Skip to content
08.05.23Toiminnanohjaus ERPDynamics 365

Unboxataan Dynamics 365 -versiopäivitys! – Versio 10.0.33

Efiman Dynamics 365 -tuotevastaavat
08.05.2023 | Microsoftin pilvi-ERP, Dynamics 365, päivittyy useita kertoja vuodessa ja tarjoaa jokaisessa versiopäivityksessä kasapäin uusia parannuksia. Mitä löytyykään kääreistä tällä kertaa, kun Efiman Dynamics 365 -tuotevastaavat, Eija, Taina, Erno, Elli, Heidi, Maria ja Annukka, käyvät läpi huhtikuisen versiopäivityksen sisältöä?

Microsoftin Dynamics 365 -liiketoiminta-alustaan julkaistaan vuonna 2023 seitsemän versiopäivitystä, joiden sisällöstä pidämme Dynamics 365 -käyttäjät ajan tasalla tässä blogisarjassa. 

Edellinen, maaliskuussa julkaistu versiopäivitys oli kattava pääversiopäivitys, joka oli pullollaan kiinnostavia uusia toiminnallisuuksia. Pääversiopäivityksen jälkeinen versiopäivitys on usein suppeampi, ja huhtikuinen versiopäivitys 10.0.33 pitikin sisällään lähinnä pienempiä parannuksia aiemmin julkaistuihin toiminnallisuuksiin mutta myös muutamia täysin uusia toiminnallisuuksia. Poimimme näistä kiinnostavimmat luettavaksesi seuraavien Dynamics 365 -sovellusten osalta:


Uutta Dynamics 365 Finance -järjestelmässä 

Parannuksia taloushallinnon tunnisteisiin 

Kuten edellisessä blogitekstissämme lupailimme, Microsoft on jatkanut Taloushallinnon tunnisteiden käyttöönottoa ja laajentanut niiden käyttöä kirjanpidon kirjauskansioiden ulkopuolelle. Versiossa 10.0.33 taloushallinnon tunnisteet onkin käyttöönotettu myös tapahtumien selvitykseen, eli niitä voidaan jatkossa käyttää automaattisessa tapahtumien selvityksessä kriteerinä, kun tasetilien tapahtumia kohdistetaan toisiinsa.

Toinen laajennus taloushallinnon tunnisteiden käyttöön on mahdollisuus käyttää tunnisteita asiakkaan maksukirjauskansiolla ja toimittajan maksukirjauskansiolla. Edelleen jäämme seuraamaan, mihin kaikkeen tunnisteiden käyttö seuraavissa versioissa mahdollistetaan ja pidämme blogimme lukijat ajan tasalla!

Uusia kieliä

Vaikka Dynamics 365 Finance tukee jo todella monia kieliä, on versiopäivityksen yhteydessä käyttäjän kielivaihtoehtoihin lisätty jälleen 11 uutta kieltä. Uudet kielet ovat tällä kertaa maakohtaisia versioita jo olemassa olevista pääkielistä:

  • Espanjan kielen uudet maakohtaiset versiot: Chile, Kolumbia, Costa Rica, Nicaragua, Panama, Paraguay, Uruguay, Argentiina
  • Englannin kielen uudet maakohtaiset versiot: Pakistan, Filippiinit ja Malta


Uutta Dynamics 365 Supply Chain Management -järjestelmässä 

Kustomoidut tarratulosteet yrityskohtaisiin tarpeisiin

Oletko kaivannut tehokkaampia työkaluja erilaisten tarrojen ja etikettien luomiseen ja tulostamiseen varastonhallinnan prosesseissa? Versiopäivityksen 10.0.33 myötä Dynamics 365 Supply Chain Management -käyttäjät voivat luoda ja tulostaa kustomoituja tarroja, esimerkiksi tuote-etikettejä ja sijaintitarroja, suoraan järjestelmän eri näkymistä käsin. Käytännössä tarroja voidaan kustomoida lähes mihinkä tahansa asiakaskohtaiseen tarpeeseen – kunhan tarran tietolähteet ja asetukset on ensin kertaalleen määritetty.

Aikaisemmin tarrojen ja etikettien tulostaminen järjestelmästä käsin ei onnistunut ilman raskaita muutostöitä, mutta nyt alkuasetusten jälkeen tarratulostustarpeiden täyttäminen on huomattavasti helpompaa. 

Ominaisuus jäljittelee olemassa olevaa laajennetun varastonhallinnan rekisterikilpien tulostamistoimintoa, mutta uuden ominaisuuden myötä tarrojen tulostaminen on mahdollista entistä laajemmin järjestelmän eri näkymistä.

