Anna meidän kehittää ostolaskuprosessiasi

Tarjoamme Suomen johtavan osaamisen käyttöösi

Me Efimalla käsittelemme asiakkaidemme puolesta vuosittain pari miljoonaa ostolaskua, mistä syystä myös olemme oppineet yhtä ja toista siitä, mikä toimii ja mikä ei.

Tarjoamme osaamisemme käyttöösi. Taloushallinnon prosessikonsulttimme kuuluvat maamme parhaisiin asiantuntijoihin ja he voivat ottaa kehityspaineet harteiltasi. Voimme tarkastella ostolaskuprosessianne eri näkökulmista ja tarjota konkreettisia suosituksia sen kehittämiseen.

  • Tunnistamme poikkeavat ja turhat työvaiheet
  • Etsimme automaation lisäämisen paikat
  • Tarjoamme ehdotuksia työkalujen kehittämiseen ja päivittämiseen
  • Teemme ylätason suunnitelman muutosten läpiviennistä
  • Luomme tarkan prosessikuvauksen ostolaskujen käsittelystä

 

Keskustelemme mieluusti kanssasi aiheesta. Täytä vain alla oleva lomake ja asiantuntijamme on sinuun yhteydessä yrityksesi tarpeiden kartoittamiseksi.

 

Näin pääset jo alkuun

Johtavan prosessikonsulttimme ja palkitun kouluttajan Sanna Kaarlejärven mukaan ostolaskuprosessista löytyy yleensä helppoja voittoja, jotka vain odottavat keräämistään:

Ostolaskujen käsittelyä voidaan tyypillisesti tehostaa varsin yksinkertaisilla toimenpiteillä, jopa ilman tehtävien automatisointia. Aivan ensiksi kannattaa katsoa omaa tekemistä kriittisesti: kuka organisaatiossa käsittelee ja tiliöi ostolaskut? Jos suuri osa näistä tehdään talousosaston ulkopuolella esim. yksikönvetäjien toimesta, kannattaa pohtia, voisiko ostolaskujen käsittelyn keskittää talousosastolle. Kirjanpidon ja arvolisäverotuksen kiemuroita ei kannata opettaa organisaatiolle, koska se ei ole heidän perustehtävänsä. Ja väärin tehdyt tiliöinnit tarkoittavat vain sitä, että töitä tehdään kahteen kertaan talousosaston korjatessa virheet.

Toiseksi, lopeta turha tekeminenKannattaa säännöllisin väliajoin kyseenalaistaa toistuvia tehtäviä: miksi niitä tehdään ja mitä hyötyä lopputuloksena syntyy? Mikäli syytä ei muisteta, hyötyä ei tunnisteta eikä tehtävä ole myöskään lakisääteinen pakko, lopeta tekeminen. Turhia töitä löytyy useimmiten raportoinnin, arkistoinnin, tarkastusten ja hyväksyntien piiristä.

Varmista myös, että viimeistään nyt hankkiudut eroon paperista. Sähköinen käsittely ja arkistointi on mahdollista kaikkien taloushallinnon aineistojen osalta. Lisäksi digitaalisiin prosesseihin ja tietoon voidaan tuoda automaatiota helposti eri keinoja, kuten järjestelmien omaa automaatiota, ohjelmistorobotiikkaa tai vaikkapa tekoälyä, hyödyntäen.