Skip to content

Santeri | Monipuoliset kehittymismahdollisuudet ohjelmistorobotiikan parissa motivoivat etenemään uralla

Santerin-uratarina_web2-1 Yksi Efiman parhaista puolista Santerin mielestä ovat tarjotut uramahdollisuudet - jokaisen on mahdollista luoda omannäköisensä urapolku.
↑ Yksi Efiman parhaista puolista Santerin mielestä ovat tarjotut uramahdollisuudet - jokaisen on mahdollista luoda omannäköisensä urapolku.
19.01.2023 | Efiman tarjoamat mahdollisuudet kehittää itseään asiantuntijana, sekä kehittää uusia ratkaisuja asiakkaille ovat suuri työelämän motivaattori ohjelmistorobotiikan tekniselle arkkitehdille, Santeri Tuomiselle. Toista samanlaista työpäivää tulee harvoin eteen, mikä tekee työstä mielenkiintoista.

Herätys kello 6:00 ja vähintään kaksi kuppia kahvia, jonka jälkeen työkone aukeaa kello 7:00. Näin alkavat Efiman teknisen arkkitehdin, Santerin, arkiaamut. Hän kertoo aikaisten aloitusten olevan hänelle toimivia, sillä aamun varhaisina tunteina on hyvä keskittyä töihin ennen päivän ensimmäisiä palavereja. Muutamia kuukausia sitten Pirkkalassa asuvan perheen arkeen saapui myös perheen esikoinen, jolle työpäivän jälkeiset hetket on omistettu. ”Tällä hetkellä arki koostuu luonnollisesti paljolti vauvan kanssa olemisesta”, Santeri hymyilee, mutta mainitsee vapaa-ajan koostuvan myös monista muista asioista, kuten ystävistä, urheilusta ja sen seuraamisesta. Erityisesti jääkiekkoa ja formuloita seurataan tiiviisti ja lapsuuden haaveena olikin päätyä Kimi Räikkösen tavoin formulakuskiksi. Mutta kuinka Santerista tulikin ohjelmistorobotiikan (RPA) asiantuntija, jota innostavat niin uran kuin RPA:n kehitysmahdollisuudet?

 

Uuden oppimista ja itsensä kehittämistä joka päivä 
 

Kiinnostus ohjelmistorobotiikkaan syttyi opiskeluaikoina, kun Santeri suoritti tietojohtamisen diplomi-insinööritutkintoa Tampereen teknillisessä yliopistossa ja valitsi sivuaineekseen ohjelmistotekniikan. Vuonna 2017 tarjoutui mahdollisuus kirjoittaa diplomityö ohjelmistorobotiikan hyödyntämisestä yrityksen liiketoiminnassa, ja ohjelmistorobotiikan polku vei Santerin mennessään. Ura Efimalla alkoi ohjelmistorobotiikan kehitystehtävissä RPA Developer -tittelillä, josta matka on jatkunut vaativimpiin tehtäviin Senior RPA Developer -rooliin. ”Efimalla yksi parhaista jutuista on kehitysmahdollisuudet, sillä koen tärkeäksi päästä kehittymään urallani haluamaani suuntaan”, Santeri summaa ajatuksiaan. ”Täällä on mahdollista kehittyä monipuolisesti ja vapaasti oman mielenkiinnon mukaisesti, sekä luoda myös perinteisistä poikkeavia urapolkuja niin tahtoessaan.”

 

Uusi vuosi on tuonut mukanaan myös vaihtelua työtehtäviin, sillä tällä hetkellä Santeri toimii ohjelmistorobotiikan teknisenä arkkitehtina. Uuden roolin myötä Santeri vastaa isompien asiakastoteutuksien suunnittelun lisäksi myös teknisestä RaaS-ympäristöstä sekä RPA-tarjoaman kehityksestä. ”Uudessa pestissä tulee olemaan paljon vaihtelevuutta, erilaisia hommia sekä uuden tiedon omaksumista. Onneksi tiedonhakutaidot kehittyivät yliopistoaikoina huippuunsa, joten uudet jutut selviävät varmasti”, Santeri naurahtaa. 

