Skip to content

10.12.2018 | Harri Malkamäki on Vuoden efimalainen 2018

Vuoden-efimalainen-2018-Harri-Malkamäki Efimalaiset valitsivat joukostaan Vuoden efimalaiseksi 2018 teknisen arkkitehdin Harri Malkamäen
↑ Efimalaiset valitsivat joukostaan Vuoden efimalaiseksi 2018 teknisen arkkitehdin Harri Malkamäen
10.12.2018 | Perinteiset Efima Awards -palkinnot jaettiin nyt kuudetta kertaa marraskuisissa pikkujouluissamme. Vuoden efimalainen 2018 on Senior Technical Architect Harri Malkamäki.

Vuoden Efimalainen kunnioittaa työkavereitaan ja luo hyvää henkeä tiimissä, projektiryhmissä tai missä ikinä työskenteleekään. Hänen osaamistaan arvostetaan ja hän jakaa sitä myös muille avokätisesti. Hän ei hämmenny kohdatessaan esteitä, vaan keskittyy löytämään ratkaisun asiaan kuin asiaan ja haluaa tehdä töitä yhteisen päämäärän saavuttamiseksi.

Ehdotukset palkinnon saajiksi kerättiin koko henkilöstöltä, ja saimmekin tänä vuonna ennätysmäärän ääniä. Jo tutuksi tulleen perinteen mukaisesti Malkamäen nimellä ja numerolla 18 varustettu paita Efiman toimiston katossa paljastettiin pikkujouluissa Star Wars -tunnusmusiikin kaikuessa taustalla.

Muun muassa näin kollegat kuvasivat Harria:

"Hän luo rauhoittavaa ilmapiiriä ammattitaidollaan ja persoonallaan, ja hänen kanssaan työskennellessä tietää ettei tule koskaan jäämään pulaan vaan aina löytyy keinot."

"Todellinen ammattilainen, joka auttaa aina eikä pidä itsestään meteliä. Ihannetyöntekijä, jossa vankkumaton asiantuntemus yhdistyy yhteisön eteen toimimisen asenteeseen. Efiman näköinen tekninen asiantuntija, ei vain vuoden vaan kaikkien vuosien aikana. Hän tuo lisäarvoa ja loistavia näkökulmia kaikissa hankkeissa, joihin hän osallistuu. Kova osaaja, ei taivu kovankaan paineen alla. Ratkaisukeskeinen lähestymistapa asiaan kuin asiaan. Erittäin laaja osaaminen niin substanssista, kuin tekniikastakin."

"Hieno työkaveri, joka jakaa osaamistaan eri kanavissa sekä tarttuu toimeen asiassa kuin asiassa. Hänen kanssaan työskentely on aina tehokasta ja hauskaa. Joka suhteessa niin timanttinen tyyppi, raudanluja ammattilainen ja hyvä ihminen!"

Harri, mikä (e)filis nyt?

"(E)filis on hyvä! Työt eivät sinällään ole muuttuneet, välillä onnistutaan ja sitten taas välillä on kiire ja tulee lunta tupaan. Sain kuitenkin taannoin postin ohjelmistorobotti Aililta, jossa on tiivistettynä kaikki se hieno palaute, jota sain työkavereiltani äänestyksessä. Olen lukenut sen useampaan otteeseen ja siitä tulee hyvä fiilis varsinkin niinä päivinä, kun asiat eivät onnistu."

Mikä merkitys sinun mielestäsi palautteella on työnteossa? Entä tällaisella tunnustusperinteellä?

"Mielestäni palautteella on paljon merkitystä, sekä positiivisella palautteella että rakentavalla palautteella. Siitä tulee hyvä fiilis – tieto, että teen asioita oikein – tai se auttaa parantamaan omia työskentelytapoja. Meillä kerätään parhaillaan palautteita sähköpostitse suoraan työkavereilta, ja olen yrittänyt itse varata kunnolla aikaa näiden miettimiseen. Hyvin ajatellusta ja osuvasta palautteesta, oli se sitten positiivista tai rakentavaa palautetta, tulee ainakin itselleni hyvä olo. Toinen ihminen on oikeasti käyttänyt aikaa sinua ajatellen."

"Ajatus Efiman tunnustusperinteen taustalla on hyvä. Meillä ei valita parasta tuloksentekijää, vaan kaikki saavat vapaasti äänestää oman kriiteristönsä mukaan työkavereita. Tänäkin vuonna moni sai ääniä sen perusteella, kuinka he ovat omassa tekemisessään huomioineet muita työkavereita."

Mikä sinua eniten motivoi työssäsi ja Efimassa?

"Vaikka työskentelen teknisenä arkkitehtinä niin en ole, ehkä hieman yllättäen, eniten motivoitunut teknisten asioiden kimpussa olemisesta. Eniten minua motivoi työskentely toisten kanssa, käyttäen teknistä syväosaamistani projektien läpiviemiseen sekä toisten auttamiseen ja tukemiseen. Yksi saamani palaute oli ytimekkäästi "Autat aina (tai ainakin yrität)", joka tiivistää hyvin sen, mihin olen pyrkinyt Efimalla työskennellessäni. Aina en osaa auttaa, mutta pyrin kuuntelemaan, sparrailemaan ja yritän etsiä ratkaisua yhdessä. Saan itsekin tukea ja apua työkavereiltani nopeasti, kun sitä tarvitsen, joten uskon, että tällainen yhdessä tekeminen on muillekin meillä työskenteleville tärkeä motivaattori."

Vuoden 2018 muut palkitut efimalaiset:

Vuoden efiliksen levittäjä – Hannemari Ukonaho

Vuoden arvokas – Riikka Vainio

Palo palvella asiakasta – Sami Sipiläinen

Vuoden arvostettu ammattilainen – Samu Ranki

Vuoden arvostettu ammattilainen – Mikko Kaataja

Yhdessä eteenpäin -erityispalkinto – Samuli Jokela

Onnea Harri ja muut palkitut!