Case MPY Keskusteluja kumppanuudesta

Case MPY

Keskusteluja kumppanuudesta

MPY:n talouspäällikkö Sami Pulkkinen kertoo yrityksensä panostavan hyviin asiakaskokemuksiin. Henkilöstön aikaa ei haluta kuluvan hallinnolliseen näpräämiseen, ja siksi taloushallinto on sähköistetty ja automatisoitu mahdollisimman pitkälle. Manuaalista käsittelyä vaativat prosessin vaiheet volyymiprosesseissa on ulkoistettu Efimalle, mikä vapauttaa myös taloushallinnon henkilöstön aikaa liiketoiminnan tukemiseen. Efima vastaa myös prosessien jatkuvasta kehittämisestä.

Lataa PDF

MPY Palvelut Oyj on suomalainen tietotekniikkapalveluihin erikoistunut asiantuntijayritys, jonka palveluksessa on 130 ICT-alan ammattilaista. MPY tuottaa palveluja niin yritys- kuin kuluttaja-asiakkaille, tavoitteenaan toimialan paras asiakaskokemus. MPY:n mielestä parempi ICT tarkoittaa asiakkaan liiketoimintatarpeisiin sopeutuvia palveluita, joilla lisätään tuottavuutta ja kilpailukykyä. 

Manuaalista käsittelyä vaativat prosessin vaiheet volyymiprosesseissa on ulkoistettu Efimalle, mikä vapauttaa myös taloushallinnon henkilöstön aikaa liiketoiminnan tukemiseen. Efima vastaa myös prosessien jatkuvasta kehittämisestä. ”Sähköisyys on nykyaikaisen, paikasta riippumattoman työn perusta. Emme halua enää pyöritellä papereita, vaan keskittyä bisnekseen”, kertoo Pulkkinen.