Skip to content

Riikka | Efiman arvot puhuttelevat rekrytoitavia

Riikan-uratarina-web Riikan urapolku Efimalla on ollut vaiherikas: ostoreskontrahommista on päädytty henkilöstötyöhön – omia mielenkiinnon kohteita seuraten ja itseensä uskoen.
↑ Riikan urapolku Efimalla on ollut vaiherikas: ostoreskontrahommista on päädytty henkilöstötyöhön – omia mielenkiinnon kohteita seuraten ja itseensä uskoen.
17.05.2022 | Paras mahdollinen rekrytointiprosessi on Riikka Vainion mielestä sellainen, missä tiedetään tarkalleen, minkälaista henkilöä haetaan, hakuprosessi etenee jouhevasti ja hakijakokemus on hyvä sekä rekrytoitavalle että niille, joita ei valita. Riikan oma matka Efimalla nykyiseen työhön HR-spesialistina ei ehkä mennyt ihan noin suoraviivaisesti, mutta Riikan moton sanoin: sinnikkyys palkitaan.

Haastatteluajankohta Riikka Vainion kanssa on Teams-palaveriputken välissä, kun edellinen rekrytointihaastattelu vielä pyörii mielessä ja seuraava jo kummittelee edessä.

Hän miettii hetken matkaansa Efimalle: ”Oma työkokemus ennen Efimaa oli rajallinen, mutta se, että heti pääsi mukaan porukkaan, oli tärkeää nuorelle työntekijälle. Olin heti tärkeä Efimalle!” Riikan mielestä ihmiset täytyy kohdata siinä tilanteessa, missä he ovat, varsinkin nuoret ja ensikertalaiset.

Kesätöihin Efimalle Riikka tuli jo vuonna 2013 – hän oli Efiman noin 40. työntekijä. Ostoreskontrahommia riitti myös seuraavalle kesälle. “Lopulta 2015 muutin Ruotsista, missä olin ollut opiskelemassa, takaisin Suomeen ja siitä lähtien olen ollut kokoaikaisena tai tuntityöntekijänä”, Riikka kertoo ja jatkaa hymyillen: “harjoittelijasta tuli vähitellen, yhdessä palveluvastaavan kanssa, ison asiakkuuden koordinaattori.”

Mutkan kautta henkilöstötyöhön

Vuosien aikana substanssiosaaminen kasvoi. Taitojen kehittymisessä Efiman rooli on ollut merkittävä, sillä yhtiössä panostetaan urapolkuihin ja rohkaistaan työntekijöitä ajattelemaan itse, totuttua haastaen. “Mutta ehkä myös hyvä todeta, että kehittymisessä päävastuu on aina myös itsellä, kukaan ei välttämättä aina heti tarjoa mahdollisuuksia tarjottimella, vaan niitä on aktiivisesti haettava”, Riikka toteaa neuvona kaikille muille.

Vuonna 2020 avautui Riikalle vihdoin mahdollisuus suuntautua henkilöstöhallinnon pariin. “Sain vanhempainvapaasijaisuuden HR-yksiköstä rekrytointiasioiden parista, sillä HR-asiat olivat olleet kiinnostuksen kohteena ja mielessä jo pitkään.”

Henkilöstöhallinnossa Riikkaa kiinnostaa kokonaiskuvan saaminen yrityksestä. Kiinnostavia alueita ovat myös työsuhdeasiat, parhaat käytännöt ja organisaatiokulttuurin teemat. Riikka on omien sanojensa mukaan “sitten joskus myöhemmin” työuramatkalla HR-johtamisen pariin, positioon, jossa pääsee vaikuttamaan.

Elämää (työ)elämän ulkopuolella

Riikka kuvailee itseään sanoin efimalainen, kauppatieteilijä, hyväntahtoinen, ehdottomasti ei-musta-valkoinen sekä perhekeskeinen. Hän on kiinnostunut ihmisistä ja haluaa, että kaikilla olisi hyvä olla työpaikallaan – “oma mieli pyörii paljon osallistamisen, mukaanottamisen ja yhteenkuuluvuuden ympärillä”, Riikka sanoo ja painottaa, että ”Efiman arvot ovat eläviä ja läsnä.”

Tämän hetken vapaa-ajan harrastuksina ovat kaksi eri remonttia, toinen Helsingin keskustassa ja toinen Hyvinkäällä, gradun tekeminen, omat syyshäät ja uuden roolin haltuunotto HR-yksikössä.

Helsingillä on oma paikkansa Riikan sydämessä – “siellä on loputtomat iltalenkkimaisemat kauniiden, vanhojen talojen ja korttelien tuntumassa.” Hyvinkäällä asuvalle, omien vanhempien kanssa jaettu kaupunkiasunto Helsingissä on tervetullutta luksusta ja mahdollistaa kulttuuri- ja ravintolatarjonnasta nauttimisen. Riikka liikkuu mielellään luonnossa kävellen tai mahdollisuuksien mukaan myös ratsastaen. Pallopeleistä golf ja tennis ovat lähellä sydäntä.

Ihmiset tekevät työympäristön

Hetkeksi palataan vielä keskustelemaan työhön liittyvistä asioista: ”Ihmiset ovat parasta – ihmiset tekevät ympäristön.” Hauskimpia hetkiä töissä ovat kaikki yhdessäolon hetket, juhlissa ja arjessa. “Hyvä vitsi, idea tai arkeen liittyvä osuva huomio jättää hyvän mielen koko päiväksi”, toteaa Riikka.

Hän on kiitollinen monille efimalaisille kollegana olemisesta ja mentoroinnista. “Erityisen paljon olen oppinut Eija Heleniukselta työmoraalista, tiimityöstä, projektien loppuunviemisestä ja siitä, miten asioihin kannattaa suhtautua – ihastelen edelleen hänen draiviaan ja suhtautumista työhön.”

Riikan mielestä Efiman arvot puhuttelevat selkeästi rekrytoitavia – pitkistä työuristakin näkyy, että täällä viihdytään.