Skip to content

Tule töihin Efimalle!

Jos haluat kasvaa ja kehittyä kanssamme, voi Efima olla juuri se oikea askel urallasi. Olitpa sitten tietojärjestelmien saloihin perehtynyt ratkaisukonsultti, ohjelmistokehityksen konkari taikka taloushallinnon ammattilainen, löytyy sinulle sopiva paikka meidän efimalaisten joukosta.

↑ Efimalaiset kokoontuvat vuosittain kahteen kick-off-tilaisuuteen, joissa nimensä mukaisesti potkitaan yhdessä eteenpäin meille kaikille tärkeitä asioita.

Kurkkaa alta avoimet työpaikkamme

 
↑ Haku vuoden 2022 kesätyöpaikkoihimme on päättynyt

Kiitos hakijoille! | Haku kesän parhaisiin kasvupaikkoihin on päättynyt

Tarjoamme tänäkin kesänä useille tulevaisuuden lupauksille ponnahduslaudan älykkään automaation ja ohjelmistorobotiikan, koodaamisen sekä taloushallinnon maailmaan.

Haku vuoden 2022 kesätyöpaikkoihimme on päättynyt. Kiitos kaikille hakijoille!

Miltä näyttää kasvupaikka Efimalla?

2009

perustettu

23M

liikevaihto

280+

efimalaista

2

toimistoa

Miksi Efimalla on helppo viihtyä?

Hyvä syy

Meiltä löydät joukon mahtavia työkavereita, joiden kanssa aika töissä tai tapahtumissamme työajan ulkopuolella kuluu kuin siivillä. Työntekijämme nostavat ensimmäisinä esiin yrityskulttuurimme ja arjessa elävät arvomme asioiksi, jotka erottavat Efiman heidän aiemmista työpaikoistaan.

Efima on työpaikka, jossa suuntaamme yhdessä eteenpäin. Kaikki saavat olla töissä omana itsenään ja meiltä löytyy tahtoa kuunnella. Haastamme totuttua, saamme aikaan ja onnistumme rohkeasti.

Toinen hyvä syy

Meillä on maailmanluokan tuotteet, palvelut ja ennen kaikkea osaajat. Valikoimamme on laadukas kokonaisuus IT-maailman huipputuotteita, loistavaa asiakaspalvelua ja palvelukonsepteja. Olemme edelläkävijäyritys, jossa tukenasi ovat Suomen parhaimmistoon kuuluvat liiketoiminnan ja pilvipalveluiden kehittämisen ammattilaiset. Pääset mukaan edistämään asiakkaidemme bisnestä viimeisimmillä työkaluilla ja menetelmillä ja myös kehittymään itse ammattilaisena. 

Eikä siinä vielä kaikki

Uskomme, että kaiken tekemisen takana ovat tyytyväiset ja hyvinvoivat työntekijät. Tuemme efimalaisia tasapainoisessa (työ)elämässä. Jokaisella efimalaisella on vapaus valita, kuinka paljon haluaa työskennellä etänä ja kuinka paljon  toimistoillamme Helsingin ydinkeskustassa Kaivopihalla tai Tampereen Tulli Business Parkissa. Huolehdimme siitä, että arkesi rullaa, työkaverisi ovat tukenasi ja työvälineesi kunnossa niin kotitoimistolla kuin konttorillakin.

 

Näin hakuprosessi etenee

Rekrytointiprosessissa etenemme arvojemme mukaisesti hakijan kanssa yhdessä eteenpäin ja toisiimme tutustuen. Siksi prosessin eteneminen ei ole sinulle salaisuus.

↑ Efima kickoff -tilaisuudessa.

Hakemus

Kiinnostuitko meistä? Ota meihin yhteyttä kuullaksesi lisää tai lähetä suoraan hakemus rekrytointijärjestelmämme kautta:

1. Kerro lyhyesti, mihin rooliin haet ja miksi olisit siihen sopiva tyyppi.
2. Liitä mukaan myös CV:si tai LinkedIn-profiilisi.

Alustava tapaaminen

Seuraavassa vaiheessa keskustelet rekrytoivan esihenkilön kanssa.

Keskustelun tavoitteena on, että:
1. saamme sinusta ja osaamisestasi mahdollisimman kattavan kuvan
2. sinä pääset meistä kärryille ja sinulle muodostuu mahdollisimman selkeä kuva niin Efimasta kuin haettavasta roolista.

