Skip to content
21.08.23Toiminnanohjaus ERPDynamics 365

Unboxataan Dynamics 365 -versiopäivitys! – Versio 10.0.35

Efiman Dynamics 365 -tuotevastaavat
21.08.2023 | Microsoftin pilvi-ERP, Dynamics 365, päivittyy useita kertoja vuodessa ja tarjoaa jokaisessa versiopäivityksessä kasapäin uusia parannuksia. Mitä löytyykään kääreistä tällä kertaa, kun Efiman Dynamics 365 -tuotevastaavat, Maria, Elli, Heidi, Taina, Erno ja Annukka, käyvät läpi heinäkuisen versiopäivityksen sisältöä?

Dynamics 365 on pilvipohjainen liiketoiminta-alusta, joka auttaa yrityksiä tehostamaan toimintaansa ja hallitsemaan erilaisia liiketoimintaprosesseja yhdestä, keskitetystä järjestelmästä käsin. Liiketoiminta-alusta sisältää sovelluksia niin myynnin, taloushallinnon kuin toimitusketjunhallinnankin tarpeisiin (muutamia mainitaksemme), ja kukin käyttäjäyritys voi koota liiketoiminta-alustalle tarvitsemansa sovellusvalikoiman. Kun kaikki yrityksen ydinjärjestelmät on koottu yhteen, prosessit ja datanhallinta tehostuvat, ja siksi moni meidänkin asiakkaistamme luottaa toiminnanohjauksessaan Dynamics 365:een.

Liiketoiminta-alusta päivittyy seitsemän kertaa vuodessa, ja jokainen versiopäivitys tuo mukanaan parannuksia Dynamics 365:n eri sovelluksiin ja toisinaan myös koko alustaan. Tässä blogisarjassa me, Efiman kuusi Dynamics 365 -asiantuntijaa, poimimme luettavaksesi kunkin versiopäivityksen kiinnostavimmat uudet toiminnallisuudet neljän eri Dynamics 365 -sovelluksen sekä koko liiketoiminta-alustan osalta.

Heinäkuisessa versiopäivityksessä 10.0.35 maininnan arvoisia ominaisuuksia oli tarjolla Dynamics 365 Finance ja Dynamics 365 Supply Chain Management -järjestelmiin. Ota siis mukava asento ja tutustu tuoreimpiin nostoihimme D365-alustalta:


Uutta Dynamics 365 Finance -järjestelmässä 

Taloushallinnon tunnisteiden hyödyntämismahdollisuudet monipuolistuvat

Mikäli olet lukenut blogiamme ahkerasti, tiedät, että viimeisimmissä versiopäivityksissä taloushallinnon tunnisteiden käyttöä on laajennettu uusiin käyttökohteisiin, ja myös versiopäivityksessä 10.0.35 tunnisteiden hyödyntäminen monipuolistuu.


Tunnisteiden käyttö on nyt lisätty kirjanpidon kirjauskansioiden Lataa kirjanpitotapahtumat -toiminnallisuuteen. Lisäksi oletustunnisteet on lisätty kirjanpidon tapahtumille, jotka on merkitty palautustapahtumiksi.

 

Alkuperäisen tiedoston taloushallinnon tunnisteet ovat jatkossa tarkasteltavissa Tapahtumien selvitykset -näkymässä. Lisäksi tunnisteet päivitetään jatkossa myös alkusaldoille niiden tapahtumien selvitykseen valittujen tilien osalta, joille on määritetty yksityiskohtaisten tietojen siirto Tilikauden lopetus -ajossa.

 

Mikäli taloushallinnon tunnisteet eivät ole sinulle vielä tuttu juttu, voit lukea aiheesta lisää aiemmasta blogistamme tai Microsoftin sivuilta.

 


Uutta Dynamics 365 Supply Chain Management -järjestelmässä

Kuten viime versiopäivityksessäkin, Microsoft tuo tälläkin kertaa Dynamics 365 Supply Chain Management -järjestelmään useita hyödyllisiä päivityksiä.

Salli käyttäjien piilottaa tai näyttää tietoja Gantt-kaaviossa

Tämän ominaisuuden avulla käyttäjät voivat valita, mitkä vasemman reunan sarakkeista piilotetaan tai näytetään tuotannon, projektin kirjanpidon ja resurssien hallinnan ajoitettuja tehtäviä varten käytettävässä Gantt-kaaviossa. 

Valittavissa olevat sarakkeet ovat:

•    Näytä työvaiheen numero
•    Näytä työtyyppi
•    Näytä resurssi ja
•    Näytä aloituksen/lopetuksen päivämäärä ja aika.

