Tulevaisuuden talousohjausta Dynamics 365 -järjestelmällä

Case Versowood

Versowood
Efiman tyytyväiset asiakkaat ja ammattitaito vakuuttivat meidät, että valitsimme oikean kumppanin.

Esa Yli-Maunula, talousjohtaja, Versowood Oy

Kotimainen perheyritys ja Suomen suurin yksityinen sahatavaran tuottaja ja jalostaja, Versowood Oy, oli suuren valinnan edessä. Pitkään palvellut talousjärjestelmä oli vanhenemassa, eikä enää vastannut vahvasti kasvaneen yrityksen liiketoiminnan ja raportoinnin tarpeisiin. Uuden järjestelmän käyttöönotto nähtiin myös mahdollisuutena kehittää toimintaa, ja huolellisen kartoituksen jälkeen Versowood valitsi Efiman toimittaman Dynamics 365 -ratkaisun.

Istumme Versowoodin pääkonttorilla, yrityksen omalla puutavaralla koristellussa neuvotteluhuoneessa. Seinistä huokuu vankka, vuosikymmenien kokemus sekä ylpeys omaan tekemiseen. Yhtä luottavaisena istuu edessämme myös Versowoodin talousjohtaja Esa Yli-Maunula kuvaillessaan yrityksen toimintaa. ”Asiakkaiden tuntemus, pitkä kokemus ja hyvä tuotekehitys ovat olleet yrityksen menestyksen avaimina”, hän kertoo. Näillä eväillä menestystä on tullutkin, sillä yritys toimittaa sahatavaraa sekä muita puujalosteita kotimaan markkinan lisäksi yli 50 maahan ympäri maailman.

Kansainvälinen kasvu vaatii tuekseen maailmanluokan talousohjauksen

”Käytössämme oli 13 vuotta vanha talousjärjestelmä, joka ei enää vastannut nykyhetken ja tulevaisuuden tarpeisiin”, Yli-Maunula toteaa. Yritys päätti etsiä itselleen tarkoituksenmukaisimman järjestelmän, ja kokeneena talousjohtajana Yli-Maunula tiesi jo valintavaiheen olevan kriittinen osa projektia. ”Ensin määrittelimme omat tarpeemme ja tämän jälkeen kartoitimme järjestelmät, jotka parhaiten vastasivat tarpeisiimme. Tehdyn huolellisen valintaprosessin tuloksena valitsimme Microsoftin Dynamics 365 -järjestelmän (MS D365). Kun järjestelmä oli valittu, parasta toimittajaa etsittiin tarkan analyysin kautta”, hän kertoo.

Yritys suhtautui toimittajan valintaan vakavasti ja varmisti tulevan kumppanin osaamisen muun muassa useiden referenssisoittojen avulla. Lopulta valinta osui Efimaan, jonka tyytyväiset asiakkaat sekä jo tarjousvaiheen aikana esiin tuotu ammattitaito vakuuttivat Versowoodin päättäjät. Valinta osoittautui myös oikeaksi, sillä järjestelmäprojekti saatiin maaliin onnistuneesti sovitussa aikataulussa. ”Yhteistyö Efiman kanssa sujui hyvin ja olemme erittäin tyytyväisiä projektin kulkuun”, Yli-Maunula iloitsee.

Oma panostus ja tiivis kumppanuus kantoivat hedelmää

Versowoodilla ymmärrettiin, että järjestelmäprojekti ei tapahdu ”avaimet käteen” -periaatteella, vaan vaatii myös sisäisesti vahvaa panostusta ja fokusta yhteisen tavoitteen eteen. ”Projekteissa on tärkeää valita oikeat ihmiset puolin toisin”, Yli-Maunula toteaa. Versowoodilla on kokenut ja ammattitaitoinen taloushallinnon ryhmä, joka vei projektia strukturoidusti ja määrätietoisesti eteenpäin. Myös Efiman puolelta Yli-Maunula nostaa esiin juuri ihmiset. ”Efiman asiantuntijat ja yhteyshenkilöt, joiden kanssa toimimme, olivat kaikki ammattitaitoisia ja asiantuntevia. Ongelmiin tartuttiin aina nopeasti ja niitä ratkottiin yhdessä ja erikseen”, hän kuvaa.

