Skip to content
09.09.22Toiminnanohjaus ERPDynamics 365

Unboxataan Dynamics 365 -versiopäivitys! – Versio 10.0.28

Efiman Dynamics 365 -tuotevastaavat
09.09.2022 | Microsoftin pilvi-ERP, Dynamics 365, päivittyy kahdeksan kertaa vuodessa ja tarjoaa jokaisessa versiopäivityksessä kasapäin uusia parannuksia. Mitä löytyykään kääreistä tällä kertaa, kun Efiman Dynamics 365 -tuotevastaavat, Taina, Erno, Heidi, Maria ja Eija, käyvät läpi elokuisen versiopäivityksen sisältöä?

Microsoftin pilvi-ERP, Dynamics 365, päivittyy vuoden 2022 aikana runsaat kahdeksan kertaa. Toisinaan versiopäivityksiin on koottu kasapäin merkittäviä uusia ominaisuuksia – toisinaan versiopäivityksistä taas paljastuu pienempiä käytettävyyden ja suorituskyvyn parannuksia.

Elokuussa julkaistussa versiopäivityksessä 10.0.28 ei ollut vastassa merkittäviä muutoksia, mutta muutamaan pienempään parannukseen kannattaa tutustua. Monet näistä pienemmistäkin parannuksista saattavat olla asiakaskohtaisesti hyvinkin merkittäviä, ja ne voivat tehostaa prosesseja ja helpottaa Dynamics 365 -käyttäjän jokapäiväistä työtä.

Kokosimme tuttuun tapaan luettavaksesi versiopäivityksen 10.0.28 kiinnostavimmat poiminnat seuraavien Dynamics 365 -sovellusten osalta:


Uutta Dynamics 365 Finance -järjestelmässä

Päätilin luokka näkyviin pääkirjaan

Pääkirjaa on tähän saakka ollut mahdollisuus tarkastella vain kirjanpidon tilien ja talouden dimensioiden, kuten kustannuspaikkojen, osastojen tai projektien, näkökulmasta. Uuden toiminnallisuuden myötä päätilin luokka on mahdollista nostaa pääkirjan sarakkeeksi. Toiminnallisuus laajentaa paitsi Dynamics 365 Financen sisäisen raportoinnin mahdollisuuksia, tarjoaa se myös paremmat mahdollisuudet täsmäyttää pääkirjaa muihin raportteihin, jotka perustuvat tililuokkiin. Tämä uusi toiminnallisuus on päällä oletusarvoisesti, kun uusi versio otetaan käyttöön, mutta itse sarake tulee valita näytettäväksi pääkirjan ikkunan asetuksista alla olevan kuvan mukaisesti.

Päätilin luokka pääkirjassaPäätilin luokka saadaan näkyville pääkirjaan asetuksia muuttamalla.

Perinnän tilan päivitys manuaalisen kohdistuksen yhteydessä

Luotonhallinnasta tuli aikoinaan erillinen moduuli Dynamics 365 Financen sisällä. Aikaisemmin Dynamics AX -järjestelmässä perinnän prosessit löytyivät Myyntireskontran alta. Sittemmin Microsoft onkin panostanut Luotonhallinta-moduulin kehittämiseen ja tuonut luotonhallinnan prosesseihin useita uusia toiminnallisuuksia aiemmissa versiopäivityksissä. Tällä kertaa moduuliin lisättiin pieni parannus, mutta joskus pienetkin parannukset voivat sujuvoittaa taloushallinnon arkea merkittävästi.

Erityisesti ulkomaankaupassa myyntireskontrassa törmätään usein tilanteisiin, joissa maksun saapuessa on epäselvää, mihin se tulisi kohdistaa. Maksu kirjataan silloin ensin reskontraan odottamaan tietoa asiakkaalta siitä, mihin laskuun tai laskuihin suoritus tulisi kohdistaa. Luotonhallinnan uuden toiminnallisuuden myötä perinnän tila päivittyy myös silloin, kun lasku ja maksu kohdistetaan manuaalisesti. Aikaisemmin perinnän tila päivittyi vain laskuilla, joille kohdistettiin suoritus asiakkaan maksukirjauskansion kautta.


Uutta Dynamics 365 Supply Chain Management -järjestelmässä

Säilyvyysajan huomiointi Suunnittelun optimoinnissa

Versiopäivityksestä 10.0.28 lähtien Suunnittelun optimointi -apuohjelman avulla voidaan tunnistaa vanhentuvat varastonimikkeet ja korvata ne uusilla varastonimikkeillä automaattisesti. Käytännössä, jos yrityksellä on varastonimikkeitä, joiden säilyvyysaikaa on rajoitettu, Suunnittelun optimointi -apuohjelma tunnistaa varastonimikkeiden vanhentumisajan ja täydentää automaattisesti varastoa uusilla varastonimikkeillä. Tämän parannuksen ansiosta pilaantuvien varastonimikkeiden säilyvyysaika voidaan ottaa huomioon pääsuunnittelun aikana ja varmistaa, että varastossa on aina kysyntää vastaava määrä riittävän säilytysajan omaavia varastonimikkeitä.

