Toiminnanohjauksen pilviaamu 18.5.2021

Pilvisiirtymä tulee – oletko valmis?

Virtuaalitapahtuma,
tiistaina 18.5. klo 9.00-11.00

 

Toiminnanohjaus on muutoksen polulla. Pilveen siirtyminen tulee olemaan monelle organisaatiolle välttämätön askel tulevaisuudessa ja online-alustalla toimiminen tuo mukanaan paljon uusia mahdollisuuksia.

Miten pilvisiirtymään kannattaa varautua? Mitkä asiat muuttuvat? Mitkä ovat vaikutukset oman organisaation osaamisvaatimuksiin? Mitä pitäisi ottaa huomioon etukäteen, kun pohtii toiminnanohjausjärjestelmän tai järjestelmätoimittajan valintaa?

Aamun aikana kuulet:

 • Keynote-puheenvuoron Microsoftin Karl O'Learyltä toiminnanohjauksen nykytilasta ja tulevaisuuden näkymistä
   
 • Efiman Kai Lyytisen puheenvuoron digisydämen merkityksestä
   
 • Midagonin Paula Aaltosen vinkit siitä, mitä pitäisi ottaa huomioon etukäteen, kun pohtii toiminnanohjausjärjestelmän tai järjestelmätoimittajan valintaa
   
 • YIT:n Esa Nykäsen kertomuksen siitä, miten YIT siirtyi on-premise SAP:ista Microsoft D365:een
   
 • Inlookin Antti Metsolan esityksen Inlook Groupin kokonaisvaltaisesta ERP-modernisoinnista

Tapahtuman moderaattorina toimii Antti Merilehto.

 

Tapahtuman tallenne on katsottavissa Efiman YouTube-kanavalla!

Ohjelma

9.00 Tapahtuman avaus  
Kai Lyytinen
ERP-liiketoiminnan vetäjä, partneri, Efima

9.15 Keynote: The future of ERP – trends and new opportunities
Karl O´Leary
Western Europe Area Lead, Business Applications, Microsoft

9.40 Mitä pitäisi ottaa huomioon, kun pohtii toiminnanohjausjärjestelmän / -järjestelmätoimittajan valintaa? 
Paula Aaltonen
Director, Transformation & program management services, Midagon

10.00 Case YIT: Matka on-premise SAPista Microsoft Dynamics 365:een
Esa Nykänen
CIO, YIT

10.20 Case Inlook: Kokonaisvaltainen ERP-modernisointi 
Antti Metsola
Hankintajohtaja, Inlook Group

10.40 Paneelikeskustelu

Tapahtuma päättyy klo 11.00.

Puhujat

Karl O'Leary, 
Microsoft

Western Europe Area Lead, Business Applications

Karl O'Leary is responsible for Microsoft’s business applications portfolio for the Western Europe region. Karl has more than 25 years of sales and general management experience in the IT industry. Before joining Microsoft, Karl held various executive positions in busines software companies across UK and Ireland.  Prior to his career in software, his early career was with PWC, this led to a variety of finance management roles in the leisure and manufacturing industries where he led a number of ERP selections and implementations across EMEA.

Kai Lyytinen,
Efima

Business Director, ERP, Partner

Kai Lyytinen on Efiman ERP-liiketoiminnan vetäjä ja yksi yrityksen perustajista. Kai on toiminnanohjausjärjestelmien pitkän linjan ammattilainen ja hänellä on takanaan kymmeniä vaativia ja onnistuneita Microsoft Dynamics AX/D365 -projekteja niin Suomessa kuin ulkomailla. Hänen ideaalimaailmassaan prosessit ja tietojärjestelmät ovat tarkoituksenmukaisia ja liiketoimintaa tukevia työkaluja.

Esa Nykänen,
YIT

Tietohallintojohtaja

YIT:n tietohallintojohtaja Esa Nykänen on kokenut muutosten johtaja ja toteuttaja. Takana on niin ERP- kuin IT-toimintamallin muutoksen hankkeita. Hän on ollut mukana useissa liiketoiminnan transformaatio- hankkeissa niin osana toteuttavaa tiimiä kuin johtamassa hankkeita onnistuneesti tavoitteisiin. Aiemmin hän on toiminut useissa tietohallinnon tehtävissä Lemminkäisellä, Nesteellä ja Uponorilla.

Antti Metsola, 
Inlook Group

Hankintajohtaja

Antti Metsola toimii sisärakentamiseen erikoistuneen Inlook-konsernin hankintajohtajana, vastaten myös yrityksen tietojärjestelmien toimivuudesta ja kehittämisestä. Hänellä on yli 25 vuoden kokemus hankinta- ja logistiikkatoimintojen vetäjänä ja kehittäjänä useassa suomalaisessa bränditalossa. Antin mielestä tavoitteisiin päästään pitkäjänteisellä yhteistyöllä ja prosessien kehittämisellä - ei tunnuslukuja viilaamalla. Hankinta ja it pitää nähdä lisäarvon tuottajina yrityksen liiketoiminnalle eikä vain kuluna tai säästöpotentiaalina.

Paula Aaltonen,
Midagon

Director, Transformation & program management services

Paula Aaltonen vastaa Midagonin Transformation and Program Management -palvelualueen kehittämisestä. Paulalla on vahva kokemus liiketoiminnan prosesseista, toiminnanohjaamisesta ja niihin liittyvien ERP-hankkeiden johtamisesta. Erpit, projektit ja muutoksen aikaansaaminen herättävät innostuksen yhä uudelleen: ”projektiakaan en vaihtaisi pois”. Ennen Midagonia Paula on työskennellyt kansainvälisissä yrityksissä useissa eri rooleissa.

MODERAATTORI
Antti Merilehto

Tietokirjailija, AI asiantuntija

Antti Merilehto on moniosaaja, joka on tehnyt uransa digitaalisen liiketoiminnan saralla. Hän on tekoälyn intohimoinen puolestapuhuja ja Tekoäly - matkaopas johtajalle -kirjan kirjoittaja. Lisäksi hän on suosittu puhuja ja juontaja.

Efima

Efima tukee ja tehostaa suurten ja keskisuurten yritysten liiketoimintaa toiminnanohjauksen ja taloushallinnon, ohjelmistorobotiikan ja tekoälyn ratkaisuilla, ulkoistuspalveluilla ja konsultoimalla. Haluamme tarjota alan parasta palvelua ja olla erinomainen työpaikka osaaville asiantuntijoillemme. Meidät on valittu Microsoftin vuoden 2020 digitalisaatiokumppaniksi.