Tarratulostustoiminnon käyttöönotto vaatii tarratulosteiden tietolähteen, johon määritellään, mihin näkymään tulostustoiminto halutaan aktivoida. Tämän jälkeen määritellään itse tarratuloste, joka linkitetään luotuun tarratulosteiden tietolähteeseen. Tarratulosteen ulkoasu määritellään ZPL-koodikielellä, ja tulostamiseen tarvitaan laite, joka osaa lukea kyseistä koodia. Järjestelmäkoodausta ei tarvita, sillä on olemassa erilaisia työkaluja, joilla ZPL-koodikielinen ulkoasu voidaan rakentaa helpommin. Sekä tietolähteiden että tarratulosteiden ulkoasun määrittelyssä voit tukeutua osaavan Dynamics 365 -kumppanin apuun.

Ennen käyttöönottoa on määriteltävä myös tarrojen tulostukseen liittyvät asetukset. Mikäli yrityksen käytössä ovat jo olleet laajennetun varastonhallinnan rekisterikilpitarrat, ei tulostusasetuksia tarvitse määritellä uudelleen. 

Yrityskohtaisten numerosarjojen määrittäminen

Tämän uuden ominaisuuden avulla Tuotetietojen hallintaparametrit -sivulla voidaan jatkossa määrittää sekä kaikkia yrityksiä koskevia että yrityskohtaisia numerosarjoja. Kaikkia yrityksiä koskevat numerosarjat löytyvät Jaetut numerosarjat -välilehdeltä ja yrityskohtaiset Numerosarjat-välilehdeltä.

10.0.33 kuvakaappausNäkymä Dynamics 365 -järjestelmästä

Suunnittelun optimoinnin prosessivalmistuksen tuki 

Versiopäivityksen 10.0.33 myötä Suunnittelun optimointi -moduulia on mahdollista käyttää myös prosessiteollisuudessa silloin, kun käytetään erätilauksia. Tällöin Suunnittelun optimointi luo suunnitellut tilaukset myös sellaisille tuotteille, joissa käytetään tuoterakenteena kaavaa (Formula) ja joiden kaavassa on mukana sivu- ja oheistuotteita.


Uutta Dynamics 365 Commerce -järjestelmässä

Luo asynkronisia asiakastilauksia reaaliajassa ja suorita eräkäsittelynä, jos reaaliaikainen käsittely epäonnistuu

Versiopäivityksen yhteydessä kassan toimintoprofiiliin on lisätty uusi kenttä: Käytä reaaliaikaista palvelua tilauksen luontiin asynkronisen varmuuskopioinnin kanssa. Kenttä on valittavissa, kun toimintoprofiililla on ensin määritetty, että kassan asiakastilausten luonti Dynamics 365 -taustajärjestelmään tapahtuu eräajon kautta. Kun tämä ominaisuus on käytössä, kassa pyrkii luomaan asiakastilauksen ensin reaaliaikaisesti D365-järjestelmään RTS-palvelun (Retail Transaction Service) kautta. Jos tämä yritys epäonnistuu, tilaus luodaan käyttämällä Dynamics 365:n eräprosessia. Kassa ei kuitenkaan odota RTS-kutsun valmistumista, jolloin tilausten luontiprosessi kassalla nopeutuu aiempaan verrattuna.


Uutta Dynamics 365 Project Operations
-järjestelmässä

Versiopäivityksessä 10.0.33 ei julkaistu merkittäviä, Dynamics 365 Project Operations -järjestelmää koskevia uusia toiminnallisuuksia.


Uutta koko Dynamics 365 -alustassa

Versiopäivityksessä 10.0.33 ei julkaistu merkittäviä, koko Dynamics 365 -alustaa koskevia uusia toiminnallisuuksia.


Asiantuntijamme auttavat eteenpäin

Herättikö jokin parannuksista tai uusista toiminnallisuuksista mielenkiintosi? Jos haluat sukeltaa vielä syvemmälle ja kuulla versiopäivityksen sisällöistä tarkemmin, älä epäröi jättää meille viestiä alla olevan painikkeen kautta.

Ota yhteyttä

Tutustu aiempiin blogisarjamme osiin täältä.Tutustu kirjoittajiin:

Annukka Hejazi_press

 

Annukka Hejazi
Senior Solution Consultant

Annukka on Efiman Dynamics 365 Commerce -konsultti, joka innostuu kaupan alan erikoispiirteiden ymmärtämisestä ja niiden sovittamisesta ERP-maailmaan. Annukka on työskennellyt Microsoft Dynamics AX ja Microsoft Dynamics 365 -järjestelmien parissa jo viidentoista vuoden ajan ja päässyt tutustumaan ratkaisuihin niin järjestelmän pääkäyttäjän roolissa asiakkaan puolella kuin myös ratkaisukonsulttina toimittajan leivissä. Ennen hurahtamistaan kaupan alan ja Dynamics 365 Commercen kiemuroihin pari vuotta sitten, Annukka toimi pitkään toimitusketjun hallinnan ratkaisukonsulttina.