Kuljetuskustannusten hallinta integraatiolla

Versiopäivityksen 10.0.28 myötä logistiikkakumppanit voivat lähettää matka-, kontti- ja laskutietueet, päivittää arvioidut kustannukset sekä tehdä toimittajan kustannuslaskun kohdistukset integraatiolla suoraan asiakkaan Dynamics 365 -järjestelmään. Kun käyttäjän ei enää tarvitse syöttää kuljetuskustannusten tietoja järjestelmään itse, säästetään aikaa ja vältytään tiedonsyötössä tapahtuvilta virhekirjauksilta.

Uutta ominaisuutta voidaan hyödyntää, jos Aiheutuneet kustannukset -moduuli on otettu käyttöön.


Uutta Dynamics 365 Project Operations -järjestelmässä

Versiopäivitykseen 10.0.28 ei sisältynyt merkittäviä Dynamics 365 Project Operations -järjestelmään liittyviä uusia toiminnallisuuksia.


Uutta koko Dynamics 365 -alustassa

Versiopäivitykseen 10.0.28 ei sisältynyt merkittäviä koko Dynamics 365 -alustaan liittyviä uusia toiminnallisuuksia.


Efimalaiset apunasi!

Herättikö jokin ominaisuus mielenkiintosi ja haluaisitko kuulla, mitä toiminnallisuus voisi tarkoittaa juuri teidän liiketoiminnallenne? Asiantuntijamme ovat yhteydenoton päässä!

Ota yhteyttä

Tutustu aiempiin blogisarjamme osiin täältä.Tutustu kirjoittajiin:

_M9A9442_300dpi_press

Maria Chikitkina
Solution Architect

Maria tuntee Dynamics 365 Finance ja Dynamics 365 Project Operations -sovellukset kuin omat taskunsa ja jakaa osaamistaan mielellään Efiman asiakkaille. Maria aloitti uransa Dynamics-konsulttina vuonna 2010 ja on sittemmin osallistunut useisiin Dynamics-projekteihin erilaisilla toimialoilla. Maria uskoo, että asiakkaita auttamalla Efima voi tehdä maailmasta paremman paikan.

Heidi_Verho_300dpi_press

 

Heidi Verho
Senior Solution Consultant

Heidi on Efiman Microsoft Dynamics 365 Finance -konsultti, jolla on laaja kokemus taloushallinnon ja toimitusketjun käytännön tehtävistä ja liiketoimintaprosessien kehittämisestä. Microsoft Dynamics -tuoteperheen parissa hän on työskennellyt vuodesta 2008 alkaen sekä konsulttina partnereiden että pääkäyttäjänä asiakkaan puolella. Heidin vahvuuksia konsulttina ovat toimiva yhteistyö asiakkaan kanssa, liiketoimintamallien ja -prosessien ymmärrys ja näitä tukevien järjestelmien tuntemus.

Erno Leppänen_profiilikuva

 

Erno Leppänen
Solution Consultant

Erno Leppänen toimii Efimalla ratkaisukonsulttina Dynamics 365 Supply Chain Managementin parissa. Erno on taustaltaan asiakaspuolen pääkäyttäjä, mistä juontuu Ernon vahva ymmärrys asiakkaan tarpeista projektien aikana. Erno huolehtii osaamisensa kehittämisestä ja seuraa aktiivisesti tuotteiden kehitystä voidakseen tarjota asiakkailleen aina parhaan ja ajantasaisimman ratkaisun.

taina

 

Taina Kärki
Senior Solution Consultant

Taina toimii Efimalla ratkaisukonsulttina Dynamics 365 Supply Chain Managementin parissa. Taina on taustaltaan tuotannon ja logistiikan konkari, jolla on takanaan lähes 30 vuoden työkokemus teollisuuden operatiivisista tehtävistä sekä tuotannon ja logistiikan kehittämisen konsultoinnista. Tietojärjestelmien kehittämisen Taina näkee liittyvän oleellisesti tuotannon ja logistiikan prosessien kehittämiseen, ja hän haluaa auttaa asiakkaita ymmärtämään näiden asioiden väliset yhteydet ja mahdollisuudet.

Eijan kuva

Eija Salko-Leppäniemi
Senior Technical Architect

Eija toimii Efimalla teknisenä arkkitehtina Dynamics 365:n parissa. Hän on mukana käyttöönottoprojekteissa ja jatkuvissa palveluissa ja huolehtii, että asiakkaan järjestelmät toimivat toivotulla tavalla. Ohjelmistoalalla Eija on ehtinyt vaikuttaa jo 20 vuotta, joiden aikana tutuksi ovat tulleet eri toimialojen asiakkaat sekä moninaiset työtehtävät aina koodauksesta, määrittelyyn ja suunnitteluun sekä ympäristöjen pystytykseen ja ylläpitoon. Teknisestä taustasta huolimatta Eijalle työn merkityksellisyys syntyy ihmisten auttamisesta: järjestelmien tavoitteena on tukea ja helpottaa ihmisten arkea.