Skip to content

10.10.2022 | Efima voitti Carunan taloushallintopalveluiden kilpailutuksen

Caruna-tiedote-2022 Uuden sopimuksen myötä Carunan ja Efiman yhteistyö laajenee.
↑ Uuden sopimuksen myötä Carunan ja Efiman yhteistyö laajenee.
10.10.2022 | Suomalainen sähkönjakeluyhtiö Caruna kilpailutti erityisalojen hankintalain mukaisesti taloushallintopalvelunsa: Efima voitti kilpailutuksen. Toimittajan valinnassa painotettiin laadun lisäksi kustannustehokkuutta ja kykyä kehittää toimintaa tehokkaammaksi robotiikkaa ja tekoälyä hyödyntäen.

Taloushallinnon ja liiketoimintaprosessien kehittäjä Efima on vastannut sähkönjakeluyhtiö Carunan taloushallintopalveluiden tuottamisesta jo useita vuosia aiemmin solmitun, julkisen hankintakilpailutuksen pohjalta tehdyn sopimuksen mukaisesti. Palvelu on kattanut Carunan taloushallinnon avainprosessit; osto- ja myyntireskontran, maksatuksen, pääkirjanpidon, tilinpäätökset sekä veroilmoitukset; hyödyntäen Carunan omaa taloushallintojärjestelmää.

Vuonna 2022, sopimuskauden päättymisen lähestyessä, Carunan taloushallintopalvelut kilpailutettiin uudestaan erityisalojen hankintalain mukaisesti. Efima valikoitui kilpailutuksessa jälleen Carunan taloushallintopalveluiden kokonaisvaltaiseksi tuottajaksi. Uuden sopimuksen myötä yhteistyötä laajennetaan, ja kumppanuus koskee jatkossa Carunan kolmen erillisyhtiön lisäksi myös konsernilaskentaa.

Kumppanivalinnassa painotettiin laadun ja kustannustehokkuuden lisäksi kumppanin kykyä tehostaa taloushallintoprosesseja ohjelmistorobotiikkaa ja tekoälyä hyödyntäen. ”Halusimme kumppanin, joka paitsi vastaa laaja-alaisesti talouden prosessien päivittäisestä toteuttamisesta, myös kehittää toimintaamme tuomalla uusien teknologioiden mahdollisuudet käyttöömme”, Carunan ulkoisesta laskennasta vastaava Päivi Uusitalo perustelee.

Efiman taloushallintopalveluiden johtaja Sanna Kaarlejärvi iloitsee saavutetusta uudesta sopimuksesta ja tärkeän kumppanuuden jatkumisesta: ”Suurten asiakasyritysten palveleminen on Efimalle strategisesti merkittävä tavoite, ja siksi on mahtavaa, että asiakassuhde jatkuu ja laajenee. Lupaamme olla kehittävä kumppani ja valjastaa Suomen johtavan talousprosessien ymmärryksemme ja vahvan järjestelmä- ja automaatio-osaamisemme Carunan taloushallinnon hyväksi.”

Lisätietoja

Caruna, Talouspäällikkö Päivi Uusitalo
paivi.uusitalo@caruna.fi, +358 50 453 5369

Efima, Business Director Sanna Kaarlejärvi
sanna.kaarlejarvi@efima.com, +358 40 188 4050

Caruna lyhyesti

Caruna huolehtii sähkönjakelusta sekä ylläpitää, kunnostaa ja rakentaa säänkestävää sähköverkkoa noin 720 000 asiakkaallensa Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomessa, Joensuussa, Koillismaalla sekä Satakunnassa. Caruna valvoo verkon toimintaa ympäri vuorokauden voidakseen tarjota asiakkaillensa toimivan ja turvallisen sähkönjakelun, vaivattoman asiakaspalvelun ja kohtuullisen hinnoittelun. Suomalaisen sähkönsiirtoyhtiön työn kotimaisuusaste on 100 prosenttia.

Caruna-konserniin kuuluu kaksi verkkoyhtiötä, pääosin haja-asutusalueilla toimiva Caruna Oy sekä kaupunkimaisissa olosuhteissa toimiva Caruna Espoo Oy. Carunalla työskentelee noin 280 henkilöä, ja yhtiö työllistää hankkeissaan välillisesti useita satoja henkilöitä eri puolilla Suomea. Vuonna 2021 Carunan liikevaihto oli 499,8 miljoonaa euroa.
www.caruna.fi

Efima lyhyesti

Efima Oyj tehostaa suurten ja keskisuurten yritysten liiketoimintaa toiminnanohjauksen, taloushallinnon ja älykkään automaation ratkaisuilla sekä kehittävään kumppanuuteen pohjautuvilla digitaalisilla taloushallintopalveluilla. Kaiken keskiössä ovat ihmiset, yhteistyö ja kumppanuus. Vuonna 2022 Efima työllistää 300 työntekijää Efiman kahdessa toimipisteessään Helsingissä ja Tampereella.
www.efima.com