Onnistuneen projektin jälkeen luotto uuden järjestelmän mahdollisuuksiin on vahva. Yritys on päässyt eroon useista ennen paljon aikaa vieneistä työvaiheista taloushallinnon prosesseissa. Seuraavaksi tarkoituksena on hyödyntää MS D365 -järjestelmää talouslukujen raportoinnissa Power BI -työkalulla. ”Haluamme olla kasvava, kannattava ja innovatiivinen yritys, jonka tuotteet kiinnostavat asiakkaita niin kotimaassa kuin ulkomailla. Näemme jo nyt talousjärjestelmän ja raportoinnin tukevan tavoitteitamme, ja jatkossa modernin järjestelmän mahdollisuuksista saadaan varmasti vielä enemmän irti”, Yli-Maunula päättää.

Efiman palvelut
Hyödyt
  • Moderni, pilvipohjainen ja skaalautuva järjestelmäratkaisu yrityksen tulevaisuuden tarpeisiin
  • Kattavaa ja ketterää raportointia liiketoiminnan johtamisen tueksi
  • Prosessien ja toiminnan kehittäminen uuden järjestelmän käyttöönoton yhteydessä

Versowood

Versowood on Suomen suurin yksityinen sahatavaran tuottaja ja jalostaja. Kotimainen perheyritys tekee puukauppaa tunteella, metsänomistajan ja asiakkaan tarpeita kuunnellen. Versowood valmistaa yli 70 vuoden kokemuksella sahatavaraa ja sen jatkojalosteita kotimaisissa tehtaissaan. Yhteistä yhtiön tuotteille ovat innovatiivisuus sekä korkeatasoinen raaka-aine, joka tulee suomalaisista sertifioiduista metsistä.
www.versowood.fi

Tokmanni

Tokmanni →

Suomen suurin halpakauppaketju, Tokmanni, tunnetaan monipuolisesta tuotetarjonnastaan ja aina edullisista hinnoistaan. Tokmanni palvelee asiakkaitaan noin 200 myymälässä ympäri Suomen, ja uusia myymälöitä avataan jatkuvasti lisää. Tokmannin ketjunohjauspäällikkö, Timo Koskelin, ja tietohallintopäällikkö, Toni Eriksson, ottavat meidät vastaan Tokmannin Mäntsälän myymälän edustalla. Rakennusta koristavat isoin kirjaimin myymälän aukioloajat – joihin myös vierailumme syy liittyy.

Mehiläinen

Mehiläinen →

Hiljattain 111-vuotisjuhlaansa viettäneen Mehiläisen lähivuodet ovat olleet täynnä kasvua ja kehitystä. Yhtiö on tehnyt vuosittain kymmeniä yrityskauppoja ja laajentunut valtakunnalliseksi sosiaali- ja terveyspalvelujen suunnannäyttäjäksi ja yhdeksi Suomen suurimmista yksityisistä työnantajista. Yrityskauppojen ja fuusioiden haltuunotot ovat työllistäneet Mehiläisen taloushallintoa, ja vuonna 2018 yhtiö päätti kehittää taloushallintonsa tehtäväkenttää ulkoistamalla ostoreskontransa Efimalle.

Fleet Innovation

Fleet Innovation →

Yksilöllisiä yritysautoilun palvelukokonaisuuksia tarjoavan Fleet Innovationin liiketoiminta on kasvanut huimaa vauhtia. Kasvun tueksi yrityksessä on automatisoitu useita prosesseja ja työtehtäviä, jotta henkilöstö voisi keskittyä oleelliseen – palvelemaan yrityksen asiakaskuntaa parhaalla mahdollisella tavalla. Yksi automaation keinoista on ohjelmistorobotiikka, jonka kehittämiseen Fleet Innovation löysi Efimasta oikean kumppanin.

