Skip to content
26.06.23Toiminnanohjaus ERPDynamics 365

Unboxataan Dynamics 365 -versiopäivitys! – Versio 10.0.34

Efiman Dynamics 365 -tuotevastaavat
26.06.2023 | Microsoftin pilvi-ERP, Dynamics 365, päivittyy useita kertoja vuodessa ja tarjoaa jokaisessa versiopäivityksessä kasapäin uusia parannuksia. Mitä löytyykään kääreistä tällä kertaa, kun Efiman Dynamics 365 -tuotevastaavat, Maria, Elli, Heidi, Taina, Erno ja Annukka, käyvät läpi kesäkuisen versiopäivityksen sisältöä?

Microsoft kehittää pilvipohjaista liiketoiminta-alustaansa, Dynamics 365:sta, taukoamatta. Kehitystyön tulokset on tänä vuonna koottu seitsemään versiopäivitykseen, joista viimeisin julkaistiin kesäkuun puolivälissä. Jokainen päivitys ei vaadi välitöntä käyttöönottoa, eikä kesälomia tarvitse keskeyttää päivityksen takia. Vuodessa on vain kaksi pakollista päivitystä, joiden tarkoituksena on varmistaa, ettei yksikään asiakasorganisaatio jää kehityksessä liikaa jälkeen.

Huolimatta organisaatiosi päivitysvauhdista, kannattaa Dynamics 365 -pilviratkaisun kehitystyötä ja uusien päivitysten sisältöjä seurata ympäri vuoden. Efiman Unboxataan Dynamics 365 -versiopäivitys! -blogisarjassa pidämme huolen siitä, että pysyt ajan tasalla kunkin päivityksen kiinnostavimmista ja tärkeimmistä uusista ominaisuuksista.

Kesäkuisessa versiopäivityksessä niitä oli tarjolla vain muutama. Ota siis muutamaksi minuutiksi hyvä asento, ja tutustu tuoreimpaan versiopäivitykseen seuraavien järjestelmäkokonaisuuksien osalta:


Uutta Dynamics 365 Finance -järjestelmässä 

Parannuksia taloushallinnon tunnisteisiin 

Kesäkuisen versiopäivityksen myötä taloushallinnon tunnisteita voidaan käyttää entistä laajemmin. Taloushallinnon tunnisteiden käyttö on nyt mahdollistettu seuraaville kirjauskansioille: kausikirjauskansio, käyttöomaisuuskirjauskansio, kohdistuskirjauskansio, raportointivaluutan muutosten kirjauskansio, toimittajan laskukirjauskansio, toimittajan laskurekisterikansio ja toimittajan laskun hyväksyntäkansio.

Kirjoitimme aiemmassa blogissa enemmän taloushallinnon tunnisteista. Mikäli aihe kiinnostaa, klikkaa tästä kyseiseen kirjoitukseen.

Globaali yleisten kirjauskansioiden näkymä 

Uusi toiminnallisuus, globaali yleisten kirjauskansioiden näkymä, mahdollistaa usean yhtiön yleisten kirjauskansioiden valinnan kirjaukseen samanaikaisesti. Tämä kirjaus tehdään erätyönä.Uutta Dynamics 365 Supply Chain Management -järjestelmässä 

Materiaalin saatavuuden tarkistaminen Ajoita työvaiheet -tyyppisille tuotantotilauksille

Ennen kuin tuotantotilaus vapautetaan tuotantoon, kunkin tilauksen materiaalien saatavuus voidaan tarkastaa Tuotannon hallinta -työtilan kautta: ensin valitsemalla Julkaistavat tuotantotilaukset -ruutu, josta päästään Julkaistavat tuotantotilaukset -sivulle. Sivulla on luettelo kaikista tuotantotilauksista, joille voidaan tehdä materiaalin saatavuustarkastus.

Aiemmin materiaalin saatavuus oli mahdollista tarkastaa vain Ajoita töitä (Schedule jobs) -ajoitustyyppiä käytettäessä. Versiopäivityksen 10.0.34 myötä myös Ajoita työvaiheet -tyyppisille (Schedule operations) tilauksille voidaan tehdä materiaalin saatavuustarkastus ja ne tulevat näkyviin kyseiseen luetteloon. Tämä edellyttää sitä, että uusi toiminnallisuus, Tuotantotilauksiin ajoitettujen toimintojen materiaalin saatavuustarkistus, on käytössä.

Tuotevarianttikohtainen arvonlisäveroryhmä

Tämä uusi ominaisuus mahdollistaa tietyn nimikkeen arvonlisäveroryhmän määrittämisen joillekin tai kaikille vapautetuille tuotevarianteille sekä myynnissä että hankinnassa. Mikäli tuotevariantille ei ole annettu poikkeavaa veroryhmää, käytetään oletuksena päätuotteen veroryhmää.

Tarratulosteiden tulostaminen ulkoisesta palvelusta

Microsoft laajentaa entisestään versiossa 10.0.33 julkaistua tarratulostusratkaisua, josta kerroimme blogisarjan viime osassa. Toiminnallisuus mahdollistaa asiakaskohtaisten tarratulosteiden, esimerkiksi tuote-etikettien ja sijaintitarrojen, luomisen ja tulostamisen suoraan järjestelmän eri näkymistä käsin. 

10.0.34 versiossa ominaisuus laajenee valmiilla integraatiorajapinnoilla ulkoisiin tulostusratkaisuihin. Valmiit rajapinnat löytyvät Seagull Scientific BarTender® ja Loftware NiceLabel -palveluihin.   

