Skip to content

Sarastia | Moderni, pilvipohjainen Dynamics 365 kuntien digitalisaation mahdollistajana

Case-Sarastia-web Joni Talvitie, liiketoimintajohtaja, ohjelmistot ja tiedolla johtaminen, Kati Kälviäinen, liiketoimintajohtaja, talouspalvelut, ja Janne Santanen, liiketoimintapäällikkö, Sarastia Oy
↑ Joni Talvitie, liiketoimintajohtaja, ohjelmistot ja tiedolla johtaminen, Kati Kälviäinen, liiketoimintajohtaja, talouspalvelut, ja Janne Santanen, liiketoimintapäällikkö, Sarastia Oy

Haluamme kumppaneiltamme, että meitä haastetaan ja haetaan niitä meille sopivia lähtöjä.

Toukokuussa 2019 kaksi kunta-alan konkaria, KuntaPro ja Taitoa, yhdistyivät. Uusi yhtiö sai nimen Sarastia, ja tämän palvelukeskuksen tavoitteeksi asetettiin kuntien tehokkaan toiminnan ja digitalisaation mahdollistaminen. Tavoitteen keskiössä on Sarastia365, kuntien kokonaisvaltainen ja modernisti pilvestä toimitettava, Microsoftin Dynamics 365:een pohjautuva järjestelmäratkaisu. Ratkaisun kehittämisen tueksi tarvittiin apua, ja kilpailutuksen kautta Sarastia löysi Efimasta itselleen osaavan kumppanin taloushallinnon kokonaisuuteen.

Oma ohjelmistotarjooma tuo lisäarvoa asiakkaille

Jo ennen yhtiöiden fuusioitumista KuntaPro oli kehittänyt omia ohjelmistotuotteitaan asiakkaidensa käyttöön, ja fuusioitumisen aikana päätettiin jatkaa samalla linjalla. Sarastian liiketoimintapäällikkö Janne Santasen mukaan itse tehdyillä ohjelmistoratkaisuilla on lisäarvoa yhtiön asiakkaille. ”Sarastiassa on useiden vuosien kokemus siitä, kuinka palvelukeskusten tulisi palvella asiakkaitaan. Oman ohjelmistotarjooman kautta voimme tarjota asiakkaillemme myös entistä kustannustehokkaamman ratkaisun, tehokkaat prosessit ja järjestelmät”, Santanen kertoo.

Ohjelmistojen ja tiedolla johtamisen liiketoimintajohtaja Joni Talvitie on yhtä mieltä Santasen kanssa. ”Työ Sarastia365:n parissa aloitettiin noin kaksi vuotta sitten, jo ennen yhtiöiden yhdistymistä. Kunta365-nimeä kantaneen hankkeen tarkoituksena oli, että emme olisi vain talouspalveluiden tarjoaja, vaan myös kuntien ja kaupunkien digitalisaation mahdollistaja”, Talvitie kuvailee. Hankkeen kulmakiveksi valittiin Microsoftin pilvipohjaisen Dynamics 365:n päälle rakennettu kuntien ja kaupunkien erityistarpeisiin räätälöity ratkaisu.

Hankkeesta hyötyvät kaikki

Kuntien ja kaupunkien taloushallinto on Sarastialla selkärangassa. Yhtiön taloushallinnon palvelukeskuksessa on töissä reilut 300 työntekijää, ja asiakaskuntia, -kaupunkeja ja -yhtiöitä on jo yhteensä yli 150. Sarastian talouspalveluiden liiketoimintajohtaja Kati Kälviäinen pitää suurta järjestelmähanketta tärkeänä uuden organisaation toiminnassa. ”Sarastia365:stä hyötyvät kaikki – asiakkaamme omassa toiminnassaan ja me talouden ulkoistuspalveluidemme tuotannossa. Talouden perusasiat, kuten debit ja kredit, eivät häviä mihinkään, mutta uuden järjestelmän kautta prosessit voidaan hioa niin tehokkaiksi kuin mahdollista ja voidaan löytää myös aivan uusia ratkaisuja.”

Kälviäisen mukaan hankkeella on ollut myös suuri merkitys fuusion onnistumisessa. ”Hankkeena tämä on todella jännä. Tehtiin juuri fuusio ja lähdettiin heti uudella organisaatiolla toteuttamaan uutta. Projekti on otettu vastaan todella innostuneesti ja se on tuonut uudet kollegat hyvin yhteen.” Santanen toistaa Kälviäisen mietteet: ”Lähdimme yhdessä kohti uutta haastetta, ja se on auttanut myös yhteishengen luomisessa tuoreessa organisaatiossa”.

Kumppanilta vaaditaan paljon – myös rohkeutta haastaa asiakasta

Sarastia pyrkii tarjoamaan asiakkailleen alansa parhaita ratkaisuja ja palvelua, minkä vuoksi yhtiö vaatii yhteistyökumppaneiltaan myös paljon. ”Projektin tavoitteena on saumaton kokonaisratkaisu, ja kumppaneiltamme vaaditaan joustavuutta, asiakkaan toiminnan ymmärtämistä sekä jatkuvaa keskustelua”, Talvitie kertoo. Kälviäisen mukaan myös taloushallinnon syväosaaminen ja parhaiden käytäntöjen tarjoaminen ovat tärkeitä ominaisuuksia. ”Odotamme kumppanin tarjoavan myös aktiivisesti uusia lähtöjä ja olevan jopa askel edellä meidän alalla”, hän lisää.

Santanen, Talvitie ja Kälviäinen ovat tyytyväisiä yhteistyöhön Efiman kanssa. ”Efima koettiin luotettavaksi kumppaniksi, jolta löytyy niin halua kuin osaamista laittaa paukut projektiin”, Santanen toteaa. Hänen mukaansa tavoitteena on pitkäaikainen suhde, jossa molemmat osapuolet haastavat toisiaan tekemään asioita paremmin. ”Matkan varrelle eteen tulee varmasti myös haasteita, mutta uskomme vankasti siihen, että Efima toimittajana pyrkii ratkaisemaan ne parhaalla mahdollisella tavalla”, Santanen päättää.Olisiko Efima oikea kumppani myös teille?

Voit ottaa meihin yhteyttä täyttämällä alta löytyvän lomakkeen.