EfiAcademy /

Talouden prosessiarkkitehtuurin ja prosessien mallintaminen

Opi kuvaamaan ja mallintamaan talouden prosesseja Efiman prosessikonsultin opastamana! Jotta taloushallinnon prosesseja voidaan kehittää, on talouden prosessit kyettävä kuvaamaan ja mallintamaan. Tässä Efiman koulutuksessa käydään läpi prosessikuvauksen perusteita ja luodaan ymmärrystä prosessien mallintamisen roolista taloushallinnon kehitystyössä.

 • Varaa paikka
 • Ajankohta
  8.6.2021 9.00-12.00
 • Paikka
  Etäkoulutus
 • Hinta
  400 €/osallistuja

Koulutuksen kuvaus

Yhtenäiset ja sujuvat prosessit varmistavat organisaation ja taloushallinnon tehokkaan toiminnan. Prosessien perusteellinen dokumentointi on kuitenkin vain harvassa organisaatiossa hoidettu riittävällä tasolla.

Miksi puutteelliset prosessikuvaukset ovat este taloushallinnon kehitystyölle? Prosessien kuvaaminen auttaa hahmottamaan ja jäsentämään kokonaisuuksia sekä selkiyttää eri toimijoiden vastuita. Hyvin tehdyt prosessikuvaukset eivät jää vain kertaluontoiseksi urakaksi, vaan ne toimivat jatkuvina apuvälineinä yhteisten toimintatapojen viestinnässä sekä erilaisten kehityshankkeiden perustana.

Tässä Efiman koulutuksessa prosessikonsulttimme käy käytännönläheisesti läpi kokemuksia ja esimerkkejä talouden prosessiarkkitehtuurin ja prosessien mallintamisesta ja tuo esille, millaisia hyötyjä näiden kuvaamisella voidaan saavuttaa. Koulutuksessa keskitytään käytännönläheisiin esimerkkeihin, joita voit soveltaa omassa organisaatiossasi. Koulutuksen käytyäsi sinulla on tarvittavat työkalut oman organisaationne talouden prosessien mallintamiseen sekä ymmärrystä prosessiarkkitehtuurin sekä prosessien kuvaamisen merkityksestä osana taloushallinnon kehitystyötä.

Kenelle tarkoitettu?

Koulutus soveltuu taloushallinnon asiantuntija-, kehitys- ja johtotehtävissä oleville sekä taloushallinnon järjestelmistä vastaaville.

Hinta

400 eur + alv 24% / osallistuja

Toteutus ja ehdot

Koulutus järjestetään etäyhteyksin, Teamsin välityksellä. Osallistumislinkki ja koulutusmateriaalit lähetetään osallistujille ennen tapahtumaa. Vahvistamme koulutuksen toteutumisen kaksi viikkoa (14 vrk) ennen koulutuksen alkua.

Täältä pääset tutustumaan tietosuojaselosteeseen sekä muutos- ja peruutusehtoihin.

Kouluttaja

Jesse Ahokas

Jesse Ahokas

Process Consultant

Jesse Ahokas on kokenut taloushallinnon ammattilainen, joka on erikoistunut taloushallinnon prosesseihin ja järjestelmiin sekä niiden kehittämiseen. Jesse toimii Efimalla prosessikonsulttina, tukien Efiman asiakkaita näiden taloushallinnon kehityksessä. Jessellä on yli 10 vuoden kokemus taloushallinnon eri osa-alueilta, mm. talouden palvelukeskuksista, prosessikehityksestä, yrityksen maksuliikenteestä, projektinhallinnasta, tiimien vetämisestä sekä muutosjohtamisesta.

Agenda

9.00-12.00

Talouden prosessiarkkitehtuurin ja prosessien mallintaminen

 • Tarkoitus ja tavoitteet mallintamisen taustalla
 • Prosessiarkkitehtuurin määrittely
 • Prosessikuvausten tarkkuuden ja laajuuden määrittely
 • Prosessien mallintamisessa käytettävät työkalut ja mallintamisen perusteet
 • Prosessikuvien linkittäminen osaksi taloushallinnon ohjeistuksia ja kontrollikatalogia
 • Prosessikuvaukset taloushallinnon kehityksen tukena