Gantt-kaavion ja sarakkeiden valinnan pääsee tekemään valitsemalla:
 
Tuotannonhallinta / Kaikki tuotantotilaukset / Aikataulu / Näytä / Gantt-kaavio
Gantt-kaavio / Asetukset / Näkymät / Vasemman ruudun näkymät

Unboxing 10.0.35 Gantt

Säästä aikaa suunnittelun optimoinnin avulla

Valmistajat voivat nyt siirtyä käyttämään suunnittelun optimointia pääsuunnittelussa. Kun käytössä on suunnittelun optimointi (suunnittelupalvelu) pääsuunnittelumoduulin sijaan, valmistajat voivat merkittävästi vähentää materiaalien tarvelaskennan (MRP) töihin kuluvaa aikaa. Useimmat tuotanto-organisaatiot voivat nyt suorittaa MRP-työt minuuteissa tuntien sijaan. Parannetun suorituskyvyn vuoksi suunnittelu on mahdollista suorittaa useita kertoja päivässä, joten tilaukset voidaan vastaanottaa aamulla ja lähettää samana päivänä ja mitä jos -skenaarioille voidaan suorittaa suunnittelusimulointeja.

Suunnittelun optimointi tukee nyt useita tuotannon suunnittelutoimintoja, joita aiemmin tuki vain pääsuunnittelumoduuli. Tämä tarkoittaa sitä, että useimmat valmistajat voivat nyt siirtyä käyttämään suunnittelun optimointia ja ottaa näin käyttöön ratkaisun tarjoamat huomattavat suorituskykyparannukset ja muut hyödyt.

Lisätietoja suunnittelun optimoinnista löytyy Microsoftin Pääsuunnittelun aloitussivulta ja Pääsuunnittelun käytön aloittaminen sivulta.

Lue useat GS1-tarratiedot samanaikaisesti

Versiopäivitys 10.0.35 tuo tehokkuutta GS1-standardin mukaisten viivakoodien sisältämien tietojen lukemiseen yhdellä kertaa. Uusi toiminto pohjautuu nykyiseen Dynamics 365 Supply Chain Management Warehouse Management -mobiilisovelluksen GS1-viivakooditarran tukeen. 

GS1-standardin tärkeä innovaatio oli, että se tukee monenlaisten tietotyyppien koodaamista yhteen viivakoodiin, ja Warehouse Management -mobiilisovellusta käyttävät työntekijät voivat nyt lukea kaikki kyseiset tiedot yhdellä skannauksella.

Optimoi sijaintidirektiivikyselyt

Microsoft on tuonut parannuksia varastosaldojen tietomalleihin, jotka tehostavat ja nopeuttavat sijaintidirektiivien kyselyitä. Kehityksellä on kuitenkin vaikutusta vanhoihin sijaintidirektiivikyselyihin, jotka eivät automaattisesti päivity toimimaan uuden tietomallin mukaisesti. Tässä yhteydessä Microsoft on toteuttanut työkalun, jonka avulla voidaan muuntaa vanhat kyselyt toimimaan uuden tietomallin mukaisesti. 

On tärkeää, että Optimoi sijaintidirektiivikyselyt -työkalu ajetaan heti hyväksyntätestausympäristön version päivityksen yhteydessä, jonka jälkeen suoritetaan kattava testaus varastonhallinnan prosesseista ennen tuotantoympäristön päivittämistä. Ajoa ei suositella tehtäväksi, kun järjestelmässä on aktiivista kuormitusta.

Huolellisen testauksen jälkeen tuotantoympäristön päivityksen yhteydessä pitää muistaa suorittaa sijaintidirektiivienkyselyiden optimointi ja tehdä tarvittaessa sijaintikyselyihin vastaavat korjaukset, jotka version hyväksyntätestauksen yhteydessä on suoritettu.

 


Uutta Dynamics 365 Commerce -järjestelmässä

Dynamics 365 Commerce -toimintoihin ei tässä versiopäivityksessä tuotu merkittäviä uusia toiminnallisuuksia.


Uutta Dynamics 365 Project Operations
-järjestelmässä

Dynamics 365 Project Operations -toimintoihin ei tässä versiopäivityksessä tuotu merkittäviä uusia toiminnallisuuksia.


Uutta koko Dynamics 365 -alustassa

Tämä versiopäivitys ei sisältänyt merkittäviä koko Dynamics 365 -alustaa koskevia uudistuksia. 


Tarvetta Dynamics 365 -tuntemukselle?

