Skip to content

Kotkamills | Kumppanuudessa teot ratkaisevat

Petri Hirvonen, Kotkamills Petri Hirvonen, CFO, Kotkamills
↑ Petri Hirvonen, CFO, Kotkamills

Teot ratkaisevat. Siitä syntyy luottamus, että kumppani reagoi nopeisiinkin muutoksiin.

Kotkamills ja Efima – ketterät kumppanukset

Kotkamillsin ihmiset ovat ylpeitä ketteryydestään. Yritys on viime vuosina pyöräyttänyt isoja muutosprojekteja, joissa markkinan muutos on käännetty mahdollisuudeksi. Niistä merkittävin on ollut uuden pakkauskartonkikoneen käyttöönotto. Efima on ollut matkassa mukana toimittamalla Microsoft Dynamics AX -järjestelmän materiaalinhallinnan, kunnossapidon ja taloushallinnon tarpeisiin. CFO Petri Hirvonen kuvaa yhteistyötä: ”Meidän nopeissa liikkeissämme toimittajalta vaaditaan paljon. Tietojärjestelmätoimittajistamme Efiman reagointikyky on ollut paras ja ketteryys ihailtavaa.”

Prosessin jatkuva kehittäminen

Hirvonen kertoo tärkeintä toiminnanohjauksessa olevan, että järjestelmä toimii, kuten se on suunniteltu ja kuvattu.  ”Luotettavuus ja toiminnallisuus eivät voi olla vain sinne päin”, hän sanoo. Olennaista Kotkamillsin kohdalla on ollut, että ERP tukee siellä prosessiteollisuutta, minkä oivaltaminen on lopputuloksen kannalta tärkeää. Käyttäjäkunta on laaja – varaston- ja kunnossapidon hoitajista tuotannon asiantuntijoihin ja johtoon. Hankinnasta maksuun -prosessin kehittäminen on jatkuvasti työn alla. ”Olen erittäin iloinen siitä, että osana päivittäistä työtä on pystytty tekemään prosessin kehitystä. Vaikka asiat ovat pieniä, ne ovat prosessille merkittäviä. Efima on sitoutunut tähän kehittämiseen, ja meillä on hyvää yhteistyötä tekevät työparit tätä tekemässä”, Hirvonen kuvaa.

Liiketoimintaa tukeva kumppanuus

Järjestelmähankkeet ovat Kotkamillsillä olennainen osa liiketoiminnan nopeaa kehittämistä. Kumppanuudessa Hirvoselle teot ratkaisevat. ”Tekojen kautta saavutetaan luottamus. Se on uskoa siihen, että kumppanilla on aito halu ja osaaminen tehdä asioita. Nopeissa muutoksissa luo turvaa, että kumppani pystyy reagoimaan niihin”, Hirvonen toteaa. Toisena merkittävänä asiana hän pitää ihmisiä. Johdon keskusteluissa rakennetaan suhteen perusta. Hirvonen kuitenkin korostaa, että asiantuntijoina tarvitaan oikeat ihmiset paikallaan, jotta asiat sujuvat. Jatkossa Hirvosen mukaan myös ohjelmistorobotti voi olla osa tuota työporukkaa.Olisiko Efima oikea kumppani myös teille?

Voit ottaa meihin yhteyttä täyttämällä alta löytyvän lomakkeen.