Skip to content

25.10.2022 | Taloushallinnon terveysaamu

Taloushallinnon työ muuttuu – mitä se edellyttää johtamiselta?

Tervetuloa mukaan taloushallinnon ajankohtaisaamupäivään lokakuussa! Tällä kertaa keskustelemme taloushallinnon työn muutoksesta ja mitä se edellyttää johtamiselta. Tule mukaan poimimaan vinkit oman ja organisaatiosi hyvinvoinnin kehittämiseksi! Voit osallistua tapahtumaan etänä tai tulla paikan päälle verkostoitumaan ja nauttimaan hyvästä aamiaisesta ohjelman lomassa.


Taloushallinnon terveysaamu
↑ Taloushallinnon terveysaamu

Katso tapahtuman tallenne ohjelman alta.


Aamun ohjelma:

9.00     Aivoista huolehtiminen vaatimusten ristipaineessa

Nykypäivän työelämän kasvavat vaatimukset vaativat aivoiltamme paljon, ja ne edellyttävät erityisesti epävarmuuden ja oman epätäydellisyyden sietokykyä. Alustuksessa käsitellään keinoja, joilla voimme varjella aivojamme kasvavalta kuormitukselta. Näin voimme löytää rauhaa ja palautumisaikaa myös kiireisen työarjen keskellä, erilaisten vaatimusten ristipaineessa.

Mona Moisala, aivotutkija ja työterveyspsykologi

9.30     Keynote: Elinikäinen oppiminen – osaatko olla aloittelija?

Kun osaamista pitää päivittää kuin puhelinta ja kehityksen perässä pysyminen edellyttää jatkuvaa uudistumista, tarvitsemme nöyryyttä palata takaisin aloittelijan rooliin, uudestaan ja uudestaan. Aloittelija tai amatööri -sanoilla ei kuitenkaan pitäisi olla negatiivinen kaiku, sillä tarvitsemme kaikki taitoa katsoa ympärille tuorein silmin kuin näkisimme tutut asiat ensimmäistä kertaa. Kuuluuko uuden oppiminen vain lapsille vai voisiko aikuinenkin olla ylpeästi aloittelija? Tiedätkö, että vai tiedätkö, miten? Osaatko olla aloittelija?

Perttu Pölönen, keksijä, kirjailija, futuristi

10.00    Keskustelu: Tulevaisuuden taloushallinto – Miten osaamista johdetaan ja minkälaisia kyvykkyyksiä tulisi kehittää?

Artur Moberg, Figure Taloushallinto Oy
Satu Kallio, Efima Oyj

10.30    Keskustelu: Miten muutosta johdetaan ja kehitetään? – Oppeja ja sudenkuoppia eri muutostilanteista

Manu Satuli, Fazer Finland Oy
Kaisa Nieminen, Efima Oyj

Tilaisuus päättyy klo 11.00.

 

Katso taltiointi

 

Keynote

Perttu Pölönen

Perttu Pölönen

Keksijä, kirjailija, futuristi

Perttu Pölönen on futuristi, tietokirjailija ja moniosaaja. Hän on mm. voittanut Euroopan suurimman nuorten tutkimuskilpailun, opiskellut tulevaisuuden teknologioita Piilaaksossa, ja kirjoittanut myyntimenestyksiksi nousseet kirjat Tulevaisuuden lukujärjestys ja Tulevaisuuden identiteetit. Vuonna 2014 Perttu valittiin luovimmaksi suomalaiseksi Slushissa ja vuonna 2018 huippuyliopisto MIT nimesi hänet 35 lupaavimman innovaattorin joukkoon Euroopassa. Hän puhuu monipuolisesti tulevaisuuden haasteista ja mahdollisuuksista – tulevaisuuden työelämästä, inhimillisestä vallankumouksesta, uudesta normaalista, informaatioteknologioista, disruptiosta, koulutuksesta ja vastuullisuudesta.

Puhujat

Satu Kallio

Satu Kallio

Efima Oyj Operations Director

Satu Kallio vastaa Efiman taloushallinnon palvelukeskuksen operatiivisesta johtamisesta. Hänellä on vahva kokemus tiimijohtamisesta, muutosjohtamisesta, osaamisen kehittämisestä ja palvelujohtamisesta. Ihmiset ja johtaminen ovat lähellä Sadun sydäntä, ja hän nauttii suuresti voidessaan työssään mahdollistaa muiden onnistumisia ja kehittymistä.

Mona Moisala

Mona Moisala

Työterveyspsykologi, aivotutkija

Mona Moisala on aivotutkimuksesta väitellyt psykologian tohtori, ja aivojen hyvinvoinnin asiantuntija. Hän tutkii aivojen toimintaa ja kehittymistä, sekä aivojen tiedonkäsittelykykyyn vaikuttavia tekijöitä. Mona luennoi ja kouluttaa aivonäkökulmasta muun muassa työntekijöiden motivoinnista, tehokkaasta viestinnästä sekä tunteiden yhteydestä vuorovaikutustaitoihin ja päätöksentekoon.

Manu Satuli

Manu Satuli

Fazer Finland Oy Managing Director, Head of Shared Service Center

Manu Satulilla on monipuolinen kansainvälinen kokemus erilaisissa palveluliiketoiminnan johtotehtävissä. Prosessiajattelu, nykyaikaisen automaation ja ihmislähtöisen asiantuntijuuden sekä asiakasfokuksen yhdistäminen ja kehittäminen on lähellä sydäntä. Satuli toimii Fazer Finland Oy:n toimitusjohtajana sekä vastaa Fazerin kansainvälisestä monipalvelukeskuksesta.

Kaisa Nieminen

Kaisa Nieminen

Efima Oyj Senior Advisor

Kaisa Nieminen on kokenut taloushallinnon ammattilainen ja kehittäjä. Hän toimii Efimalla Senior Advisor -roolissa tukien asiakkaita näiden taloushallinnon kehityksessä. Kaisalla on yli 20 vuoden kokemus taloushallinnon eri osa-alueilta, mm. business controlling -toiminnoista, talouden palvelukeskuksista, prosessikehityksestä, sisäisestä tarkastuksesta, projektinhallinnasta, ulkoistuksesta, ohjelmistorobotiikasta sekä liikkeenjohdon konsultoinnista.

Artur Moberg

Artur Moberg

Figure Taloushallinto Oy Director of Service Operations

Artur Moberg on työskennellyt finanssialan talouden asiantuntija- ja esihenkilötehtävissä koko työuransa, tällä hetkellä hän vastaa palveluliiketoiminnan vetämisestä Figure Taloushallinto Oy:ssa. Hän painottaa johtamisessaan yhdessä onnistumisen merkitystä, asioiden rohkeita ratkaisuja hybridityöskentelyn aikana ja asiantuntijoiden kykyä innostua ja uudistua pysyäkseen mukana kiihtyvässä muutoksessa. Asiakkaat odottavat nopeampia Time-to-Market -ratkaisuja ja siihen myös palvelukeskusten on kyettävä.

Juontaja

Jesse Kamras

Jesse Kamras

Toimittaja, juontaja

Jesse Kamras on pitkän linjan toimittaja ja juontaja, joka on nähty muun muassa Huomenta Suomi –ajankohtaisohjelman vetäjänä. Tällä hetkellä hän toimii MTV Uutisten ankkurina.