Warehouse Management -mobiilisovelluksen käyttö iOS-laitteissa

10.0.34 versiosta lähtien varastonhallinnan mobiilisovellus tulee saataville Applen iOS-laitteille, kuten iPadiin ja iPhonelle. Aikaisemmin varastonhallinnan mobiilisovellus ei tukenut iOS-käyttöjärjestelmän laitteita.


Uutta Dynamics 365 Commerce -järjestelmässä

Dynamics 365 Commerce -toimintoihin ei tässä versiopäivityksessä tuotu merkittäviä uusia toiminnallisuuksia.


Uutta Dynamics 365 Project Operations
-järjestelmässä

Dynamics 365 Project Operations -toimintoihin ei tässä versiopäivityksessä tuotu merkittäviä uusia toiminnallisuuksia.


Uutta koko Dynamics 365 -alustassa

Tämä versiopäivitys ei sisältänyt merkittäviä koko Dynamics 365 -alustaa koskevia uudistuksia. 


Kysy lisää meikäläisiltä!

Haluatko ymmärtää tarkemmin, miten uudet toiminnallisuudet hyödyttävät juuri teidän liiketoimintaanne ja miten käyttöönoton kanssa kannattaisi edetä? Efiman Dynamics 365 -osaajat ovat valmiina auttamaan ja vastaamme mielellämme yhteydenottoihin! Mikäli olet jo asiakkaamme, älä epäröi pistää viestiä omalle palvelupäälliköllesi.

Ota yhteyttä

Tutustu aiempiin blogisarjamme osiin täältä. Olemme unboxanneet jo neljätoista Dynamics 365 -versiopäivitystä.Tutustu kirjoittajiin:

Annukka Hejazi_press

 

Annukka Hejazi
Senior Solution Consultant

Annukka on Efiman Dynamics 365 Commerce -konsultti, joka innostuu kaupan alan erikoispiirteiden ymmärtämisestä ja niiden sovittamisesta ERP-maailmaan. Annukka on työskennellyt Microsoft Dynamics AX ja Microsoft Dynamics 365 -järjestelmien parissa jo viidentoista vuoden ajan ja päässyt tutustumaan ratkaisuihin niin järjestelmän pääkäyttäjän roolissa asiakkaan puolella kuin myös ratkaisukonsulttina toimittajan leivissä. Ennen hurahtamistaan kaupan alan ja Dynamics 365 Commercen kiemuroihin pari vuotta sitten, Annukka toimi pitkään toimitusketjun hallinnan ratkaisukonsulttina.

_M9A9442_300dpi_press

Maria Chikitkina
Senior Solution Architect

Maria tuntee Dynamics 365 Finance ja Dynamics 365 Project Operations -sovellukset kuin omat taskunsa ja jakaa osaamistaan mielellään Efiman asiakkaille. Maria aloitti uransa Dynamics-konsulttina vuonna 2010 ja on sittemmin osallistunut useisiin Dynamics-projekteihin erilaisilla toimialoilla. Maria uskoo, että asiakkaita auttamalla Efima voi tehdä maailmasta paremman paikan.

Heidi_Verho_300dpi_press

 

Heidi Verho
Solution Architect

Heidi on Efiman Microsoft Dynamics 365 Finance -arkkitehti, jolla on laaja kokemus taloushallinnon ja toimitusketjun käytännön tehtävistä ja liiketoimintaprosessien kehittämisestä. Microsoft Dynamics -tuoteperheen parissa hän on työskennellyt vuodesta 2008 alkaen sekä konsulttina partnereiden että pääkäyttäjänä asiakkaan puolella. Heidin vahvuuksia konsulttina ovat toimiva yhteistyö asiakkaan kanssa, liiketoimintamallien ja -prosessien ymmärrys ja näitä tukevien järjestelmien tuntemus.

Elli Mäkeläinen_300dpi_press

 

Elli Mäkeläinen
Solution Consultant

Elli on Efiman Microsoft Dynamics 365 Finance -konsultti, joka on kasvanut digitaalisten taloushallintopalveluiden pääkäyttäjästä Dynamics-konsultiksi viimeisen viiden vuoden aikana. Hänelle on tärkeää löytää asiakkaalle sopivat järjestelmäratkaisut, jotka tukevat päivittäisen työn sujuvuutta sekä automaatiota. Dynamics 365 Finance -tuotevastaavan työssä yhdistyy Ellin into oppia uutta ja halu jakaa järjestelmäosaamista eteenpäin.

Erno Leppänen_profiilikuva

 

Erno Leppänen
Solution Consultant

Erno Leppänen toimii Efimalla ratkaisukonsulttina Dynamics 365 Supply Chain Managementin parissa. Erno on taustaltaan asiakaspuolen pääkäyttäjä, mistä juontuu Ernon vahva ymmärrys asiakkaan tarpeista projektien aikana. Erno huolehtii osaamisensa kehittämisestä ja seuraa aktiivisesti tuotteiden kehitystä voidakseen tarjota asiakkailleen aina parhaan ja ajantasaisimman ratkaisun.

_H5A7653_72dpi_vari_web

 

Taina Kärki
Senior Solution Consultant

Taina toimii Efimalla ratkaisukonsulttina Dynamics 365 Supply Chain Managementin parissa. Taina on taustaltaan tuotannon ja logistiikan konkari, jolla on takanaan lähes 30 vuoden työkokemus teollisuuden operatiivisista tehtävistä sekä tuotannon ja logistiikan kehittämisen konsultoinnista. Tietojärjestelmien kehittämisen Taina näkee liittyvän oleellisesti tuotannon ja logistiikan prosessien kehittämiseen, ja hän haluaa auttaa asiakkaita ymmärtämään näiden asioiden väliset yhteydet ja mahdollisuudet.