Skip to content

17.12.2019 | Tuomo Lagerström on Vuoden efimalainen 2019

Tuomo-vuoden-efimalainen Tuomon paita numerolla 19 on esillä Efiman Helsingin toimistolla, kuten muutkin aiempin vuosien palkittujen pelipaidat
↑ Tuomon paita numerolla 19 on esillä Efiman Helsingin toimistolla, kuten muutkin aiempin vuosien palkittujen pelipaidat
17.12.2019 | Jokavuotiseen tapaamme palkitsimme vuoden aikana ansioituneet efimalaiset marraskuisissa pikkujouluissamme. Vuoden efimalainen 2019 on ohjelmistopalveluiden tekninen arkkitehti Tuomo Lagerström.

Tuomo on muutenkin erityinen efimalainen – hän on nimittäin ensimmäinen perustajiemme Efimaan palkkaama työntekijä – eli efimalainen n:o 5. Urallaan Efimalla Tuomo on edennyt konsultista arkkitehdiksi ja on ehtinyt tehdä monenlaisia töitä.

Vanhaan tapaan efimalaiset äänestivät voittajan ja myös iloitsivat äänekkäästi, kun paidan numero 19 nimi tuli näkyviin perinteisessä paljastusseremoniassa. 

Näin kollegat kuvasivat Tuomoa:

”Hän on todellinen osaaja, jossa kulminoituvat monet Efiman arvot. Tekemisen kautta hän näyttää esimerkkiä omalla tekemisellään. Monessa mukana, vaatimaton, ei korosta itseään. Ongelman ilmaantuessa, tarjoaa ja jäsentelee siihen oman ratkaisuvaihtoehdon.” 

”Hän on monen projektin tukijalka, jolla on ratkaisuhakuinen "keep it simple" asenne.” 

”Vaatimaton kaveri ei nosta omaa häntäänsä vaan näyttää työllään miten rooli otetaan kun se on tarjolla.” 

”Tuntee palvelinten pölyisimmät nurkat ja fiksaa tarvitessa purkat. Hänet on yleensä varattu piiitkälle eteenpäin projekteihin eikä ihme. Ratkaisut löytyvät ongelmiin joka kerran.” 

Tuomo, olet Efiman ensimmäinen työntekijä, jonka perustajamme palkkasivat. Nyt iso joukko efimalaisia äänesti sinut Vuoden efimalaiseksi. Mikä (e)fiilis? 

  • Hyvä, tottakai. Oli kiva havaita, että näiden kymmenenkin vuoden jälkeen teen sellaista duunia, jota arvostetaan. Enkä näköjään näytä leipääntyneeltä ????! 

Olet nähnyt Efiman koko kasvutarinan. Mitä ajatuksia se on sinussa herättänyt? Minkälainen kokemus tämä matka on sinulle ollut? 

  • Sanoisin, että sitä kasvua on arjessa tavallaan vaikea nähdä. Kun tekee pääosin töitä projekteissa, ne ovat aina tietyntyyppisiä, nyt niitä on vaan enemmän. Monessa jutussa olen toki ollut ja olenkin hämmentämässä. Ja joo, asioita on tullut lisää hoidettavaksi. Kun on projektissa, asiakasrajapinnassa, niin on kuin aina olisi pienessä firmassa töissä. 

Onko Efiman kulttuuri muuttunut vuosien varrella? 

  • Kasvu ei ainakaan vielä ole hirveästi muuttanut tätä Efiman kulttuuria. Uusia naamoja tietysti tulee koko ajan lisää. On pysynyt se entinen tekemisen meininki, voisi kuvitella että yritys muuttuisi kankeammaksi kasvussa, mutta sitä ei ole ollut nähtävissä. Täällä on dynaamista tekemistä, vastuuta saa ottaa jos haluaa. 

Mikä sinua eniten motivoi työssäsi ja Efimassa? 

  • Meillä tehdään aika isoja ja vaativia projektia, isojen yritysten kanssa, se motivoi, ja oma työnkuva integraatioden suunnittelussa. Isoissa firmoissa asiat ovat monesti monimutkaisia, ja me onnistumme niiden tekemisessä ja tukemisessa. 

Sinua voi todella kutsua konkariksi. Minkä neuvon antaisit nuoremmille kollegoille? 

  • Kannattaa hakeutua epämukavuusalueelle. Sitä pitää tehdä jatkuvasti, laajentaa aktiivisesti omaa osaamistaan ja pyrkiä kehittymään. Se on auttanut minua, kun on päässyt kehittämään omaa osaamistaan koko ajan. Uskallus hypätä tuntemattomaan on tärkeää. Itse olen tehnyt infraa, tukea, raportointia ja nyt meidän omaa integraatiotuotetta – siinä lähdettiin nollasta ja nyt ollaan toimitettu suomalaisille pörssiyhtiöillekin. Sanoisin, että pitää itse olla aktiivinen. Olen kokenut, että kannattaa hakeutua uusien asioiden pariin, eikä meillä tule siinä seinä vastaan. 

*** 

Vuoden efimalaisen määritelmä on:  

”Vuoden efimalainen on hyvä työkaveri, joka ottaa muut huomioon. Hän on avoin ja hyvä viestijä niin tiimissään kuin asiakkaillekin. Hän ei hämmenny kohdatessaan esteen, vaan keskittyy löytämään ratkaisun. Vuoden efimalainen työskentelee tuloksekkaasti ja noudattaa tarkoituksenmukaisuutta työssään ja toiminnassaan. Hän pystyy siis joustavasti muuttamaan toimintaansa tilanteen mukaan muut huomioon ottaen.” 

Vuoden 2019 muut tunnustuksen saaneet olivat: 

Vuoden efiliksen levittäjä: Kaisa Nieminen 

Vuoden arvokas: Julia Kärkkäinen 

Vuoden tulokas: Elina Ylönen 

Vuoden osaajat: Janne Korhonen ja Tiia Eteläkoski 

Onnea kaikille!