Skip to content

09.11.2021 | Jani Taipaleenmäki on Efiman uusi CFO

Jani Taipaleenmäki, CFO, Efima Oy Joukkueurheilusta oppeja ammentava Jani luotsaa Efiman talousohjausta 1.11.2021 alkaen
↑ Joukkueurheilusta oppeja ammentava Jani luotsaa Efiman talousohjausta 1.11.2021 alkaen
09.11.2021 | Efiman uusi CFO, Jani Taipaleenmäki, on toimialan tunteva ja sen digimurrosta tutkinut pitkän linjan talousjohtaja. Joukkueurheilusta oppeja ammentava Jani luotsaa Efiman talousohjausta 1.11.2021 alkaen kohti kasvuyhtiön tulevaisuuden tarpeita.

Yli 20 vuotta ICT-markkinassa talousjohtamisesta kokemusta kerryttänyt Jani Taipaleenmäki on Efiman uusi CFO ja johtoryhmän jäsen. Urallaan niin toimialan kuin kasvukulttuurin kanssa tutuksi tullut Jani ottaa kokonaisvastuun Efiman talousohjauksesta ja sen kehittämisestä kohti kasvuyhtiön tulevaisuuden tarpeita.

Marraskuun alussa Efiman CFO:n saappaat täyttäneelle Janille siirtyminen Efimalle ei ollut hyppy tuntemattomaan. Efimalla työskentelee Janin aiempia kollegoita ja viimeisimpänä suuri joukko taloushallinto- ja IT-ammattilaisia, joiden kanssa Jani teki tiivistä yhteistyötä viimeisimmässä työpaikassaan, Knowitilla, yhtiön talousjohtajana. ”Kiinnitin jo Efiman asiakkaana huomiota efimalaisten kehitysorientoituneeseen tekemiseen tapaan ja vahvaan osaamiseen niin pilvipalveluiden käyttöönotoissa kuin prosessien kehittämisessäkin. Vaikka asioita tehtiin rautaisella asiantuntemuksella, tekemisestä välittyi tietynlainen rentous ja hyvä meininki, mikä vahvisti luottamustani Efimaa kohtaan”, Jani kuvailee ensivaikutelmiaan. ”Eniten olenkin innoissani päästessäni rakentamaan Efiman kasvutarinaa yhdessä näiden kovien osaajien kanssa”, hän jatkaa ja kertoo positiivisten kokemusten vain vahvistuneen ensimmäisten työpäivien aikana.

”Yhteisen historian lisäksi Janin kohdalla loksahteli kohdalleen monta muutakin palasta. Aina asenteesta, toimialakokemukseen ja Efiman tarpeiden ymmärtämiseen kovan kasvun keskellä”, Efiman toimitusjohtaja Tero Salminen kuvailee ja iloitsee kokeneen ja näkemyksellisen talousjohtajan liittymisestä Efiman johtoryhmään. Jani on toiminut läpi uransa ohjelmisto-, ICT-konsultointi- ja digiyhtiöiden, kuten SSH:n ja viimeisimpänä Knowitin, taloushallinnon johto- ja kehitystehtävissä, ja matkan varrella hän on ollut tukemassa yhtiöitä erilaisissa kasvuvaiheissa.

Työnsä ohella Jani on mukana akateemisissa tutkimushankkeissa, joissa tutkitaan digitalisaation vaikutuksia yritysten johtamis- ja ohjausjärjestelmiin. ”Talous- ja toiminnanohjauksen markkina on läpikäymässä digitaalista murrosta, jossa uudenlaiset teknologiat, kuten tekoäly, älykäs automaatio sekä ennustava analytiikka, mahdollistavat täysin uudenlaisen, tulevaisuusorientoituneen liiketoiminnan. Tässä murroksessa tarvitaan Efiman kaltaisia edelläkävijöitä, jotka ottavat digiloikan yhdessä asiakkaidensa kanssa”, Jani uskoo. ”Kun eteeni aukesi mahdollisuus hypätä mukaan näin mielenkiintoiseen markkinaan ja strategiapolullaan tärkeässä kasvuvaiheessa olevaan yhtiöön, ei jäänyt kuin yksivaihtoehto”, Jani hymyilee ja allekirjoittaa Teron toteaman.

Tulevaisuuden taloushallinnon ohella Jani nimeää toiseksi intohimokseen urheilun – erityisesti joukkuelajit ja mailapelit: ”Ei ole parempaa tapaa irrottautua arjen askareista, kuin salibandy ja sulkapallo.” Alkujaan oululainen Jani kertoo seuraavansa myös tiiviisti Kärppien Liiga-kautta.

Ei siis tule yllätyksenä, että Janin nimeää yhdeksi tärkeimmistä johtamisperiaatteistaan joukkuepelaamisen. ”Kasvu ei onnistu ilman, että kaikki pelaavat samalla pelikirjalla ja samaan suuntaan katsoen”, Jani kuvailee johtamisfilosofiaansa ja tunnistaa tiimipelaamisen myös tärkeäksi osaksi Efiman kulttuuria. ”Efiman arvo, yhdessä eteenpäin, puhuttelee minuakin joukkuepelaajana ja kertoo siitä, että täällä ei kukaan jää asioidensa kanssa yksin. Jokaisella löytyy uniikkia osaamista ja yhdessä olemme vahvempia – tämä pätee niin sisäiseen tekemiseen kuin asiakastyöhönkin”, Jani päättää ylpeänä uudesta joukkueestaan.