Jos tunne on keskustelun jälkeen molemminpuolinen, jatkamme seuraavaan tapaamiseen. Ennen toista tapaamista lähetämme sinulle verkossa tehtävän soveltuvuusarvioinnin, jonka tuloksia käymme yhdessä läpi.

Toinen tapaaminen ja soveltuvuusarvioinnit

Viimeisessä vaiheessa pääset:

1. Kertomaan lisää itsestäsi rekrytoivalle esihenkilölle ja HR-edustajallemme soveltuvuusarvioinnin läpikäynnin yhteydessä
2. Tutustumaan paremmin rooliisi, Efimaan ja tuleviin työtehtäviisi keskustelun tai vaikkapa casetehtävän myötä.

Mikäli tämänkin jälkeen tunne on edelleen molemminpuolinen, on työsopimuksen allekirjoittamisen aika!

Perehdytys

Kun rekrytointiprosessi on päässyt loppusuoralle ja työsopimuksesi on allekirjoitettu, alamme innokkaasti suunnitella tulevaa perehdytystäsi ja juuri sinulle yksilöityä perehdytyssuunnitelmaa.

Laadukas perehdytys on meille efimalaisille sydämenasia, ja moni efimalainen kertoo saaneensa uransa parhaan perehdytyksen muilta efimalaisilta. 

Tutustu efimalaiseen (työ)elämään

↑ Parasta työssä ovat Harrin ja Tonin mukaan vapauden ja uuden kehittämisen lisäksi työkaverit ja hyvä työkulttuuri.

Uratarina | Parasta työssä on vapaus

Efimalaiset Harri Tuononen ja Toni Pienimäki ovat yksimielisiä siitä, että oman työn parhaita puolia on vapaus tehdä työtä sillä tavoin kuin itse parhaaksi näkee. 

Tutustu Harrin ja Tonin tarinaan

↑ Julie ja Tiina ovat löytäneet Efimasta paikan, jossa kasvaa ja kehittyy.

Uratarina | Efimalla on mahdollisuus kasvaa ihmisenä ja roolista toiseen

Efiman energinen kaksikko, Julie Gråberg ja Tiina Kaskinen, tunnustautuvat molemmat vannoutuneiksi aamuihmisiksi. Tiinalla päivän alkuun kuuluu puolen tunnin kävelylenkki, jonka aikana ajatukset kirkastuvat kohti työpäivää. Julien aikaisia aamuja taas rytmittää kirjoituskurssilta napattu tekstien tuottamisen rutiini – kolme sivua tekstiä sanoittaa soljuvien ajatusten lisäksi usein myös ratkaisut päivän työhaasteisiin.

Tutustu Julien ja Tiinan tarinaan

↑ Julian mukaan Efimalla ymmärretään hyvinvoivan henkilöstön arvo.

Uratarina | Osaavalle tekijälle riittää mahdollisuuksia

Tradenomiopintojensa loppupuolella Julia Kärkkäinen pohti, millaisessa paikassa hän haluaisi valmistumisensa jälkeen työskennellä. Toiveissa esiin nousivat halu käyttää moderneja järjestelmiä sekä osallistua projekti- ja kehitystöihin, sillä liian rutiininomainen työ ilman vaihtelua ei houkutellut.

Tutustu Julian tarinaan

Efiman alkuajoista saakka meillä oli visio matkasta Agia Efima -nimiseen paikkaan Kreikassa. Tavoitteet saavutettiin ja teimme matkan syksyllä 2017. Matka symboloi tietyn kasvuvaiheen päättymistä. Matkalla katsoimme kuitenkin jo eteenpäin. Pohdimme, miten kehitymme ja vahvistumme edelleen, ja teimme lupauksia niin asiakkaillemme kuin toisillemmekin. Agia Efimalla tekemämme aivotyö kiteytyi seuraaviin asiakaslupauksiin:

Lupaamme pitää osaamisen riman korkealla.

Lupaamme uudistua jatkuvasti.

Lupaamme olla hyvä ja kyseenalaistava kumppani.

Kysyttävää? Ota rohkeasti yhteyttä!

Riikka Vainio

Riikka Vainio

HR Specialist
riikka.vainio@efima.com

Riikka vastaa Efimalla rekrytoinneista. Hän vastaa mieluusti kaikkiin kysymyksiin, joita Efimasta keksit. Efiman arvoista yhdessä eteenpäin ja omana itsenä ovat erityisen lähellä Riikan sydäntä