Skip to content

Tiina ja Julie | Efimalla on mahdollisuus kasvaa ihmisenä ja roolista toiseen

Tiina Kaskinen ja Julie Gråberg Efiman toimistolla Sekä Julie että Tiina ovat vahvasti sitä mieltä, että parasta Efimalla työskentelyssä on se, että saa tehdä asioita omalla tavalla.
↑ Sekä Julie että Tiina ovat vahvasti sitä mieltä, että parasta Efimalla työskentelyssä on se, että saa tehdä asioita omalla tavalla.
19.11.2021 | Tiina ja Julie kokevat, että Efimalla on turvallinen ja kannustava ympäristö, jossa uuden kokeilu ja asioiden tekeminen omalla tavalla on mahdollista

Efiman energinen kaksikko, Tiina Kaskinen (vasemmalla) ja Julie Gråberg (oikealla), tunnustautuvat molemmat vannoutuneiksi aamuihmisiksi. Tiinalla päivän alkuun kuuluu puolen tunnin kävelylenkki, jonka aikana ajatukset kirkastuvat kohti työpäivää. Julien aikaisia aamuja taas rytmittää kirjoituskurssilta napattu tekstien tuottamisen rutiini – kolme sivua tekstiä sanoittaa soljuvien ajatusten lisäksi usein myös ratkaisut päivän työhaasteisiin. 

Molemmilla on menossa hyvä vaihe töiden suhteen. Töitä on kutakuinkin sopivasti ja hallinnan tunne säilyy, vaikka tekemistä on aika ajoin paljon. Yhden päivän hektistä rytmitystä tasoittaa seuraavan päivän fokusointiaika, jolloin pystyy taas ajattelemaan ja suunnittelemaan töitä rauhallisemmassa tahdissa. Kiirettä pitää joskus kovastikin, mutta Julieta se ei aina haittaa, sillä kiire tuo joskus mukanaan myös tehokkuutta. Tiinan kokemuksesta kiire on joskus asennekysymys ja priorisointi auttaa sen hallinnassa. 

Kasvu-uralla 

Työn luonne vaatii paljon läsnäoloa: “Olen palveluammatissa ja tehtäväni on avustaa tiimiläisiäni ja kollegoitani onnistumaan”, toteaa Tiina, mutta kokee samalla, että työn ehdottomasti paras puoli ovat juuri ihmiset. “Nykyinen työ sopii minulle erittäin hyvin”, jatkaa Tiina. Vuonna 2012 Efimalle tullut asiantuntija vaihtoi ensin konsultiksi ja lopulta 2019 nykyiseen työhönsä, ja on ollut iloinen siitä, että hän pääsi vaihtamaan Efiman sisällä roolia: “En ollut koskaan ajatellut itseäni esihenkilöasemaan, mutta kollegat saivat lopulta vakuuttuneeksi”, Tiina hymyilee. 

Julien urapolussa on samoja elementtejä – 2018 taloon tullut asiantuntija sai kollegoilta paljon tukea uransa rakentamiseen ja vuonna 2020 hän aloitti nykyisessä tehtävässään palvelupäällikkönä. “Nautin monipuolisesta työnkuvasta, jossa saan vastuuta, olla tekemisissä sekä ihmisten kanssa että istua tekemässä keskittymistä vaativaa työtä esimerkiksi asiakasanalyysien parissa”, Julie sanoo ja kertoo uuteen työhön siirtymisen ja asiakkuuksiin perehtymisen sujuneen hyvin. 

Sekä Julie että Tiina ovat vahvasti sitä mieltä, että parasta Efimalla työskentelyssä on se, että saa tehdä asioita omalla tavalla, mutta koska ympäristö on kannustava ja turvallinen, uusia tapoja voi myös testata rauhassa. Efimalla on mahdollisuus kasvaa ihmisenä ja roolista toiseen. 

Tiina toivoo työuransa jatkoltakin mielekästä työtä, rooli tai asema ei ole tärkeä. “Se mitä toivoisi tällaiseen siistiin sisätyöhön lisää, on sopivaa fyysistä ponnistelua, jotta henkinen ja fyysinen puoli olisivat tasapainossa”, nauraa Tiina. Jos Tiina saisi neuvoa parikymppistä itseään, hän sanoisi, että ikinä ei kannattaisi sanoa ei itselleen, eikä työuraakaan kannata suunnitella kovin tarkkaa etukäteen. “Älä pyri mihinkään vaan anna tilaisuuksien viedä”, kuuluu Tiinan motto. 

Julie jatkaa tyytyväisenä ja innostuneena uuden roolinsa omaksumista. Itseään nuorena, parikymppisenä, hän neuvoisi olemaan pelkäämättä tai jännittämättä, “sillä kaikki ongelmat ovat ratkaistavissa – systemaattinen tekeminen tuo ennen pitkää hyviä tuloksia”. 

Luonto lataa akkuja 

Helsingistä kotoisin oleva Julie harrastaa jooga, lenkkeilyä ja kirjoittamista ja nauttii puolisonsa kanssa Espoon keskuspuiston vehreistä maisemista ja isosta metsästä, jonne voi vaikka “kadota”. 

Kaarinasta lähtöisin oleva Tiina asuu nelihenkisen perheensä kanssa Vantaan Kivistössä ja on vanhana jalkapallonpelaajana innolla mukana poikansa futistreeneissä. “Tytär valitsi voimistelun”, Tiina toteaa ymmärtäväisenä. Ulkona pääsee myös oleilemaan golfharrastuksen kautta. 

Tiinan ja Julien harrastuksissa näkyy halu ladata akkuja luonnossa tai omassa hiljaisuudessa – vaikka molemmat ovat iloisia ja palveluhenkisiä työssään, on ikää karttuessa selvennyt tarve omaan aikaan työn tai vilkkaan perhe-elämän vastapainoksi.