Tero
Nuori kasvuyritys kuuntelee konkaria

Uusi yritys kasvaa markkinoilla, joilla vanhat toimijat polkevat paikallaan. Miten ne oikein tekevät sen? Efiman kasvutarina kiinnitti Tero Javanaisen huomion varhaisessa vaiheessa, kun Tero työskenteli vaativien toiminnanohjausprojektien parissa vielä toisaalla.

”Seurasin Efimaa kiinnostuneena pitkään sivusta. Orgaaninen kasvu Microsoft-toiminnanohjauksen markkinoilla on vaikeata toteuttaa. Oli ilmeistä, että nuoren yrityksen johdolta ei puuttunut ainakaan rohkeutta”, Tero sanoo nyt.

Omistajat täysillä mukana

Vaikka suoranaista painetta työpaikan vaihtoon ei ollut, uteliaisuus vei voiton ja yksi asia johti toiseen. Tero tuli mukaan tekemään Efiman kasvutarinaa senior project managerina viime kesänä.

”Omat kokemukseni tukevat täysin ennakkomielikuvaani Efimasta ketteränä toimijana. Kuuntelemme asiakkaiden tarpeita ja toteutamme ne aina tarkoituksenmukaisimmalla tavalla”, Tero sanoo.

Hän arvostaa erityisesti sitä, että yrityksen kaikki perustajat ovat edelleen aktiivisesti mukana päivittäisessä tekemisessä. ”He laittavat persoonansa likoon ja työskentelevät tasavertaisina muiden efimalaisten rinnalla.”

Omaa annettavaa

Teron kokemus Microsoft-toiminnanohjausprojektien päällikkötehtävistä on pitkäaikaisempaa kuin Efima itse.

”Ennen projektipäällikköaikojani työskentelin teollisuudessa seitsemän vuotta ERP-vastaavana. Pystyn kokemuksellani tuomaan taloon osaamista, jota edelleen sangen nuori kasvuyritys osaa kyllä arvostaa”, Tero sanoo.

Hän pääsi ilokseen käytännön projektityöhön heti ensimmäisenä Efima-päivänään. Tai oikeastaan jo aiemmin, kun hän vieraili asiakkaalla projektin ohjausryhmässä ennen töiden virallista alkua.

”Minut on otettu hyvin vastaan ja olen viihtynyt talossa loistavasti”, Tero sanoo. Jopa etukäteen hieman arveluttanut työmatka Helsingin äärimmäiseen ydinkeskustaan on sujunut sulavasti julkisilla liikennevälineillä.

”Ihailen edelleen Efiman rohkeutta kasvaa. Näillä markkinoilla on investoitava henkilöstöön – ja ajoissa. Jos lähdet rekrytoimaan vasta siinä vaiheessa, kun tilaus on sisällä, olet myöhässä”, Tero sanoo.

Julia

Julia
Osaavalle tekijälle riittää mahdollisuuksia

Tradenomiopintojensa loppupuolella Julia Kärkkäinen pohti, millaisessa paikassa hän haluaisi valmistumisensa jälkeen työskennellä. Toiveissa esiin nousivat halu käyttää moderneja järjestelmiä sekä osallistua projekti- ja kehitystöihin, sillä liian rutiininomainen työ ilman vaihtelua ei houkutellut.

Suvi

Suvi
Tyytyväisestä asiakkaasta tyytyväiseksi työntekijäksi

Suvi Antila kiinnitti jo Efiman asiakkaana huomiota yrityksen kehittämisorientoituneeseen otteeseen ja työntekijöistä huokuvaan ilmapiiriin. Lopulta Suvi päätti ilmoittaa kiinnostuksestaan työpaikan vaihtoon ja lähetti avoimen hakemuksen Efimalle. ”Tykästyin Efimaan jo asiakkaan roolissa. Kun efimalaiset saapuivat tapaamisiin, heistä tuli heti hyvä fiilis ja lähtiessä jäi ikävä. Ajattelin, että ainoa yritys, johon voisin kuvitella siirtyväni, oli Efima”, Suvi kertoo. Aluksi sopivaa paikkaa ei Efimalta kuitenkaan löytynyt. 

Pekka

Pekka
Työnantajan täysi tuki uuteen rooliin kasvamisessa

Efima luotti uuteen työntekijään lujasti alusta alkaen, kun Pekka Nöyränen aloitti talossa projektipäällikkönä. Pekka hyppäsi ensimmäiseen projektiinsa lennossa. ”Sain vieläpä kohtuullisen suuret saappaat täytettäväkseni”, Pekka muistelee kolmen vuoden takaista tilannetta. Kaikki sujui lopulta hienosti, ja projektit seurasivat toisiaan. Nekin menivät maaliinsa mallikkaasti.