Hannemari
Uuteen kukoistukseen työelämässä

Hannemari Ukonaho päätti toimia, kun aiempi työpaikka ei tuntunut enää omalta. Meneillään ollut transformaatiohanke tuntui vieraalta, joten siihen oli vaikea sitoutua.

”Efimalle siirtynyt entinen esimieheni vinkkasi, että täällä on hieno yhtiö, johon kannattaa hakea töihin”, Hannemari kertoo. Hän kysyi vielä toiseltakin tutulta efimalaiselta, millaista työskentely talossa on.

Kokemukset kuulostivat niin hyvältä, että Hannemari innostui lähettämään työhakemuksen. Hän vakuuttui myös esittelyvideoista, joissa työntekijät kertoivat, millaista Efimassa on työskennellä.

”Toimitusjohtaja Tero puhui videolla arvoista ja siitä, millaisen arjen Efima haluaa ihmiselle, joka on täällä töissä”, Hannemari sanoo. Viesti resonoi.

”Sanat upposivat kuin veitsi sulaan voihin. Oikeastaan kaikki, mitä videolta kuulin, sai minut haluamaan Efimaan töihin entistä enemmän.”

Johtajat elävät arvoja tosiksi

Nyt Hannemari työskentelee Efiman Tampereen-toimistolla palvelupäällikkönä. Hän on käytännössä nähnyt, miten yrityksen arvot toteutuvat yrityksen jokapäiväisessä toiminnassa. Efiman johto elää arvojen mukaisesti itse. Näin arvot leviävät kaikkialle yritykseen

Yksi Efiman arvoista on Omana itsenä.

”Täällä ihminen hyväksytään sellaisena kuin hän on. Sillä on ollut parantava ja eheyttävä vaikutus minuun. Nyt voin hyvin ja haluan mennä töihin joka päivä,”, Hannemari sanoo. Hän on ensimmäisestä Efima-päivästään lähtien tuntenut tulleensa oikeaan paikkaan.

”Oli ihanaa astua toimiston ovesta sisään, kun vastassa oli lämmin halaus. Hyvinvointi työpaikalla lähti rakentumaan heti ensimmäisistä kohtaamisista työnantajan kanssa”, Hannemari sanoo.

Kun työntekijä voi hyvin, se heijastuu hänen henkilökohtaiseen kehittymiseensä ja kasvuunsa – sekä myös liiketoimintaan. Efima on menestynyt kasvuyhtiö. Asiakkaita tulee koko ajan lisää. Tähän on syynsä.

”Efimalla on pyrkimys tehdä hyvää, niin asiakkaille kuin työntekijöille. Positiivinen kierre antaa energiaa tekemiseen. Voimme tuottaa entistäkin parempaa palvelua asiakkaalle, kun voimme itse hyvin.”

Julia

Julia
Osaavalle tekijälle riittää mahdollisuuksia

Tradenomiopintojensa loppupuolella Julia Kärkkäinen pohti, millaisessa paikassa hän haluaisi valmistumisensa jälkeen työskennellä. Toiveissa esiin nousivat halu käyttää moderneja järjestelmiä sekä osallistua projekti- ja kehitystöihin, sillä liian rutiininomainen työ ilman vaihtelua ei houkutellut.

Suvi

Suvi
Tyytyväisestä asiakkaasta tyytyväiseksi työntekijäksi

Suvi Antila kiinnitti jo Efiman asiakkaana huomiota yrityksen kehittämisorientoituneeseen otteeseen ja työntekijöistä huokuvaan ilmapiiriin. Lopulta Suvi päätti ilmoittaa kiinnostuksestaan työpaikan vaihtoon ja lähetti avoimen hakemuksen Efimalle. ”Tykästyin Efimaan jo asiakkaan roolissa. Kun efimalaiset saapuivat tapaamisiin, heistä tuli heti hyvä fiilis ja lähtiessä jäi ikävä. Ajattelin, että ainoa yritys, johon voisin kuvitella siirtyväni, oli Efima”, Suvi kertoo. Aluksi sopivaa paikkaa ei Efimalta kuitenkaan löytynyt. 

Pekka

Pekka
Työnantajan täysi tuki uuteen rooliin kasvamisessa

Efima luotti uuteen työntekijään lujasti alusta alkaen, kun Pekka Nöyränen aloitti talossa projektipäällikkönä. Pekka hyppäsi ensimmäiseen projektiinsa lennossa. ”Sain vieläpä kohtuullisen suuret saappaat täytettäväkseni”, Pekka muistelee kolmen vuoden takaista tilannetta. Kaikki sujui lopulta hienosti, ja projektit seurasivat toisiaan. Nekin menivät maaliinsa mallikkaasti.