Skip to content

Versowood | Tulevaisuuden talousohjausta Dynamics 365 -järjestelmällä

Versowood-web-compressed Esa Yli-Maunula, talousjohtaja, Versowood Oy
↑ Esa Yli-Maunula, talousjohtaja, Versowood Oy

Kotimainen perheyritys ja Suomen suurin yksityinen sahatavaran tuottaja ja jalostaja, Versowood Oy, oli suuren valinnan edessä. Pitkään palvellut talousjärjestelmä oli vanhenemassa, eikä enää vastannut vahvasti kasvaneen yrityksen liiketoiminnan ja raportoinnin tarpeisiin. Uuden järjestelmän käyttöönotto nähtiin myös mahdollisuutena kehittää toimintaa, ja huolellisen kartoituksen jälkeen Versowood valitsi Efiman toimittaman Dynamics 365 -ratkaisun.

Istumme Versowoodin pääkonttorilla, yrityksen omalla puutavaralla koristellussa neuvotteluhuoneessa. Seinistä huokuu vankka, vuosikymmenien kokemus sekä ylpeys omaan tekemiseen. Yhtä luottavaisena istuu edessämme myös Versowoodin talousjohtaja Esa Yli-Maunula kuvaillessaan yrityksen toimintaa. ”Asiakkaiden tuntemus, pitkä kokemus ja hyvä tuotekehitys ovat olleet yrityksen menestyksen avaimina”, hän kertoo. Näillä eväillä menestystä on tullutkin, sillä yritys toimittaa sahatavaraa sekä muita puujalosteita kotimaan markkinan lisäksi yli 50 maahan ympäri maailman.


Kansainvälinen kasvu vaatii tuekseen maailmanluokan talousohjauksen

”Käytössämme oli 13 vuotta vanha talousjärjestelmä, joka ei enää vastannut nykyhetken ja tulevaisuuden tarpeisiin”, Yli-Maunula toteaa. Yritys päätti etsiä itselleen tarkoituksenmukaisimman järjestelmän, ja kokeneena talousjohtajana Yli-Maunula tiesi jo valintavaiheen olevan kriittinen osa projektia. ”Ensin määrittelimme omat tarpeemme ja tämän jälkeen kartoitimme järjestelmät, jotka parhaiten vastasivat tarpeisiimme. Tehdyn huolellisen valintaprosessin tuloksena valitsimme Microsoftin Dynamics 365 -järjestelmän (MS D365). Kun järjestelmä oli valittu, parasta toimittajaa etsittiin tarkan analyysin kautta”, hän kertoo.

Yritys suhtautui toimittajan valintaan vakavasti ja varmisti tulevan kumppanin osaamisen muun muassa useiden referenssisoittojen avulla. Lopulta valinta osui Efimaan, jonka tyytyväiset asiakkaat sekä jo tarjousvaiheen aikana esiin tuotu ammattitaito vakuuttivat Versowoodin päättäjät. Valinta osoittautui myös oikeaksi, sillä järjestelmäprojekti saatiin maaliin onnistuneesti sovitussa aikataulussa. ”Yhteistyö Efiman kanssa sujui hyvin ja olemme erittäin tyytyväisiä projektin kulkuun”, Yli-Maunula iloitsee.

Oma panostus ja tiivis kumppanuus kantoivat hedelmää

Versowoodilla ymmärrettiin, että järjestelmäprojekti ei tapahdu ”avaimet käteen” -periaatteella, vaan vaatii myös sisäisesti vahvaa panostusta ja fokusta yhteisen tavoitteen eteen. ”Projekteissa on tärkeää valita oikeat ihmiset puolin toisin”, Yli-Maunula toteaa. Versowoodilla on kokenut ja ammattitaitoinen taloushallinnon ryhmä, joka vei projektia strukturoidusti ja määrätietoisesti eteenpäin. Myös Efiman puolelta Yli-Maunula nostaa esiin juuri ihmiset. ”Efiman asiantuntijat ja yhteyshenkilöt, joiden kanssa toimimme, olivat kaikki ammattitaitoisia ja asiantuntevia. Ongelmiin tartuttiin aina nopeasti ja niitä ratkottiin yhdessä ja erikseen”, hän kuvaa.

Onnistuneen projektin jälkeen luotto uuden järjestelmän mahdollisuuksiin on vahva. Yritys on päässyt eroon useista ennen paljon aikaa vieneistä työvaiheista taloushallinnon prosesseissa. Seuraavaksi tarkoituksena on hyödyntää MS D365 -järjestelmää talouslukujen raportoinnissa Power BI -työkalulla. ”Haluamme olla kasvava, kannattava ja innovatiivinen yritys, jonka tuotteet kiinnostavat asiakkaita niin kotimaassa kuin ulkomailla. Näemme jo nyt talousjärjestelmän ja raportoinnin tukevan tavoitteitamme, ja jatkossa modernin järjestelmän mahdollisuuksista saadaan varmasti vielä enemmän irti”, Yli-Maunula päättää.Olisiko Efima oikea kumppani myös teille?

Voit ottaa meihin yhteyttä täyttämällä alta löytyvän lomakkeen.