Skip to content
29.08.18TaloushallintoKulttuuri

Traineena Efimalla – kokemus, jota et todellakaan tule katumaan

Kamilla Kinos

Työpäiviä on itselläni jäljellä enää muutamia ja käteen on jäänyt monia ihania muistoja, hetkiä ja tärkeitä oppeja. Syyskuussa edessäni on muutto Kööpenhaminaan vaihto-opiskelujen merkeissä, mutta sitä ennen on aika vetää yhteen kevään ja kesän fiilikset Efimalla työskentelystä.

Ajatuksia jäsennelläkseni jaoin kesän tunnelmat ja kokemukset kolmeen tärkeimpään pointtiin:

1. Huikeat työkaverit

Kuka haluaisi tulla työpaikalle, jossa olo tuntuu epämukavalta eikä kenenkään kanssa juttu luista? Voisin vannoa, ettei kukaan. Trainee-jaksostani ikimuistoisen ovatkin tehneet kaikki ympärilläni työskennelleet kollegat. Sen lisäksi, että trainee-porukan kanssa on tullut vietettyä aikaa töissä, on ollut hienoa huomata, kuinka hierarkia Efimalla todella on matala. Kevään ja kesän aikana onkin tullut tutustuttua moniin muihin työntekijöihin oman tiimini sisällä sekä yli tiimirajojen. Hyvä yhteishenki ja kaikkiin omana itsenä suhtautuminen ovat mielestäni olleet ehdottomasti kantavia voimia koko työjaksoni ajalla.

Oli hienoa huomata, ettei kuvailtu työkulttuuri ollut vain sanahelinää.

2. Nopea kehittyminen ja jatkuva uuden oppiminen

Olen jo aiemmissa kirjoituksissani korostanut tämän kohdan tärkeyttä uusissa työtehtävissä. Itseäni – ja varmasti monia muitakin – motivoi jatkuva kehittyminen ja uuden oppiminen. Yksi parhaista fiiliksistä on huomata, kuinka jokin uusi tehtävä alkaa sujua ja yhä isompien kokonaisuuksien hallitseminen on mahdollista.

Efimalla traineet otetaan heti mukaan asiakkuuteen, ja uusi työtekijä saa alusta alkaen ”oikeita” työtehtäviä. Itselläni on vahvasti jäänyt fiilis, että tekemiseeni luotetaan ja uusia tehtäviä annetaan kykyjen ja asiakkuuksien tilanteiden mukaan. Toisaalta on ollut mielenkiintoista nähdä, millaisia työtehtäviä tulevaisuudessa voisi mahdollisesti olla edessä ja mitä taitoja niihin vaaditaan. Hienoa on ollut, että erilaisiin urapolkuihin kannustetaan ja niistä myös puhutaan avoimesti.

3. Työkulttuuri ja ilmapiiri vailla vertaa

Efimalla arvostetaan ja pyritään jatkuvasti toimimaan yhteisten arvojen mukaisesti. Itselleni trainee-jaksoni aikana arvoista vahvimmin esiin on noussut ”Yhdessä eteenpäin”, joka on kannustanut koko tiimiä pyrkimään tavoitteisiin toisiaan tsempaten. Kirjoitin ensimmäisessä blogitekstissäni, että jo alussa oli hienoa huomata, ettei kuvailtu työkulttuuri ollut vain sanahelinää.

Nyt syksyn kynnyksellä voin uudestaan todeta työkulttuurin ja ilmapiirin olevan innostava ja huomioonottava. Hyvässä työpaikassa halutaan sekä uskalletaan panostaa työntekijöiden hyvinvointiin ja muistetaan myös kuunnella heidän toiveitaan ja ideoitaan.

Kevät ja kesä ovat kokonaisuudessaan olleet todella hieno ja opettavainen kokemus. Suosittelenkin lämpimästi kaikkia, joiden mielenkiinto Efimaa ja esimerkiksi trainee-paikkoja kohtaan heräsi, olemaan silmät auki uusien hakujen varalla ja lähettämään rohkeasti hakemusta. Saatat päästä työskentelemään osana huikean ihanaa ja kunnianhimoista porukkaa, mitä et todellakaan tule katumaan!