EfiAcademy /

Taloushallinnon automaatio

Valjasta automaation hyödyt taloushallintonne käyttöön! Automaatio tukee taloushallinnon asiantuntijoiden työtä ja vapauttaa aikaa taloushallinnon kehittämiselle. Tässä käytännönläheisessä koulutuksessa kuulet parhaita käytäntöjä taloushallinnon automaatioasteen kasvattamiseksi ja opit taloushallinnon järjestelmien ja teknologioiden kehityksestä ja tulevaisuuden näkymistä.

 • Varaa paikka
 • Ajankohta
  20.4.2021 9.00-16.00
 • Paikka
  Etäkoulutus
 • Hinta
  800 €/osallistuja

Koulutuksen kuvaus

Modernissa, älykkäässä taloushallinnossa järjestelmät ovat integroituja, prosessit ovat automatisoituja ja digitaalinen data virtaa automaattisesti järjestelmästä toiseen. Automatisoidumpi talousarki onkin monen organisaation tavoite. Mutta mistä lähteä liikkeelle taloushallinnon automatisoimisessa? 

Tässä koulutuksessa kuulet parhaita käytäntöjä alkuun pääsemiseksi ja taloushallintonne automaatioasteen kasvattamiseksi alan johtavalta asiantuntijalta. Koulutuksen käytyäsi olet valmiimpi toimimaan taloushallinnon automaation kehitysprojekteissa tai ohjaamaan itse sellaisia.

Koulutus kattaa seuraavat teemat:

 • Miten valita oikeat automaatiovälineet? Taloushallinnon automatisoinnin välineet ovat kasvaneet räjähdysmäisesti järjestelmien kehittymisen, pilvipalveluiden laajentumisen ja uusien teknologioiden myötä. Jatkuvasti kasvavan tarjonnan joukosta pitää osata valita paras automaatiotyökalu tilannekohtaisesti, ja lisäksi eri työkalut tulisi osata sovittaa toimivaksi kokonaisuudeksi. Koulutuksessa käydään käytännönläheisesti läpi kokemuksia taloushallinnon prosessien automatisoinnista erilaisilla automaatiovälineillä.
 • Miten hallita yrityksen kokonaisarkkitehtuuria ja tietovirtoja? Taloushallinnon automatisoidut prosessit perustuvat järjestelmien, integraatioiden, palveluiden ja automaatioteknologioiden yhteistyöhön. Yrityksen kokonaisarkkitehtuurin ja tietovirtojen hallinta onkin avainasemassa prosessien automaation varmistamisessa. Koulutuksessa opit hallitsemaan ja kehittämään yrityksen kokonaisarkkitehtuuria ja tietovirtoja siten, että data virtaa mahdollisimman automaattisesti ja reaaliaikaisesti läpi yrityksen ja sen eri järjestelmien.
 • Miten kehittää automaatiota omassa organisaatiossa ja työssä? Koulutuksessa tuodaan esille mahdollisuuksia automaation kehittämiseksi omassa työssä ja luodaan näkemyksiä talousautomaation tulevaisuuden kehityssuunnista.

Kenelle tarkoitettu?

Koulutus soveltuu taloushallinnon asiantuntija-, kehitys- ja johtotehtävissä oleville sekä taloushallinnon järjestelmistä vastaaville.​

Hinta

800 eur + alv 24% / osallistuja

Toteutus ja ehdot

Koulutus järjestetään etäyhteyksin, Teamsin välityksellä. Osallistumislinkki ja koulutusmateriaalit lähetetään osallistujille ennen tapahtumaa. Vahvistamme koulutuksen toteutumisen kaksi viikkoa (14 vrk) ennen koulutuksen alkua.

Täältä pääset tutustumaan tietosuojaselosteeseen sekä muutos- ja peruutusehtoihin.

Kouluttaja

Sanna Kaarlejärvi

Sanna Kaarlejärvi

Finance Business Director

Sanna Kaarlejärvi on maamme johtavia talousprosessien kehittäjiä sekä palkittu kouluttaja. Hän on yksi Efiman perustajista ja vastaa yrityksessä taloushallinnon tarjooman kehittämisestä. Sanna on vuosien mittaan ollut virtaviivaistamassa monien suurten ja keskisuurten yritysten taloushallintoa. Sannan kyky yhdistää ison kuvan näkeminen yksityiskohtaiseenkin taloushallinnon osaamiseen välittyy myös hänen Tero Salmisen kanssa kirjoittamassaan kirjassa ”Älykäs taloushallinto”.

Agenda

9.00-12.00

Taloushallinnon järjestelmien ja automaation markkinakatsaus 

 • Talousjärjestelmien markkina ja pilvisiirtymän vaikutukset: modulaarisia ERP:ejä vai erillisjärjestelmiä?
 • Automaation kehittyminen talousjärjestelmien sisällä ja erillisvälinein
 • Robotiikan ja tekoälyn hyödyntäminen taloushallinnossa 
 • Uudet helppokäyttöisemmät käyttöliittymät

Miten valita oikea automaatioväline tilannekohtaisesti?

12.00-13.00 Lounastauko

13.00-16.00

Kokonaisarkkitehtuurin hallinta ja kehittäminen

 • Taloushallintoon liittyvien tietovirtojen ja liiketoimintasovellusten yhteentoimivuus mahdollistaa prosessien automaation
 • Tietovirtojen hallinta ja kontrollit avainasemassa
 • Datan laadun parantamisen menetelmiä

Raportoinnin ja analytiikan avulla data hyötykäyttöön

 • Älykkäät raportoinnin ja analytiikan teknologiat 
 • Koneoppimisen ja luonnollisen kielen hyödyntäminen
 • Modernit ennustejärjestelmät ja ennustamisen automaatio

Vinkkejä automaation edistämiseen omassa organisaatiossa