Skip to content

27.05.2020 | Thomas Beijar on Efiman uusi ohjelmistoliiketoiminnan johtaja

Thomas Beijar, Efima Oy Thomas on innoissaan mahdollisuudesta kehittää Efiman toimintaa yrityksen kasvun seuraavassa vaiheessa
↑ Thomas on innoissaan mahdollisuudesta kehittää Efiman toimintaa yrityksen kasvun seuraavassa vaiheessa
27.05.2020 | Palvelu- ja projektiliiketoiminnan konkari Thomas Beijar aloitti maaliskuussa 2020 Efiman ohjelmistoliiketoiminnan johtajana. Hänen johdollaan Efiman ohjelmistoliiketoiminta on valmis yrityksen kasvutarinan seuraavaan vaiheeseen.

Efiman ohjelmistoliiketoiminnan johtajana ja yrityksen johtoryhmän jäsenenä maaliskuussa 2020 aloittanut Thomas Beijar on kokenut projekti- ja palveluliiketoiminnan ammattilainen, joka on uransa aikana vaikuttanut niin pienissä startup-firmoissa kuin suurissa kansainvälisissä yrityksissä. Efimassa hän ottaa vastuun yrityksen ohjelmistoliiketoiminnasta, joka tarjoaa toiminnanohjauksen ja taloushallinnon ohjelmistoratkaisuja suurille ja keskisuurille yrityksille.

Aiemmin Thomas työskenteli yli kahdeksan vuotta Avanadella ja Accenturella vastaten palveluista ja toimituksista sekä Suomessa että Nordic-organisaatiossa. Tätä ennen hän on työskennellyt myös mm. TietoEnatorilla. Efimalle Thomas siirtyy Hansen Technologiesilta (ent. Enoro Oy), jossa hän vastasi viimeiseksi reilun kolmen vuoden ajan Euroopan alueella mm. asiakkuuksista sekä palvelu- ja projektiliiketoiminnasta.

Poikkeukselliseen aikaan uudessa tehtävässään aloittanut Thomas on ensi keskusteluistaan lähtien ollut innoissaan mahdollisuudesta kehittää Efiman toimintaa kasvun seuraavassa vaiheessa. Efiman kyky sopeutua koronatilanteeseen tehokkaasti vakuutti Thomasin siitä, että Efimassa asioita saadaan aikaan ja henkilöstön työoloista todella välitetään. Nyt tämä asiakkaita ja omaa henkilöstöä tarkasti kuunteleva johtaja katsoo innolla kohti tulevaa ja sitä, kuinka Efima pystyy jatkossakin tarjoamaan tarkoituksenmukaisimpia ohjelmistoratkaisuja markkinoiden tyytyväisimmille asiakkaille.

Kysyimme tuttuun tapaamme tuoreelta efimalaiselta myös muutaman kysymyksen:

Thomas Beijar, olet Efiman uusi ohjelmistoliiketoiminnan johtaja, mutta kuka sinä oikeastaan olet?

Olen projekti- ja asiakaspalveluammattilainen, joka aina ajattelee, miten pystymme tekemään asiat tehokkaammin, paremmalla laadulla ja varmistamaan, että asiakkaat ovat tyytyväisiä. Viihdyn ihmisten kanssa ja kuuntelen aina, kun joku esittää uuden idean, mistä voin oppia.
 
Mistä sinä tulet?

Tulen projekti-, laadun varmistajan ja account management -taustalla Efimaan. Olen aiemmin vaikuttanut sekä pienissä startup-firmoissa että suurissa kansainvälisissä yrityksissä. Yksityiselämässä olen liikkunut Suomen rannikkoa pitkin Vaasasta, Turun ja Espoon kautta Porvooseen.

Kertoisitko meille, millaisen liiketoimintajohtajan Efima sinusta sai?

Minusta Efima saa johtajan, joka näkee koko kuvion ja etsii tapoja kehittää toimintaamme. Olen johtaja, joka kuuntelee asiakasta ja henkilöstöä ja yhdessä heidän kanssaan rakentaa toimivan yhteistyön, josta molemmat hyötyvät.

Mitkä ovat ensivaikutelmasi Efimasta?

Korona on tuonut oman osansa ensivaikutelmaan, ja erityisesti olen vaikuttunut, miten tehokkaasti Efima siirtyi etätyömoodiin ja saimme työt toimimaan sujuvasti ilman suuria ongelmia. Tämä on tuonut ensivaikutelman, että tässä on yritys, jossa saadaan asiat tapahtumaan ja että olemme valmiit luomaan edellytykset ihmisille onnistua töissä.

Katselet Efimaa nyt sisältäpäin, mutta erittäin tuorein silmin. Mitä sinä näet?

Efima on kasvava yritys, jossa on valtavasti osaamista. Näen yrityksen, jolla on hyvä pohja, mistä seuraava kasvuaskel voidaan ottaa. Koen myös, että minulla on paljon opittavaa sekä tarjottavaa, kun yhdessä kasvetaan.

Miksi halusit tulla Efimalle töihin, mikä oli se suurin tekijä?

Tuntui heti ensimmäisestä keskustelusta, että tämä on yritys, joka jakaa minun arvoni ja että pystyn olemaan osa sitä kokonaisuutta, joka kehittää Efiman tarinaa eteenpäin. Efiman visio siitä, miten liiketoimintaprosesseja voidaan tehostaa ohjelmistoratkaisuilla, robotiikalla ja AI:lla, antaa minulle mahdollisuuden oppia uutta. Yhdessä luomme edellytykset tehdä vastaavaa kehitystä toiminnanohjausjärjestelmien puolella.

Thomas Beijar, minne sinä olet menossa?

Minulla on jo pää pilvissä, mutta tosi pitkät jalat, eli jalat pysyvät maassa. Mutta jos joku tarjoaa hyvää ruokaa viineineen, varmasti menen sinne.