenpäin vahvalla brändi- ja formaattiosaamisella. Yhtiön tuotantoja ovat mm. Salatut elämät, X Factor, Idols, Maajussille morsian, Tartu mikkiin, Suomen Huippumalli haussa, Kamrat sekä Talent Suomi, Luukusta lukaali, Leijonan kita, Sillä siisti, Suuri Seikkailu, Unelmakämppä, Diili ja BumtsiBum!
www.fremantlemedia.fi

Lumon

Lumon →

Parvekelaseistaan tunnettu Lumon on yli 40-vuotisen historiansa aikana kasvanut pienestä pohjois-karjalalaisesta perheyrityksestä globaaliksi parveke- ja terassijulkisivujen johtavaksi brändiksi. Jo ensimmäisistä parvekelaseista lähtien yritys on ollut alansa edelläkävijä ja suunnannäyttäjä. Lumonin innovaatioiden ansiosta jo yli miljoona asiakasta ympäri maailman on päässyt nauttimaan paremmista kodeista.

Versowood

Versowood →

Kotimainen perheyritys ja Suomen suurin yksityinen sahatavaran tuottaja ja jalostaja, Versowood Oy, oli suuren valinnan edessä. Pitkään palvellut talousjärjestelmä oli vanhenemassa, eikä enää vastannut vahvasti kasvaneen yrityksen liiketoiminnan ja raportoinnin tarpeisiin. Uuden järjestelmän käyttöönotto nähtiin myös mahdollisuutena kehittää toimintaa, ja huolellisen kartoituksen jälkeen Versowood valitsi Efiman toimittaman Dynamics 365 -ratkaisun.

Sarastia

Sarastia →

Toukokuussa 2019 kaksi kunta-alan konkaria, KuntaPro ja Taitoa, yhdistyivät. Uusi yhtiö sai nimen Sarastia, ja tämän palvelukeskuksen tavoitteeksi asetettiin kuntien tehokkaan toiminnan ja digitalisaation mahdollistaminen. Tavoitteen keskiössä on Sarastia365, kuntien kokonaisvaltainen ja modernisti pilvestä toimitettava, Microsoftin Dynamics 365:een pohjautuva järjestelmäratkaisu. Ratkaisun kehittämisen tueksi tarvittiin apua, ja kilpailutuksen kautta Sarastia löysi Efimasta itselleen osaavan kumppanin taloushallinnon kokonaisuuteen.

Senaatti

Senaatti →

Senaatti-kiinteistöt on valtionhallinnon työympäristökumppani, jolla on hallittavanaan 9000 kiinteistöä kautta maan. Senaatin tavoitteena on tuottaa asiakkaille yhteistyössä vastuullisen kumppaniverkoston kanssa työympäristöjä, joiden avulla työn suorituskyky paranee ja valtion tilakustannukset alenevat. Visiona on, että Suomen valtio on uuden ajan työympäristöjen ja työnteon tapojen edelläkävijä. Senaatti pyrkii hyödyntämään digitalisaatiota työnteon tapojen uudistamisessa.

Kymppivoima

Kymppivoima →

Sähköntuotannon omistus- ja palveluorganisaatio Kymppivoima valitsi kilpailutuksen kautta Efiman taloushallintonsa ulkoistuskumppaniksi. Kumppanuus on tuonut mukanaan mm. tehoa taloushallinnon prosesseihin, sekä toiminnan jatkuvaa kehittämistä että kustannussäästöjä. Kymppivoimalaiset ovat tyytyväisiä siihen, miten Efima on vastannut haasteeseen.

Senaatti

Senaatti →

Senaatti-kiinteistöt on perinteikäs julkisten tilojen hallinnoija, jonka toiminta ulottuu yli 200 vuoden päähän. Senaatti-kiinteistöt hankki muuttuvan toimintansa tueksi uuden taloushallinnon ERP-järjestelmän. Efimasta saatiin projektiin osaava kumppani, joka uskalsi myös haastaa totuttua.

