Skip to content

04.06.2019 | Mikko Hytönen on Dooapin uusi vetäjä

Mikko-Hytonen Mikko Hytönen on matkalla kohti maailmanvalloitusta Efiman kehittämän Dooap-ostolaskuratkaisun toimitusjohtajana
↑ Mikko Hytönen on matkalla kohti maailmanvalloitusta Efiman kehittämän Dooap-ostolaskuratkaisun toimitusjohtajana
04.06.2019 | Mikko Hytönen aloitti huhtikuun alussa Efiman Dooap-liiketoiminnan vetäjänä ja Dooap Incin toimitusjohtajana. Kansainvälistyminen ja USA:n markkinoiden valloittaminen saivat Mikon vaihtamaan asiakkaan roolista efimalaiseksi.

Mikko Hytönen, olet Efiman Dooap-bisneksen uusi vetäjä ja Dooap Incin toimitusjohtaja, mutta kuka sinä oikeastaan olet? 

Tyyppi, jolle työnteko on ollut aina arvoista tärkein. Niin töissä kuin kotonakin on tärkeää olla selkeä suunnitelma ja asioita pitää saada aikaan ja tapahtumaan. Töistä ja vapaa-ajasta täytyy nauttia ja aina mennään täysillä. 

Mistä sinä tulet? 

Erilaisia softafirmoja on tullut muutamia nähtyä niin taloushommissa kuin toimarinakin. Yrittäjyyskään ei ole vierasta ja siitähän kaikki lähtee töissä kuin töissä. 

Kerro yksi tapahtuma, jolla on ollut suuri merkitys sen kanssa, millaisen bisnesliiderin Dooap sinusta sai? 

Ehkäpä Efiman kanssa tehty ERP-implementaatio silloin, kun olin Efiman asiakas. Aikataulut pidettiin ja homma viedään suunnitellusti maaliin, yhdessä. Tärkeintä on, että iso kuva on koko ajan mielessä, kun priorisointeja tehdään. Ei ole asiakasta ja toimittajaa – vain kumppanit, jotka haluavat onnistua yhdessä. 

Mitkä ovat ensivaikutelmasi Efimasta ja Dooapista? 

Efimassa on upea kulttuuri, mikä erityisesti viehättää. Kun on oikeanlaiset työkaverit asioilla on tapana järjestyä. Dooap on timantti, jota nyt porukalla hiomme juuri oikeaan muotoon. Sen jälkeen kimallus näkyy kauaksi. 

Katselet Dooapin maailmanvalloitusta nyt sisältäpäin, mutta erittäin tuorein silmin. Mitä sinä näet? 

Superpöhinä käynnissä niin kuin startupissa pitääkin. Fundamentit ovat olemassa, mutta tietyillä osa-alueilla tekemistämme pitää selkeyttää ja yksinkertaistaa. Voittava tuote on yksinkertaistamista ja asiakkaiden kuuntelua. 

Olet kahdessakin yrityksessä ollut Efiman asiakas. Miksi halusit tulla Efimalle töihin, mikä oli se suurin tekijä? 

Olen ollut vaikuttunut porukan osaamisesta ja intohimosta. Tärkein tekijä on ihmiset, joista minulle oli muodostunut hyvä kuva, ja nyt kun olen hetken toimintaa seurannut, se on vain vahvistunut. Ja sitä paitsi, työpaikkaa vaihtaessa oma tärkein kriteeri on valita pomo, muuhun voi itse vaikuttaa! 

Mikko Hytönen, minne sinä olet menossa? 

Kohti maailmanvalloitusta. Aloitetaan Yhdysvalloista ensin.