 

Parhaimmillaan on useita erilaisia asiakkuuksia ja pääsee näkemään eri ympäristöjä sekä oppimaan uutta joka päivä.

Aiemmin in-house-tehtävissä olleena Santeri mainitsee työtehtävien olevan monipuolisemmat palveluntarjoajan puolella. ”Parhaimmillaan on useita erilaisia asiakkuuksia, pääsee näkemään eri ympäristöjä sekä oppimaan uutta joka päivä, mikä tarjoaa tietysti mahdollisuuksia kehittää omaa ymmärrystä ja osaamista IT-järjestelmistä sekä asiakassovelluksista. Myös Efima yrityksenä kehittyy parhaansa mukaan RPA-kentän tuulien mukana ja pyrkii olemaan edelläkävijä”, hän pohtii. Yksi viimeaikojen mielenkiintoisimmista projekteista on ollut asiakkaalle tehty, moniulotteinen työpöytärobotti, jonka kanssa pääsi luomaan uusia ratkaisuja. ”On mielenkiintoista, kun pääsee tekemään asiakastoteutuksen, jollaista ei ole vielä aiemmin ollut ja ratkaisu on asiakkaallekin uusi. Silloin pääsee suunnittelemaan ja luomaan uutta, ajoittain itsellekin uusilla keinoilla”, Santeri kuvailee. 

 

Tiiminä eteenpäin kehittyen taikurista taituriksi 

 

Santeri kuvailee olevansa rauhallinen persoona, joka kuitenkin syttyy hevimusiikista. Erityisesti livemusiikki on lähellä sydäntä, ja suosikkiyhtye Iron Maidenin keikoilla on käyty tasaiseen tahtiin – ensi kesänä vuorossa on 11. keikka Nokia Areenalla. Rauhallisena ihmisenä hän pitää itsenäisestä työskentelystä, mutta kokee tiimityöskentelyn olevan tärkeä osa työelämää sekä Efimaa yrityksenä. ”Kyllähän se on kiva, kun on tiimin tuki ja joku, jolta kysyä apua ongelmatilanteissa. Tiiminä saa usein paljon paremmin asioita aikaiseksi kuin yksin ja meidän tiimihenki on todella hyvä – uudet tiimiläiset otetaan hyvin mukaan ja vastuuta jaetaan heti, kun sitä on halukas ottamaan.” 

 

Santeri muistelee olleensa itse mukana ensimmäisessä asiakastoteutuksessa jo ensimmäisen kahden viikon sisällä. ”Meillä ketään ei heitetä syvään päätyyn, vaan jokainen tiimiläinen perehdytetään yksilönä, henkilökohtaisen perehdytyssuunnitelman avulla, sellaisen vakioidun perehdytyksen sijaan.” Yksilöity perehdytys heijasteleekin yhtä Efiman arvoista, ”omana itsenään” – jokainen huomioidaan yksilönä ja jokaista arvostetaan Efimalla omana itsenään.

 

Santeri mainitseekin Efiman kulttuurin ja arvojen olevan kohdillaan, ja määritellyt arvot elävät aidosti arjessa mukana. Efiman kulttuuri ja yhteisöllisyys tiivistyvät muun muassa vuosittaisissa Efima Awardseissa, joissa Santeri nappasi viime marraskuussa Vuoden Taituri -palkinnon: ”Aluksi yllätyin, että palkinto jaettiin juuri minulle, mutta hämmennyksen jälkeen oli mukava tajuta saaneensa tunnustusta kollegoilta ja että oma työpanos ei ole jäänyt huomaamatta.” Efimalaisten arvojen lisäksi Santeri sanoo joustavuuden olevan yksi Efiman valttikorteista. ”Sen ansiosta työssä saa keskittyä siihen mikä on tarkoituksenmukaista, ja se antaa vapauden tehdä työtä itselleen sopivimmilla tavoilla”, hän toteaa. Tällainen joustavuus luo myös tasapainoa työn sekä vapaa-ajan välille, mikä on pienen lapsen vanhemmalle kallisarvoisen tärkeää.