Caruna

Caruna →

Kun sähkönsiirtoyhtiö Caruna perustettiin vuonna 2014, joutui se aloittamaan toimintansa puhtaalta pöydältä. Niin yhtiön prosesseja ja toimintatapoja kuin liiketoiminnan pyörittämiseen käytettäviä tietojärjestelmiä pohdittiin tarkkaan ja harkiten. Tilanne nähtiin erityisesti mahdollisuutena rakentaa organisaatio, jonka toiminta on mietitty viimeistä yksityiskohtaa myöten yhtiön tarpeiden mukaisesti.

Lumon

Lumon →

Parvekelaseistaan tunnettu Lumon on yli 40-vuotisen historiansa aikana kasvanut pienestä pohjois-karjalalaisesta perheyrityksestä globaaliksi parveke- ja terassijulkisivujen johtavaksi brändiksi. Jo ensimmäisistä parvekelaseista lähtien yritys on ollut alansa edelläkävijä ja suunnannäyttäjä. Lumonin innovaatioiden ansiosta jo yli miljoona asiakasta ympäri maailman on päässyt nauttimaan paremmista kodeista.

Versowood

Versowood →

Kotimainen perheyritys ja Suomen suurin yksityinen sahatavaran tuottaja ja jalostaja, Versowood Oy, oli suuren valinnan edessä. Pitkään palvellut talousjärjestelmä oli vanhenemassa, eikä enää vastannut vahvasti kasvaneen yrityksen liiketoiminnan ja raportoinnin tarpeisiin. Uuden järjestelmän käyttöönotto nähtiin myös mahdollisuutena kehittää toimintaa, ja huolellisen kartoituksen jälkeen Versowood valitsi Efiman toimittaman Dynamics 365 -ratkaisun.

Sarastia

Sarastia →

Toukokuussa 2019 kaksi kunta-alan konkaria, KuntaPro ja Taitoa, yhdistyivät. Uusi yhtiö sai nimen Sarastia, ja tämän palvelukeskuksen tavoitteeksi asetettiin kuntien tehokkaan toiminnan ja digitalisaation mahdollistaminen. Tavoitteen keskiössä on Sarastia365, kuntien kokonaisvaltainen ja modernisti pilvestä toimitettava, Microsoftin Dynamics 365:een pohjautuva järjestelmäratkaisu. Ratkaisun kehittämisen tueksi tarvittiin apua, ja kilpailutuksen kautta Sarastia löysi Efimasta itselleen osaavan kumppanin taloushallinnon kokonaisuuteen.

Senaatti

Senaatti →

Senaatti-kiinteistöt on valtionhallinnon työympäristökumppani, jolla on hallittavanaan 9000 kiinteistöä kautta maan. Senaatin tavoitteena on tuottaa asiakkaille yhteistyössä vastuullisen kumppaniverkoston kanssa työympäristöjä, joiden avulla työn suorituskyky paranee ja valtion tilakustannukset alenevat. Visiona on, että Suomen valtio on uuden ajan työympäristöjen ja työnteon tapojen edelläkävijä. Senaatti pyrkii hyödyntämään digitalisaatiota työnteon tapojen uudistamisessa.

Kymppivoima

Kymppivoima →

Sähköntuotannon omistus- ja palveluorganisaatio Kymppivoima valitsi kilpailutuksen kautta Efiman taloushallintonsa ulkoistuskumppaniksi. Kumppanuus on tuonut mukanaan mm. tehoa taloushallinnon prosesseihin, sekä toiminnan jatkuvaa kehittämistä että kustannussäästöjä. Kymppivoimalaiset ovat tyytyväisiä siihen, miten Efima on vastannut haasteeseen.

Senaatti

Senaatti →

Senaatti-kiinteistöt on perinteikäs julkisten tilojen hallinnoija, jonka toiminta ulottuu yli 200 vuoden päähän. Senaatti-kiinteistöt hankki muuttuvan toimintansa tueksi uuden taloushallinnon ERP-järjestelmän. Efimasta saatiin projektiin osaava kumppani, joka uskalsi myös haastaa totuttua.