Cabonline

Cabonline →

Taksialan konserni Cabonline etsi ratkaisua ongelmaansa: ostettujen yritysten ja palvelusopimuksella toimivien kumppanuusyritysten eri kirjanpitojärjestelmät ja tavat toimia johtivat joka kuun vaihteessa hankalaan tilanteeseen, jossa konserniraportointi oli aivan liian hidasta. Apua on saatu yhteistyöstä Efiman kanssa. Microsoftin Power BI ja Azuren tietovarasto tuottavat nyt reaaliaikaista näkymää liiketoimintaan, ja raportoinnin kehittäminen jatkuu iteroiden.

Kotkamills

Kotkamills →

Kotkamillsin ihmiset ovat ylpeitä ketteryydestään. Yritys on viime vuosina pyöräyttänyt isoja muutosprojekteja, joissa markkinan muutos on käännetty mahdollisuudeksi. Niistä merkittävin on ollut uuden pakkauskartonkikoneen käyttöönotto. Efima on ollut matkassa mukana toimittamalla Microsoft Dynamics AX -järjestelmän materiaalinhallinnan, kunnossapidon ja taloushallinnon tarpeisiin.

Borenius

Borenius →

Arvot ohjaavat toimintaa Boreniuksella, jolla on pitkät perinteet suomalaisyritysten asianajotoimistona. Talousjohtaja Anne-Mari Patteri ja kehitysjohtaja Niko Jakobsson kertovat, kuinka he peilaavat yrityksensä arvoja yhteistyökumppaneiden tapaan toimia. Kokemus on osoittanut, että kumppanuus toimii, kun arvomaailmat ovat yhteiset. ”Efima noudattaa myös meidän arvojamme”, he kertovat.

Leijona Catering

Leijona Catering →

Leijona Cateringissä tiedetään, että hyvä raportointi on ajantasaista ja visuaalista ja kaikkien jokapäiväisessä käytössä. Tällaista raportointia lähdettiin toteuttamaan Efiman kanssa yhteisprojektissa. Työkaluna on Efiman pilvipalveluna toimittama QlikView.

Isku

Isku →

Isku etsi taloushallinnon kehittämiseen uudenlaisia, luovia tapoja toimia. Prosesseja haluttiin ulkoistaa mutta samalla kehittää niitä niin, että organisointia voidaan myöhemmin muuttaa tarkoituksenmukaisesti. Efimasta tähän saatiin osaava kumppani, jonka kanssa ajatukset kulkivat alusta lähtien samaan suuntaan.

Veolia Transport

Veolia Transport →

Veolia Transport on johtava joukkoliikennepalvelujen tuottaja Suomessa. Efiman palveluasiakkaana Veolia on ottanut käyttöön uuden taloushallinnon järjestelmän. Tavoitteena oli vähentää rajusti taloushallinnon manuaalisia rutiineja ja saada raportoinnissa tarvittava tieto ja luvut suoraan järjestelmästä ilman virheille altista käsin syöttämistä.

Peikko Group

Peikko Group →

Peikko on suomalainen betonirakentamisen kiinnitysosien tuottaja. Avainkohderyhmiä ovat rakennusyritykset ja rakennusmateriaaleja valmistavat tehtaat. Peikon käyttämä toiminnanohjausjärjestelmä on Microsoft Dynamics AX.

Fremantle Media

Fremantle Media →

Fremantle Median toimintaa leimaa vahva kausiluontoisuus ja suoraviivainen projektitoiminta. Yritys hankki osto- ja matkalaskuohjelmistot pilvipalveluna Efimalta.

Talentum

Talentum →

Pohjoismainen mediatalo Talentum halusi yhtenäistää taloushallintonsa käytäntöjä Suomessa ja Ruotsissa. Taloushallinnon järjestelmäksi valikoitui Microsoft Dynamics AX pilvipalveluna Efimalta. Saman kirjanpitojärjestelmän lisäksi Suomessa ja Ruotsissa on nyt sama tilikartta ja sisäisen laskennan rakenne. Läpinäkyvyys on parantunut, ja aikaa jää entistä enemmän laatua parantavalle työlle.