Haluatko ymmärtää tarkemmin, miten uudet toiminnallisuudet hyödyttävät juuri teidän liiketoimintaanne ja miten käyttöönoton kanssa kannattaisi edetä? Efiman Dynamics 365 -osaajat ovat valmiina auttamaan ja vastaamme mielellämme yhteydenottoihin. Mikäli olet jo asiakkaamme, älä epäröi pistää viestiä omalle palvelupäälliköllesi. Asiantuntijoidemme osaaminen ja tuki odottavat sinua yhteydenoton päässä!

Ota yhteyttä

Tutustu aiempiin blogisarjamme osiin täältä. Olemme unboxanneet jo neljätoista Dynamics 365 -versiopäivitystä.Tutustu kirjoittajiin:

Annukka Hejazi_press

 

Annukka Hejazi
Senior Solution Consultant

Annukka on Efiman Dynamics 365 Commerce -konsultti, joka innostuu kaupan alan erikoispiirteiden ymmärtämisestä ja niiden sovittamisesta ERP-maailmaan. Annukka on työskennellyt Microsoft Dynamics AX ja Microsoft Dynamics 365 -järjestelmien parissa jo viidentoista vuoden ajan ja päässyt tutustumaan ratkaisuihin niin järjestelmän pääkäyttäjän roolissa asiakkaan puolella kuin myös ratkaisukonsulttina toimittajan leivissä. Ennen hurahtamistaan kaupan alan ja Dynamics 365 Commercen kiemuroihin pari vuotta sitten, Annukka toimi pitkään toimitusketjun hallinnan ratkaisukonsulttina.

_M9A9442_300dpi_press

Maria Chikitkina
Senior Solution Architect

Maria tuntee Dynamics 365 Finance ja Dynamics 365 Project Operations -sovellukset kuin omat taskunsa ja jakaa osaamistaan mielellään Efiman asiakkaille. Maria aloitti uransa Dynamics-konsulttina vuonna 2010 ja on sittemmin osallistunut useisiin Dynamics-projekteihin erilaisilla toimialoilla. Maria uskoo, että asiakkaita auttamalla Efima voi tehdä maailmasta paremman paikan.

Heidi_Verho_300dpi_press

 

Heidi Verho
Solution Architect

Heidi on Efiman Microsoft Dynamics 365 Finance -arkkitehti, jolla on laaja kokemus taloushallinnon ja toimitusketjun käytännön tehtävistä ja liiketoimintaprosessien kehittämisestä. Microsoft Dynamics -tuoteperheen parissa hän on työskennellyt vuodesta 2008 alkaen sekä konsulttina partnereiden että pääkäyttäjänä asiakkaan puolella. Heidin vahvuuksia konsulttina ovat toimiva yhteistyö asiakkaan kanssa, liiketoimintamallien ja -prosessien ymmärrys ja näitä tukevien järjestelmien tuntemus.

Elli Mäkeläinen_300dpi_press

 

Elli Mäkeläinen
Solution Consultant

Elli on Efiman Microsoft Dynamics 365 Finance -konsultti, joka on kasvanut digitaalisten taloushallintopalveluiden pääkäyttäjästä Dynamics-konsultiksi viimeisen viiden vuoden aikana. Hänelle on tärkeää löytää asiakkaalle sopivat järjestelmäratkaisut, jotka tukevat päivittäisen työn sujuvuutta sekä automaatiota. Dynamics 365 Finance -tuotevastaavan työssä yhdistyy Ellin into oppia uutta ja halu jakaa järjestelmäosaamista eteenpäin.

Erno Leppänen_profiilikuva

 

Erno Leppänen
Solution Consultant

Erno Leppänen toimii Efimalla ratkaisukonsulttina Dynamics 365 Supply Chain Managementin parissa. Erno on taustaltaan asiakaspuolen pääkäyttäjä, mistä juontuu Ernon vahva ymmärrys asiakkaan tarpeista projektien aikana. Erno huolehtii osaamisensa kehittämisestä ja seuraa aktiivisesti tuotteiden kehitystä voidakseen tarjota asiakkailleen aina parhaan ja ajantasaisimman ratkaisun.

_H5A7653_72dpi_vari_web

 

Taina Kärki
Senior Solution Consultant

Taina toimii Efimalla ratkaisukonsulttina Dynamics 365 Supply Chain Managementin parissa. Taina on taustaltaan tuotannon ja logistiikan konkari, jolla on takanaan lähes 30 vuoden työkokemus teollisuuden operatiivisista tehtävistä sekä tuotannon ja logistiikan kehittämisen konsultoinnista. Tietojärjestelmien kehittämisen Taina näkee liittyvän oleellisesti tuotannon ja logistiikan prosessien kehittämiseen, ja hän haluaa auttaa asiakkaita ymmärtämään näiden asioiden väliset yhteydet ja mahdollisuudet.