Skip to content
14.10.20Ohjelmistorobotiikka RPAKulttuuri

9.-luokkalainen koodasi ensimmäisen ohjelmistorobottinsa päivässä

Efima Oyj
14.10.2020 | Syys-lokakuun vaihteessa 9.-luokkalainen Selma Rajuvaara tutustui ohjelmistorobotiikan työtehtäviin TET-harjoittelussa Efimalla. Kahden viikon harjoittelujakso sujui etätöissäkin mallikkaasti, ja vain yhden koulutuskerran jälkeen Selma loikin itsenäisesti omia automaatioitaan jo saman päivän aikana.

Halusimme TET-jakson päätteeksi kuulla, mitä mieltä Selma oli harjoittelustaan ja töistä ohjelmistorobotiikan parissa. Lue alta Selman ajatukset kahden viikon jaksostaan Efimalla!

Olen 15-vuotias ja käyn peruskoulun viimeistä vuotta Herttoniemen Yhteiskoulussa. Hain Efimalle TET-harjoitteluun, sillä halusin kokeilla jotain aivan uutta. Koulussa tai normaalissa arjessa ei saa läheskään yhtään tietoa tämän tyyliseen työhön liittyen, joten ajattelin, että olisi mukava tulla kokeilemaan. Tulevaisuudessa tiedoista, mitä harjoittelusta saan voi olla paljonkin hyötyä, sillä automatisointi on varmasti suuri osa tulevaisuuden työpaikkoja.

TET-harjoitteluni aika olen päässyt itse harjoittelemaan ohjelmointia käyttämällä StudioX-nimistä ohjelmaa. Kävin Efiman järjestämän koulutuksen ensimmäisellä oppitunnilla ja sen perusteella olen tehnyt yksin jo 3 automaatiota. Näihin automaatioihin on kuulunut mm. Excelin käyttöä, nettisivuilta tiedon keräämistä ja sähköpostien lähettämistä. Olen myös päässyt tekemään avustuksella Efiman työntekijöille automaatiota, joka tulee oikeaan käyttöön.

Ensimmäisten automaatioiden tekeminen on ollut mielestäni todella hauskaa. Pidän pienestä pohtimisesta, joten mielestäni on mukavaa miettiä, miten ohjeistan ohjelmistorobotin vaihe vaiheelta tekemään asioita. Haasteitakin on ollut, mutta olen tajunnut pian, mistä on kyse ja miten virheeni voi korjata.

Jos minun pitäisi antaa vinkki henkilölle, joka ei ole ennen ohjelmointia kokeilut, sanoisin vain, että pitää olla avoin. Tärkeintä ohjelmoinnissa on ymmärtäminen ja sen pohjalta on helppo alkaa rakentaa omia ensimmäisiä automaatioita.

Ohjelmoinnissa parhainta on, kun onnistuu tekemään ensimmäisen täysin onnistuneen ajon.


Mitä jos sinäkin voisit automatisoida työtehtäviäsi yhtä nopeasti kuin Selma?

Järjestämme marras-joulukuun vaihteessa neliosaisen etäkoulutuksen UiPathin StudioX-ohjelman käyttöön. Koulutus antaa sinulle perustaidot erilaisten automaatiokulkujen luomiseen sekä vankan osaamispohjan sopivien automaatiokohteiden tunnistamiseen.

Lisätietoja koulutuksesta löydät täältä!