EfiAcademy /

Älykäs ostolaskujen käsittely – vinkit ostolaskuprosessin tehostamiseen ​

Minkälainen on moderni, tehokas ostolaskuprosessi? Tervetuloa oppimaan, mistä elementeistä älykäs ostolaskuprosessi muodostuu, ja kuulemaan, miten oman organisaationne ostolaskujen käsittelyä voisi tehostaa.

 • Varaa paikka
 • Ajankohta
  5.5.2021 9.00-16.00
 • Paikka
  Etäkoulutus
 • Hinta
  800 €/osallistuja

Koulutuksen kuvaus

Sujuva ostolaskuprosessi koostuu useista toisiinsa linkittyvistä elementeistä. Virheetön ja täydellinen data soljuu hyvin määritellyssä prosessissa kitkattomasti sen alusta loppuun saakka. Hyvin organisoitunut ostoreskontratoiminto käsittelee ostolaskut vaivattomasti tarkoituksenmukaisin ja modernein työvälinein.​

Haluaisitko, että myös teidän organisaationne ostolaskuprosessi kuulostaisi tältä? Tämä koulutus antaa sinulle työkalut älykkääseen ostolaskujen käsittelyyn ja ostolaskuprosessinne tehostamiseen.

Monessa organisaatiossa ostolaskujen käsittelyyn käytetään tarpeettoman paljon aikaa ja resursseja. Tässä koulutuksessa Efiman prosessikonsultit opastavat, miten prosesseja optimoimalla sekä työvälineitä ja automaatiota järkevästi hyödyntämällä ostolaskut on mahdollista käsitellä älykkäämmin. ​Koulutuksessa käydään läpi ostolaskuprosessin parhaita käytäntöjä sekä tyypillisimpiä haasteita ja ratkaisuja. Tutustumme useisiin käytännönläheisiin esimerkkeihin, jotka havainnollistavat, minkälaisia hyötyjä älykkäämmällä ostolaskujen käsittelyllä voidaan saavuttaa. ​

Kenelle tarkoitettu​?

Koulutus soveltuu taloushallinnon asiantuntija-, kehitys- ja johtotehtävissä oleville sekä taloushallinnon järjestelmistä vastaaville.

Hinta

800 eur + alv 24% / osallistuja

Toteutus ja ehdot

Koulutus järjestetään etäyhteyksin, Teamsin välityksellä. Osallistumislinkki ja koulutusmateriaalit lähetetään osallistujille ennen tapahtumaa. Vahvistamme koulutuksen toteutumisen kaksi viikkoa (14 vrk) ennen koulutuksen alkua.

Täältä pääset tutustumaan tietosuojaselosteeseen sekä muutos- ja peruutusehtoihin.

Kouluttajat

Jesse Ahokas

Jesse Ahokas

Process Consultant

Jesse Ahokas on kokenut taloushallinnon ammattilainen, joka on erikoistunut taloushallinnon prosesseihin ja järjestelmiin sekä niiden kehittämiseen. Jesse toimii Efimalla prosessikonsulttina, tukien Efiman asiakkaita näiden taloushallinnon kehityksessä. Jessellä on yli 10 vuoden kokemus taloushallinnon eri osa-alueilta, mm. talouden palvelukeskuksista, prosessikehityksestä, yrityksen maksuliikenteestä, projektinhallinnasta, tiimien vetämisestä sekä muutosjohtamisesta.

Suvi Antila

Suvi Antila

Outsourcing Consultant

Suvi Antilalla on laaja tietämys taloushallinnon ja liiketoiminnan prosessien ja järjestelmien kehittämisestä. Hän on erikoistunut ostoreskontra-, matka- ja kululaskujen hallintaan sekä maksuliikenneprosesseihin kansainvälisessä ympäristössä. Hän on myös toiminut projektipäällikkönä ja -asiantuntijana sekä esimiehenä usean vuoden ajan.

Agenda

9.00-12.00 ​

Ostolaskujen käsittely osana hankinnasta maksuun –prosessia​

 • Pitkien prosessien merkitys ja kokonaisuuden optimoiminen​
 • Prosessikontrollien määrittely​

Virheetön data osana sujuvaa prosessia​

 • Master data kuntoon
 • Ostolaskujen tarpeellinen tietosisältö​

Automaatio ja teknologia osana ostolaskuprosessin tehostamista​

 • Kaikki hyödyt irti nykyjärjestelmistä​
 • Ohjelmistorobotiikan (RPA) ja tekoälyn hyödyntäminen​

12.00-13.00 Lounastauko​

13.00-16.00 ​

Työn organisointi ja osaaminen​

 • Ostolaskuprosessin roolit ja vastuut​
 • Tehokkuutta töitä keskittämällä​

Ostoreskontra-asiantuntijan puheenvuoro​

 • Käytännön esimerkkejä ostolaskuprosessin tehostamisesta​
 • Taloushallinnon työn murros ja uudet osaamisvaatimukset​

Prosessin johtaminen ja raportointi​

 • Avainmittariston määrittely ja sen linkittyminen toimintasuunnitelmaan sekä prosessikehitykseen