Janne Koskelan työura alkoi Mepcolla, jossa hän kuuli Efimasta ensimmäistä kertaa, kun eräs kollegoista lähti sinne töihin. Headhunterin soitto ja kutsu Efimalle johdattivat pian Jannenkin syvempään tuttavuuteen.
Janne aloitti Dynamics-konsulttina 2014, jolloin Efima oli vielä pienehkö, 30-40 henkilön yhtiö, ja projektitkin olivat pieniä. Suurin liiketoiminta oli taloushallinnon palveluissa ja
Jannen mukaan Efimalla tehtiin ”lähinnä finaa”. Projektit olivat konsultin näkökulmasta samankaltaisia, uutta ei päässyt oppimaan tarpeeksi ja jossain vaiheessa heräsikin ajatus muualle siirtymisestä.
Keväällä 2017 tähän avautui mahdollisuus, kun Janne palasi projektipäälliköksi Mepcolle, joka oli yritysoston kautta muuttanut nimensä Accountoriksi. Uusi rooli tuntui alussa hyvältä vaihtelulta, mutta jossain vaiheessa Janne alkoi kaivata uusia haasteita. “Ehkä tästä syystä katseeni kääntyi taas kovaa kasvua tehneeseen Efimaan”, kertoo Janne.
Syksyllä 2018 Janne palasi Efimalle, nyt ratkaisuarkkitehtina. Uusi työnkuva oli kiinnostava, projektit isompia ja mielenkiintoisempia, asiakkaita tuli koko ajan lisää. ”Myös erilainen yrityskulttuuri ja johtamistavat olivat syynä paluuseen. Efimalla on ollut aina itseohjautuva johtamismalli ja korkea luotto ihmisiin”, toteaa Janne.
Myös erilainen yrityskulttuuri ja johtamistavat olivat syynä paluuseen. Efimalla on ollut aina itseohjautuva johtamismalli ja korkea luotto ihmisiin.
Kesästä 2022 Janne on hoitanut myös esihenkilötehtäviä, joista hän pitää paljon. Tuplaroolissa asiakastyöt vievät reilusti yli puolet työajasta ja loput on hallintoa – työ on monipuolista ja työmäärä vaihtelee, kuten projektityössä aina. ”Tärkeää on kiireessäkin pitää kiinni tiimin rutiineista. Säännölliset keskustelut tiimiläisten kanssa pitävät minut kartalla siitä, mitä tiimin projekteissa tapahtuu ja on samalla viesti, että olen kuulolla ja valmiina sparraamaan”, kertoo Janne.
Jannen mielestä parasta omassa työssä on vaihtelevuus: on asiakastyötä ja erilaisia asiakkaita, paljon sisäistä kehittämistä ja hallintoa. Työssä oppii koko ajan valtavasti asiakkaiden bisneksestä ja toimialoista, muun muassa teollisuudesta, energia- ja palvelualoista. Ehkä työn hankalin puoli näyttäytyy toistuvina hallinnollisina muutoksina organisaatiossa ja vuosikelloon liittyvinä tiukkoina aikatauluina.
Itse toimialan Janne näkee olevan suuren muutoksen edessä: ”Tekoäly tulee muuttamaan työtämme valtavasti seuraavan kymmenen vuoden aikana. Projekteista poistuu rutiinia, mutta muutokset asettavat meille myös uusia vaatimuksia ja työ muuttuu yhä enemmän konsultoivaksi. Itse järjestelmät tulevat olemaan taustalla ja parametroivat itseään, kun sinne vain annetaan syötteitä”, ennustaa Janne.
Janne kuvailee myös jatkuvan oppimisen tärkeyttä, kun pilvipalvelut päivittyvät ja kehittyvät koko ajan: ”Aiemmin isommat versiopäivitykset tehtiin kerran kolmessa-neljässä vuodessa ja niiden välissä ei tapahtunut mitään. Nyt tulee iso päivitys puolen vuoden välein ja päivitysten ympärille tulee vielä uusia työkaluja, joiden avulla voidaan ratkaista asiakkaiden bisneshaasteita. On perehdyttävä kovaa vauhtia uuteen – oppimista on koko ajan paljon.”
Työkiireitä tasapainottaa lapsiperheen arki sekä urheilu. Omat akut saa ladattua pyörä- tai hiihtolenkillä, mutta myös omakotitalon puutarhassa, sormet mullassa. Kesälomaltaan palannut Janne nimeää ykkösvinkikseen kesäisen Lapin. ”Toivoisin, että ihmiset löytäisivät Lapin myös kesäisin – hyttysistä huolimatta Lappi lumoaa minut yhä uudestaan.”