Skip to content
energia-ala-web-mobiili
energia-ala-web

Energia-alan tehokkuuden taustalla

Energia-alan yritykset luovivat eteenpäin muuttuvassa toimintaympäristössä. Tehokkuuden ja toimintavarmuuden edelletyksenä ovat luotettavat ydinjärjestelmät ja -prosessit, datan hyödyntäminen liiketoiminnassa sekä tarkoituksenmukaiset tukitoiminnot, jotka sujuvuudellaan antavat mahdollisuuden keskittyä olennaiseen.

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Kestävät edellytykset energia-alan yrityksille

Digitaaliset työkalut, huippunsa hiotut prosessit sekä datan tehokas hyödyntäminen tukevat energia-alan yritysten toimintaa. Me Efimalla tunnemme energia-alan erityispiirteet ja autamme asiakkaitamme eteenpäin heidän digitalisaatiomatkallaan.

Wind turbines stand above wintry farmland in northern Illinois (roadside view)

Ydinjärjestelmät

Moderni ja pilvipohjaiset teknologia-alustat, kuten Microsoft Dynamics 365, tarjoavat energia-alan yrityksille vahvan digisydämen, joka kokoaa yhteen liiketoiminnan elintärkeät tieto-, raha- ja resurssivirrat. Toimintavarma ja jatkuvasti päivittyvä ydinjärjestelmä tukee liiketoiminnan kasvua pitkälle tulevaisuuteen.

Projektit

Urakointi, asennus, huolto, kunnossapito – projektiluotoinen toiminta on energia-alan yrityksille arkipäivää. Digitaaliset ratkaisut tuovat helpotusta arkeen ja antavat työntekijöille sopivat työkalut tehtävissään suoriutumiseen.

Esimerkiksi kehittämämme Projekti App tehostaa projektien perustamista Microsoft Dynamics 365 Project Operations -järjestelmään ja Työnohjaus App on ratkaisu huolto- ja asennustöiden työnohjaukseen ja perustietojen syöttämiseen ja ylläpitämiseen.

Tiedolla johtaminen

Data on energia-alan yritysten tärkeä voimavara, jonka pohjalta tuotettu tieto toimii parhaimmillaan liiketoimintaa ohjaavana ajurina. Yhtenäisen tietoalustan, kuten Microsoft Fabricin, avulla hallitset ja tuo datasi yhteen sekä muutat sen aidosti liiketoimintaasi ja päätöksentekoa tukevaksi tiedoksi.

Tukitoiminnot

Toimiva taloushallinto antaa energia-alan yrityksille mahdollisuuden keskittyä oman ydinliiketoimintansa kehittämiseen. Modernit taloushallinnon ohjelmistot automatisoivat useita aiemmin manuaalisia työvaiheita ja vapauttavat talousammattilaisten aikaa liiketoiminnan tukemiseen. Taloushallinnon palveluilla voidaan paikata hetkellisiä resurssitarpeita, tai taloushallinnon prosessit voidaan antaa vaikka kokonaan kehittävän kumppanin hoitoon. Myös energia-alalla toimivien yritysten eriytetty tuloslaskelma ja tase sekä verkostoinvestointeihin liittyvät erityispiirteet ovat meille tuttuja.

Älykkään automaation ratkaisuilla, kuten tekoälyllä, voidaan tuoda tehokkuutta prosesseihin läpi organisaation. Esimerkiksi asiakaspalvelussa tekoäly voi lajitella saapavut palvelupyynnöt automaattisesti oikeisiin jonoihin ja työpöytärobotti tuo tarvittavat tiedot asiakaspalvelijan käyttöön silmänräpäyksessä useistakin eri järjestelmistä.

Carunan taloushallinnon prosessit rakennettiin alusta alkaen yhdessä.
↑ Carunan taloushallinnon prosessit rakennettiin alusta alkaen yhdessä.

Case Caruna | Kehittävä kumppani on kuin osa omaa tiimiä

Kun sähkönsiirtoyhtiö Caruna perustettiin vuonna 2014, aloitti se toimintansa puhtaalta pöydältä. Tilanne nähtiin erityisesti mahdollisuutena rakentaa organisaatio, jonka toiminta on mietitty viimeistä yksityiskohtaa myöten yhtiön tarpeiden mukaisesti. Caruna löysi itselleen Efimasta oikean kumppanin, jonka kanssa talouden prosessit ja työtavat voitiin rakentaa alusta alkaen tukemaan yhtiön liiketoimintaa parhaalla mahdollisella tavalla. Efima nähtiin myös asiantuntijana, joka päivittäisen tekemisen lisäksi osallistuu Carunan taloushallinnon kehittämiseen osana kumppanuutta.

Case Caruna

Jutellaanko lisää?

Ota yhteyttä alla olevaan yhteyshenkilöömme, joka tuntee parhaiten aihealueeseen liittyvät seikat. Voit myös jättää viestin tai yhteydenottopyynnön lomakkeella.

Kai Lyytinen

Kai Lyytinen

Business Director, Microsoft
kai.lyytinen@efima.com
+358 40 830 1217