Skip to content

25.05.2018 | Efima voitti kilpailutuksen Maakuntien tilakeskuksen taloushallinnon ja hankehallinnan ratkaisuista

matike-tiedote Maakuntien tilakeskus hankkii ydinjärjestelmäkseen Microsoft Dynamics 365 -ratkaisun Efimalta
↑ Maakuntien tilakeskus hankkii ydinjärjestelmäkseen Microsoft Dynamics 365 -ratkaisun Efimalta
25.05.2018 | Digitaalisten liiketoiminta- ja talousprosessien kehittäjä ja toteuttaja Efima on voittanut Maakuntien tilakeskus Oy:n taloushallinnon ja hankehallinnan järjestelmäkilpailutuksen. Sopimus on voimassa vuoden 2022 loppuun ja sen arvo on 3,2 miljoonaa euroa.

Maakuntien tilakeskus Oy:n kilpailutuksen voitti Efima Oy:n ja BearingPoint Finland Oy:n muodostama ryhmittymä. Efima vastaa kaupassa Microsoft D365-järjestelmän ja Efiman oman ostolaskujen kierrätysratkaisu Dooapin pilvipalveluista sekä molempiin ratkaisuihin liittyvästä käyttöönotosta, tuesta, ylläpidosta ja jatkokehityksestä.

“Maakuntien tilakeskuksella on ainutlaatuinen mahdollisuus rakentaa liiketoimintalähtöinen, keskitetty sekä mahdollisimman digitaalinen ja automatisoitu ratkaisu kiinteistötalouden ja tilahallinnan prosesseihin ilman historian rasitteita. Yhdessä BearingPointin kanssa sisällytämme toimitukseen myös liiketoiminnan suunnittelun ja ennustamisen ratkaisun”, kertoo Efiman toimitusjohtaja Tero Salminen.

”Tarvitsemme nykyaikaisen ja joustavan järjestelmän, joka pystyy hyödyntämään hyvin digitaalisuuden ja automaation mukanaan tuomia jatkuvasti lisääntyviä mahdollisuuksia”, kertoo talousjohtaja Jukka Latvala Maakuntien tilakeskuksesta. Hän muistuttaa, että talousjärjestelmä on ydin, joka tukee tilakeskuksen koko liiketoimintaa. Tilakeskuksen liikevaihto on käynnistymisvuonna 2020 noin 2 miljardia euroa – siksi myös järjestelmiltä vaaditaan paljon.

Järjestelmä otetaan ensin käyttöön Maakuntien tilakeskuksen 1.1.2019 alkavassa yhtiövaiheessa ja täysimittainen järjestelmän toiminta käynnistyy heti vuoden 2020 alussa. Täyden toiminnan vaiheessa järjestelmä kattaa sekä Maakuntien tilakeskuksen että sen noin 100 tytäryhtiön taloushallinnon prosessit. Järjestelmä käsittelee yli 350 000 ostolaskua ja 125 000 myyntilaskua vuodessa.

“Pääsemme nyt luomaan julkisen sektorin toimijalle täysin uuden keskitetyn ja pitkälle automatisoidun järjestelmän. Keskitetty ratkaisu tekee suurten tietomäärien massassa automaation nopeammaksi ja halvemmaksi kuin hajautetussa ratkaisussa. Samalla Maakuntien tilakeskuksen automaatiosta saamat hyödyt moninkertaistuvat”, kiteyttää Salminen.

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Tero Salminen, Efima Oy
tero.salminen@efima.com, 040 767 5311

Talousjohtaja Jukka Latvala, Maakuntien tilakeskus Oy
jukka.latvala@maakuntientilakeskus.fi, 040 776 9774

Efima Oy on taloushallinnon ja toiminnanohjauksen digikumppani. Efima auttaa yrityksiä ja organisaatioita myös konsultoinnin ja taloushallinnon ulkoistuksen saralla. Tärkein tavoitteemme on tuottaa erinomainen asiakastyytyväisyys. Efimalaisuus merkitsee paloa ja intoa palvella asiakasta hyvin ja se on samalla tae korkeasta laadusta ja hyvästä ammattitaidosta – oli se sitten hyvää koodia, ratkaistuja tikettejä tai laadukasta palvelua.

Efimassa on noin 120 työntekijää ja sen liikevaihto on 12 miljoonaa euroa. Efimalla on toimipisteet Helsingissä, Tampereella ja New Yorkissa. Lue lisää efima.com

Maakuntien tilakeskus Oy

Maakunnat saavat vastuun palveluiden järjestämisestä ja niihin kuuluvasta kiinteistöomaisuudesta vuonna 2020.  Maakuntien tilakeskus Oy on sote- ja maakuntauudistuksen osana perustettu valtakunnallinen palvelukeskus, jonka tehtävänä on huolehtia kaikista tulevien maakuntien tarvitsemista tiloista – erikoissairaanhoidon, terveyskeskusten ja sosiaalipalveluiden tiloista pelastusasemiin ja toimistoihin. Autamme maakuntia löytämään kustannustehokkaita ja uusia tapoja toimia tiloissa. Lisätietoa: maakuntientilakeskus.fi