Julia
Osaavalle tekijälle riittää mahdollisuuksia

Julia

Tradenomiopintojensa loppupuolella Julia Kärkkäinen pohti, millaisessa paikassa hän haluaisi valmistumisensa jälkeen työskennellä. Toiveissa esiin nousivat halu käyttää moderneja järjestelmiä sekä osallistua projekti- ja kehitystöihin, sillä liian rutiininomainen työ ilman vaihtelua ei houkutellut.

Aiemmissa työpaikoissaan Julia oli päässyt kokemaan, miltä työ niin pienen yrityksen kuin suuren monialayhtiön taloushallinnon parissa tuntuu. Seuraavalta työltään hän toivoi nykyaikaisten ratkaisujen ja mielekkäiden tehtävien lisäksi sitä, että yrityksessä ymmärretään hyvinvoivan henkilöstön arvo. Sitten Julia törmäsi sosiaalisessa mediassa Efiman työpaikkailmoitukseen.

”Efiman trainee-ilmoitus vaikutti jopa liian hyvältä ollakseen totta. Tuntui kuin joku olisi lukenut ajatukseni ja epäilinkin, ettei ilmoitus voinut olla aito”, Julia muistelee. Samainen ilmoitus nousi kuitenkin yhä uudelleen Julian eteen verkossa ja jätti jälkensä Julian mieleen. ”Pian löysinkin itseni arvioimasta, lähtisinkö kesäharjoittelijan paikkaan, vaikka olin juuri valmistumassa ammattikorkeakoulusta. Uskoin kuitenkin itseeni ja ajattelin, että ehtisin kesän aikana näyttää, että minussa on ainesta trainee-tehtäviä vaativampiinkin hommiin.”

Usko omaan osaamiseen kannatti

Julia aloitti Efimalla taloushallinnon ulkoistuspalveluissa kesällä 2018, ja luottamus omaan tekemiseen kantoi pian hedelmää. Ostoreskontran tavanomaisten tehtävien ohella hän pääsi kehittämään uuden, vasta sähköiseen laskutukseen siirtyneen asiakkaan prosesseja sekä ohjelmistorobotiikkaa. Ja vuodenvaihteen jälkeen vastuuta annettiin lisää. ”Olen nyt reilut puoli vuotta toiminut tämän asiakkuutemme ostoreskontravastaavana ja kesän alusta lähtien myös robotiikkavastaavana”, kertoo Julia.

Myös työpaikkailmoituksen herättämä tunne Efimasta yrityksenä on osoittautunut todeksi. ”Työpaikkailmoituksessa mainitut arvot ja yrityskulttuuri olivat vahvasti osana jo perehdytystä ja ne ovat osa päivittäistä arkea Efimalla”, Julia toteaa. ”Myös yrityksen perustajien ja muun johdon puheista ja teoista välittyy se, kuinka täällä todella välitetään työntekijöiden hyvinvoinnista.”

Aamukahvit juodaan robotin seurassa

”Tavallinen työpäiväni alkaa kahvikupin ääressä sähköpostin tarkistuksella. Akuutteihin tilanteisiin reagoin tarvittaessa heti. Tarkistan myös ohjelmistorobottien raportit ja laskutilanteen varmistaakseni, että ne ovat tehneet työnsä yön aikana ongelmitta”, kuvailee Julia. ”Viestin jatkuvasti ajankohtaisista asioista tiimini sekä ohjelmistorobotiikan kehittäjien, palvelupäällikön ja asiakkaan välillä. Tuen tiimiläisiäni heitä askarruttavien kysymysten kanssa, ja työpäivää rytmittää pääsääntöisesti jokin asiakaspalaveri tai Efiman sisäiseen kehitykseen liittyvä palaveri.”

Julian kanssa samaan tiimiin kuuluu nykyisin 7 vakituista ja 4 osa-aikaista työntekijää sekä 10 ohjelmistorobottia, jotka yhdessä vastaavat suuren asiakkuuden osto-, myynti- ja matkareskontrasta. Yhteiset onnistumiset työssä ovat Julialle tärkeitä. ”Parasta työssäni on nähdä, kun tiimi pystyy toimimaan sujuvasti ja kaikki saavat kokea onnistumisia työssään”, hän kertoo. ”Yksi parhaista puolista on myös se, kun asiakkaan kanssa pitkään jumpattu muutos saadaan käytäntöön ja nähdään sen tulokset”, Julia jatkaa.

Oikealla asenteella pääsee pitkälle

Kasvuyrityksen arjessa ja vauhdikkaasti digitalisoituvien asiakkaiden kanssa työskentelyssä vain muutos on varmaa. ”Työssäni on hieman päässyt yllättämään se, kuinka muutos on läsnä lakkaamatta. Luulin osanneeni varautua siihen ja paljon olin siitä opiskeluaikana kuullut, mutta nyt voin sanoa, että olin luullut väärin”, pohtii Julia. Taloushallinnon ulkoistuspalveluiden asiantuntijana tarvitaan halua oppia jatkuvasti uutta ja kykyä sopeutua nopeisiinkin muutoksiin.

Muutos tuo toisaalta mahdollisuuksia oman uran kehittämiselle. Julian kaltaisen osaajan ura voi Efimalla edetä esimerkiksi taloushallinnon ulkoistuskonsultiksi, jolloin työnkuva pitäisi sisällään mm. erilaisten asiakkaiden taloushallinnon prosessien kehittämistä sekä uusien asiakkuuksien palvelun käynnistyksiä. ”Toivon, että tulevaisuudessa pääsisin mukaan jonkin uuden asiakkaan auttamiseen konsultin roolissa”, Julia lopettaa.

Efimalaista (työ)elämää

Tiina ja Julie

Tiina ja Julie
Efimalla on mahdollisuus kasvaa ihmisenä ja roolista toiseen

Efiman energinen kaksikko, Tiina Kaskinen ja Julie Gråberg, tunnustautuvat molemmat vannoutuneiksi aamuihmisiksi. Tiinalla päivän alkuun kuuluu puolen tunnin kävelylenkki, jonka aikana ajatukset kirkastuvat kohti työpäivää. Julien aikaisia aamuja taas rytmittää kirjoituskurssilta napattu tekstien tuottamisen rutiini – kolme sivua tekstiä sanoittaa soljuvien ajatusten lisäksi usein myös ratkaisut päivän työhaasteisiin.

Pekka

Pekka
Työnantajan täysi tuki uuteen rooliin kasvamisessa

Efima luotti uuteen työntekijään lujasti alusta alkaen, kun Pekka Nöyränen aloitti talossa projektipäällikkönä. Pekka hyppäsi ensimmäiseen projektiinsa lennossa. ”Sain vieläpä kohtuullisen suuret saappaat täytettäväkseni”, Pekka muistelee kolmen vuoden takaista tilannetta. Kaikki sujui lopulta hienosti, ja projektit seurasivat toisiaan. Nekin menivät maaliinsa mallikkaasti.