Skip to content

Aino | On helppo loistaa, kun ympärillä on ammattitaitoisia kollegoita

Aino-web Ainon mielestä Efimalla parasta ovat ihmiset ja kulttuuri – omista kollegoista on tullut melkein perhe.
↑ Ainon mielestä Efimalla parasta ovat ihmiset ja kulttuuri – omista kollegoista on tullut melkein perhe.
24.10.2022 | Ratkaisuarkkitehti Aino Jokela nauttii työstään appien parissa ja korostaa kollegoittensa merkitystä urapolullaan. Ensiluokkaisena tiimipelaajana hän haluaa jakaa osaamistaan myös muille.

Alun perin Pohjois-Pohjanmaalta kotoisin oleva Aino tuntee 13 vuoden jälkeen itsensä jo tamperelaiseksi. Luonto ja vesi ovat lähellä ja helposti saavutettavissa – kotiosoitekin valittiin osittain metsäpolkujen sijainnin perusteella. Näsijärvi on myös ehtinyt tulla tutuksi, talvella retkiluistimin ja kesäisin veneillen puolison kanssa. 

 

Tietojohtamisen opinnot Tampereen teknillisessä yliopistossa johtivat ensimmäiseen oman alan työhön Glastonin taloushallinnossa, jossa Aino pääsi tutustumaan taloushallinnon koko kirjoon. Jälkeenpäin ajatellen tämä laaja kokemus taloushallinnon eri prosesseista ja käytännön työstä on ollut erittäin arvokasta uran seuraavissa vaiheissa. Glastonin jälkeen Aino siirtyi taloushallinnon järjestelmäkonsultiksi Digialle, jossa hän pääsi hyödyntämään käytännön osaamistaan eri näkökulmasta. Aiemman kokemuksen perusteella oli helppoa puhua asiakkaiden kanssa samaa kieltä – mikä onkin Ainon mielestä tärkeää työssä onnistumisessa. 

 

Efimalle Aino tuli taloushallinnon konsultiksi vuonna 2015. Työhaastattelu on jäänyt hyvin elävästi mieleen, sillä rekryvaiheessa Aino ihmetteli, miksi haastatteluita käytiin tamperelaisissa kahviloissa eikä Efiman toimitiloissa. Syykin selvisi jälkeenpäin – silloinen 4 työntekijän ”koppero” olisi moderneihin työtiloihin tottuneelle saattanut olla liian kova pala nieltäväksi. Ainon aloittaessa Efiman Tampereen toimipiste, kaikkien onneksi, muutti Tullintorille. 

 

”Ainosta Appi-Aino” 
 

Aino on todellinen Power Platform -herännäinen: ”Efiman perustajan, Kaitsun, kanssa tehty matka USA:an, Seattlessa pidettyyn Business Application Summittiin, sai silmäni aukeamaan. Jo silloin ymmärsimme, että Power Appsit ovat moderni ja ketterä tapa räätälöidä asiakaskohtaisia muutoksia mm. erp-järjestelmän kylkeen ja halusimme lähteä viemään tätä ajatusta eteenpäin. Efimalle se on myös loistava tapa esitellä osaamistamme”, Aino kiteyttää. 

  

Aino on omien sanojensa mukaan Power Platform -ilosanoman levittäjä ja saa aina uutta tarmoa kohdatessaan muita osaajia ja kuullessaan uusista ominaisuuksista eri tapahtumissa. Muiden tekemät ratkaisut ja ideat antavat paljon uusia virikkeitä myös omaan työhön. ”Microsoftin tapahtumissa käyminen on aina ladannut akkuni täyteen intoa ja on ollut mahtavaa jakaa oppimaani muille efimalaisille”, valaisee Aino.

  

Low-code-puolen osaamiseen on Ainon mielestä Efimalla panostettu paljon viime vuosina. Syytä ylpeilyynkin on, sillä Microsoft valitsi kesällä Efiman Vuoden Power Platform -kumppanikseen. Efimalla on lisäksi tänä syksynä lanseerattu ensimmäinen oma Power Platform -tuote, ja Ainosta on hienoa olla mukana seuraamassa, mihin liiketoiminta etenee seuraavaksi. 

 

Jokainen voi omalla tekemisellä mahdollistaa kaverin onnistumiseen ja näin olla mukana varmistamassa, että Efimakin onnistuu 

 

Efimalla parasta ovat ihmiset ja kulttuuri – omista kollegoista on tullut melkein perhe. ”Kun voi luottaa kollegoiden tekemiseen, ei tarvitse olla itse mikromanageeraamassa joka paikassa, vaan voi panostaa omiin tehtäviin ja olla pirun hyvä niissä”, Aino kiteyttää. 

Oman työn suhteen parhaita asioita ovat työn ja tehtävien monipuolisuus ja haasteet, jotka eivät onneksi lopu ikinä. ”Olen saanut Efimalla mahdollisuuksia oppia ja kehittyä työntekijänä ja minua on aina kannustettu luomaan uutta ja haastamaan totuttua. Vaikka olen ollut pitkään Efimalla, on tehtävänkuva vaihtunut usein ja tuntuu, että aika on mennyt nopeasti”, Aino kiittelee. 

 

Syksy ja kylmenevät ilmat saavat Ainon innostumaan neulomisesta – puikoilla on usein sukkia tai pipoja, joskus jopa paitoja. Tänä syksynä kudotaan ehkä myös ihan pienet sukat – perhe odottaa lisäystä ja Aino siirtyy hetkeksi töistä olennaisten asioiden äärelle. Uusi tilanne vaikuttaa osittain myös harrastuksiin: golfinpeluu on ollut kesällä tauolla, mutta kirjojen, kuten elämäkertojen, ahkera kuunteleminen ja luonnossa liikkuminen jatkuvat. Ensi kesänä uusi perheenjäsen pääsee mukaan kantorepussa.