Cabonline

Cabonline →

Taksialan konserni Cabonline etsi ratkaisua ongelmaansa: ostettujen yritysten ja palvelusopimuksella toimivien kumppanuusyritysten eri kirjanpitojärjestelmät ja tavat toimia johtivat joka kuun vaihteessa hankalaan tilanteeseen, jossa konserniraportointi oli aivan liian hidasta. Apua on saatu yhteistyöstä Efiman kanssa. Microsoftin Power BI ja Azuren tietovarasto tuottavat nyt reaaliaikaista näkymää liiketoimintaan, ja raportoinnin kehittäminen jatkuu iteroiden.

Kotkamills

Kotkamills →

Kotkamillsin ihmiset ovat ylpeitä ketteryydestään. Yritys on viime vuosina pyöräyttänyt isoja muutosprojekteja, joissa markkinan muutos on käännetty mahdollisuudeksi. Niistä merkittävin on ollut uuden pakkauskartonkikoneen käyttöönotto. Efima on ollut matkassa mukana toimittamalla Microsoft Dynamics AX -järjestelmän materiaalinhallinnan, kunnossapidon ja taloushallinnon tarpeisiin.

Borenius

Borenius →

Arvot ohjaavat toimintaa Boreniuksella, jolla on pitkät perinteet suomalaisyritysten asianajotoimistona. Talousjohtaja Anne-Mari Patteri ja kehitysjohtaja Niko Jakobsson kertovat, kuinka he peilaavat yrityksensä arvoja yhteistyökumppaneiden tapaan toimia. Kokemus on osoittanut, että kumppanuus toimii, kun arvomaailmat ovat yhteiset. ”Efima noudattaa myös meidän arvojamme”, he kertovat.

Leijona Catering

Leijona Catering →

Leijona Cateringissä tiedetään, että hyvä raportointi on ajantasaista ja visuaalista ja kaikkien jokapäiväisessä käytössä. Tällaista raportointia lähdettiin toteuttamaan Efiman kanssa yhteisprojektissa. Työkaluna on Efiman pilvipalveluna toimittama QlikView.

Isku

Isku →

Isku etsi taloushallinnon kehittämiseen uudenlaisia, luovia tapoja toimia. Prosesseja haluttiin ulkoistaa mutta samalla kehittää niitä niin, että organisointia voidaan myöhemmin muuttaa tarkoituksenmukaisesti. Efimasta tähän saatiin osaava kumppani, jonka kanssa ajatukset kulkivat alusta lähtien samaan suuntaan.

Veolia Transport

Veolia Transport →

Veolia Transport on johtava joukkoliikennepalvelujen tuottaja Suomessa. Efiman palveluasiakkaana Veolia on ottanut käyttöön uuden taloushallinnon järjestelmän. Tavoitteena oli vähentää rajusti taloushallinnon manuaalisia rutiineja ja saada raportoinnissa tarvittava tieto ja luvut suoraan järjestelmästä ilman virheille altista käsin syöttämistä.

Peikko Group

Peikko Group →

Peikko on suomalainen betonirakentamisen kiinnitysosien tuottaja. Avainkohderyhmiä ovat rakennusyritykset ja rakennusmateriaaleja valmistavat tehtaat. Peikon käyttämä toiminnanohjausjärjestelmä on Microsoft Dynamics AX.

Fremantle Media

Fremantle Media →

Fremantle Median toimintaa leimaa vahva kausiluontoisuus ja suoraviivainen projektitoiminta. Yritys hankki osto- ja matkalaskuohjelmistot pilvipalveluna Efimalta.

Talentum

Talentum →

Pohjoismainen mediatalo Talentum halusi yhtenäistää taloushallintonsa käytäntöjä Suomessa ja Ruotsissa. Taloushallinnon järjestelmäksi valikoitui Microsoft Dynamics AX pilvipalveluna Efimalta. Saman kirjanpitojärjestelmän lisäksi Suomessa ja Ruotsissa on nyt sama tilikartta ja sisäisen laskennan rakenne. Läpinäkyvyys on parantunut, ja aikaa jää entistä enemmän laatua parantavalle työlle.