Skip to content

17.04.2024 | Tehokkuutta ja laatua hankintaprosessiin: IKH automatisoi uusien tuotteiden perustamisen Efiman ohjelmistorobotiikkapalvelun avulla

IKH_roihupelto_tiedotteen-kuvituskuva IKH:n myymälät ja verkkokauppa palvelevat laajaa asiakaskuntaa harrastajista ammattilaisiin.
↑ IKH:n myymälät ja verkkokauppa palvelevat laajaa asiakaskuntaa harrastajista ammattilaisiin.
17.04.2024 | IKH, teknisen alan tuotteiden maahantuonnin ja kaupan vahva toimija, on valinnut Efiman ohjelmistorobotiikan kumppanikseen. Efiman tuottaman RaaS-palvelun (Robotics as a Service) avulla automatisoidaan uusien tuotteiden perustamista IKH:n ERP-järjestelmään ja vapautetaan hankinnan henkilökunnan aikaa muihin työtehtäviin. Jatkokehityslistalle on tunnistettu jo useita muita automaatiokohteita.

IKH on teknisen alan tuotteiden maahantuonnin ja kaupan vahva valtakunnallinen toimija, jonka alati kehittyvään tuotevalikoimaan kuuluu yli 50 000 tuotetta työpukeutumiseen, suojaukseen, urakointiin ja työkoneisiin. Yhtiö pyrkii jatkuvaan parantamiseen ja prosessien tehostamiseen, ja kuluneen vuoden aikana IKH on tutustunut ohjelmistorobotiikan (RPA) hyödyntämiseen. Esimerkiksi uusien tuotteiden perustaminen yhtiön ERP-järjestelmään oli aiemmin manuaalista ja aikaa vievää työtä, mutta jatkossa työ automatisoidaan Efiman ohjelmistorobotiikkapalvelun avulla.

Efiman RaaS-palvelu kattaa IKH:lle kaiken tarvittavan – aina ohjelmistorobotiikka-alustasta sen käyttöönottoon, tukeen ja ylläpitoon sekä jatkuvaan kehitykseen. ”Ohjelmistorobotiikan käyttöönottoprojekti on meille ensimmäinen laatuaan, ja Efiman palvelun avulla voimme nähdä nopeasti automaation tuomat edut ilman oman RPA-kehitysosaamisen tarvetta. Ohjelmistorobotiikka vapauttaa henkilökuntaamme rutiineilta muihin arvoa tuottaviin tehtäviin, parantaa prosessiemme laatua ja mahdollistaa myös skaalautuvuuden liiketoiminnassamme, sillä voimme lisätä tai vähentää robotteja tarpeen mukaan”, IKH:n kehityspäällikkö Milka Pääkkönen kertoo. 

IKH haki pitkäaikaista kumppania, joka auttaisi myös tunnistamaan uusia automaatiomahdollisuuksia. ”Yhteistyössä Efiman kanssa olemme jo tunnistaneet useita muita automaatiokohteita, ja tulevaisuudessa suunnittelemme ohjelmistorobotiikan hyödyntämistä eri toiminnoistamme löytyvien toistuvien manuaalisten työvaiheiden korvaajana”, Pääkkönen toteaa.

Efiman älykkään automaation liiketoimintajohtaja Teija Puurunen iloitsee uudesta kumppanuudesta IKH:n kanssa: ”Olemme iloisia saadessamme olla mukana IKH:n digitalisaatiomatkalla. Suomen suurimpiin automaatioalustoihin lukeutuva ratkaisumme mahdollistaa ohjelmistorobotiikan lisäksi kattavat tekoälykyvykkyydet, joiden avulla voimme automatisoida pitkiä prosesseja entistä helpommin. Uskomme, että yhteistyömme tuo IKH:lle merkittäviä hyötyjä niin tehokkuuden, laadun kuin työtyytyväisyydenkin saralla."

Lisätietoja

IKH, Kehityspäällikkö Milka Pääkkönen 
milka.paakkonen@ikh.fi, +358 40 711 6274

Efima, Business Director Teija Puurunen
teija.puurunen@efima.com, +358 40 845 0830

IKH lyhyesti

IKH on teknisen alan tuotteiden maahantuonti- ja kauppaliike, joka palvelee sekä yritys- että kuluttaja-asiakkaita. IKH:n yli 50 000 nimikkeen valikoima työpukeutumiseen, suojaukseen, urakointiin ja työkoneisiin liittyviä tuotteita on saatavilla laajan myymäläverkoston ja verkkokaupan kautta. Myynti Suomen markkinoille tapahtuu pääosin IKH-myymäläverkoston kautta, joka kattaa koko Suomen lähes 120 yrittäjävetoisen kumppanimyymälän sekä 14 IKH:n oman myymälän vahvuudella. Kasvussa olevaa vientikauppaa IKH tekee Viroon ja Ruotsiin sekä muihin Pohjoismaihin. IKH:n pääkonttori ja logistiikkakeskus sijaitsevat Kauhajoella. IKH kuuluu irlantilaiseen Grafton Group -konserniin, ja sen liikevaihto vuonna 2022 oli 168 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä noin 430 työntekijää.
www.ikh.fi

Efima lyhyesti

Efima Oyj tehostaa suurten ja keskisuurten yritysten liiketoimintaa toiminnanohjauksen, taloushallinnon ja älykkään automaation ratkaisuilla sekä kehittävään kumppanuuteen pohjautuvilla digitaalisilla taloushallintopalveluilla. Kaiken keskiössä ovat ihmiset, yhteistyö ja kumppanuus. Vuonna 2024 Efima työllistää lähes 300 työntekijää Efiman kahdessa toimipisteessä Helsingissä ja Tampereella.
www.efima.com