Skip to content

23.03.2020 | Elintarvikelogistiikan haastaja LogXellence hankkii toiminnanohjausjärjestelmän Efimalta

LogXellence Oy on elintarvikelogistiikan haastaja Elintarvikelogistiikkaan keskittynyt LogXellence hankki Microsoft Dynamics 365 -toiminnanohjausjärjestelmän
↑ Elintarvikelogistiikkaan keskittynyt LogXellence hankki Microsoft Dynamics 365 -toiminnanohjausjärjestelmän
23.03.2020 | Efima Oy ja LogXellence Oy ovat sopineet yhteistyöstä, joka käsittää Microsoft Dynamics 365 -ratkaisun uuden elintarvikelogistiikkayrityksen toiminnanohjaukseen. Toimituksen ydin on varastonohjausjärjestelmä (WMS). Edistyksellinen kokonaisratkaisu hyödyntää tekoälyä ja tukee elintarvikelogistiikassa ja 3PL:ssä (3rd party logistics) tarvittavaa saumatonta ja nykyaikaista ohjausta.

LogXellence on uusi elintarvikealan logistiikkapalveluyritys, joka toimii Tuko Logisticsin entisissä tiloissa Keravalla. Se tarjoaa moderneja ratkaisuja elintarviketeollisuuden, päivittäistavarakaupan, Food Service -toimijoiden sekä lähituottajien logistiikkahaasteisiin ja -tarpeisiin.

Elintarvike-alan logistiikka on murroksessa monien megatrendien ristivedossa. Toimitusketjujen toimivuuden ja varmuuden merkitys on näkynyt selkeästi tilanteessa, johon koronavirus on meidät globaalisti ajanut. Ruoan verkkokauppa, muuttuvat kulutustottumukset, tavaravirtojen pirstaloituminen, pien- ja lähituottajien määrän kasvu sekä toimitusvälien tiheneminen vaativat entistä tehokkaampia ja joustavampia ratkaisuja elintarvikealan logistiikassa.

”Sujuvasti toimivat ja luotettavat datavirrat ovat toimivan logistiikan perusta”, sanoo Logxellencen toimitusjohtaja Jari Rinnekoski. ”Efima vakuutti meidät logistiikkaosaamisellaan, ja uskomme kokonaisratkaisun perustana olevan Microsoft Dynamics 365:n olevan alusta, joka tarjoaa valmiin tuen myös moniin tulevaisuuden tarpeisiimme.”

Logistiikkaympäristön tärkeimmät tavoitteet ovat tehokas läpäisy, hävikin minimointi ja jäljitettävyys. Optimointia on toki tehty aina, mutta perinteiset ratkaisut ovat olleet varsin raskaita käyttää ja vaikeita muuttaa, eivätkä siten taivu nykypäivän jatkuvasti muuttuvaan varastonhallintaan. Microsoft D365 -ratkaisuun liitettävät ja Azuren pilvipalvelussa toimivat lisäarvosovellukset ovat kevyitä päivittää ja hyödyntävät analytiikkaa, ohjelmistorobotiikkaa ja tekoälyä ketterään optimointiin. Efiman toteuttamat Azure-pohjaiset integraatiopalvelut ovat osa kokonaisratkaisua.

Efiman Business Director Kai Lyytinen iloitsee uudesta kasvuhakuisesta ja markkinaa muuttavasta asiakkaasta. ”Moderni toiminnanohjaus rakentuu digisydämen ympärille. Sitä tukevat ketterästi käyttöönotettavat lisäarvosovellukset. Integraatioiden ja datavirtojen huolellinen toteutus ja ylläpito on olennaista, jotta logistiikan ohjauksessa päästään asiakkaamme vaatimalle tasolle”, Lyytinen toteaa.

Lisätietoja:

Efima, Business Director Kai Lyytinen
kai.lyytinen@efima.com, 040 830 1217

LogXellence Oy on ihmisvetoinen logistiikan ja liiketoimintaprosessien asiantuntijayritys, joka tarjoaa tuoreen näkökulman tieto- ja tavaravirtojen hallintaan. Tuotamme asiakkaillemme monipuolisia palveluja, joilla luodaan tehokkaampia prosesseja, lisäarvoa ja luotettavuutta. Yrityksen erityisosaamisalueena on elintarvikelogistiikka. www.logxellence.fi

Efima Oy tukee ja tehostaa suurten ja keskisuurten yritysten liiketoimintaa toiminnanohjauksen ja taloushallinnon ohjelmistoratkaisuilla, prosessipalveluilla ja konsultoimalla. Haluamme tarjota alan parasta palvelua ja olla erinomainen työpaikka osaaville asiantuntijoillemme.

Vuonna 2020 Efimassa on 200 työntekijää. Efiman liikevaihto oli viime tilikaudella noin 16 miljoonaa euroa, ja sillä on toimipisteet Helsingissä, Tampereella ja USA:n Austinissa. Lue lisää www.efima.com.