_M9A9442_300dpi_press

Maria Chikitkina
Senior Solution Architect

Maria tuntee Dynamics 365 Finance ja Dynamics 365 Project Operations -sovellukset kuin omat taskunsa ja jakaa osaamistaan mielellään Efiman asiakkaille. Maria aloitti uransa Dynamics-konsulttina vuonna 2010 ja on sittemmin osallistunut useisiin Dynamics-projekteihin erilaisilla toimialoilla. Maria uskoo, että asiakkaita auttamalla Efima voi tehdä maailmasta paremman paikan.

Heidi_Verho_300dpi_press

 

Heidi Verho
Solution Architect

Heidi on Efiman Microsoft Dynamics 365 Finance -arkkitehti, jolla on laaja kokemus taloushallinnon ja toimitusketjun käytännön tehtävistä ja liiketoimintaprosessien kehittämisestä. Microsoft Dynamics -tuoteperheen parissa hän on työskennellyt vuodesta 2008 alkaen sekä konsulttina partnereiden että pääkäyttäjänä asiakkaan puolella. Heidin vahvuuksia konsulttina ovat toimiva yhteistyö asiakkaan kanssa, liiketoimintamallien ja -prosessien ymmärrys ja näitä tukevien järjestelmien tuntemus.

Elli Mäkeläinen_300dpi_press

 

Elli Mäkeläinen
Solution Consultant

Elli on Efiman Microsoft Dynamics 365 Finance -konsultti, joka on kasvanut digitaalisten taloushallintopalveluiden pääkäyttäjästä Dynamics-konsultiksi viimeisen viiden vuoden aikana. Hänelle on tärkeää löytää asiakkaalle sopivat järjestelmäratkaisut, jotka tukevat päivittäisen työn sujuvuutta sekä automaatiota. Dynamics 365 Finance -tuotevastaavan työssä yhdistyy Ellin into oppia uutta ja halu jakaa järjestelmäosaamista eteenpäin.

Erno Leppänen_profiilikuva

 

Erno Leppänen
Solution Consultant

Erno Leppänen toimii Efimalla ratkaisukonsulttina Dynamics 365 Supply Chain Managementin parissa. Erno on taustaltaan asiakaspuolen pääkäyttäjä, mistä juontuu Ernon vahva ymmärrys asiakkaan tarpeista projektien aikana. Erno huolehtii osaamisensa kehittämisestä ja seuraa aktiivisesti tuotteiden kehitystä voidakseen tarjota asiakkailleen aina parhaan ja ajantasaisimman ratkaisun.

_H5A7653_72dpi_vari_web

 

Taina Kärki
Senior Solution Consultant

Taina toimii Efimalla ratkaisukonsulttina Dynamics 365 Supply Chain Managementin parissa. Taina on taustaltaan tuotannon ja logistiikan konkari, jolla on takanaan lähes 30 vuoden työkokemus teollisuuden operatiivisista tehtävistä sekä tuotannon ja logistiikan kehittämisen konsultoinnista. Tietojärjestelmien kehittämisen Taina näkee liittyvän oleellisesti tuotannon ja logistiikan prosessien kehittämiseen, ja hän haluaa auttaa asiakkaita ymmärtämään näiden asioiden väliset yhteydet ja mahdollisuudet.

Eijan kuva

Eija Salko-Leppäniemi
Senior Technical Architect

Eija toimii Efimalla teknisenä arkkitehtina Dynamics 365:n parissa. Hän on mukana käyttöönottoprojekteissa ja jatkuvissa palveluissa ja huolehtii, että asiakkaan järjestelmät toimivat toivotulla tavalla. Ohjelmistoalalla Eija on ehtinyt vaikuttaa jo 20 vuotta, joiden aikana tutuksi ovat tulleet eri toimialojen asiakkaat sekä moninaiset työtehtävät aina koodauksesta, määrittelyyn ja suunnitteluun sekä ympäristöjen pystytykseen ja ylläpitoon. Teknisestä taustasta huolimatta Eijalle työn merkityksellisyys syntyy ihmisten auttamisesta: järjestelmien tavoitteena on tukea ja helpottaa ihmisten arkea.