Case Kotkamills Teot ratkaisevat

Case Kotkamills

Teot ratkaisevat

Kotkamillsin ihmiset ovat ylpeitä ketteryydestään. Yritys on viime vuosina pyöräyttänyt isoja muutosprojekteja, joissa markkinan muutos on käännetty mahdollisuudeksi. Niistä merkittävin on ollut uuden pakkauskartonkikoneen käyttöönotto. Efima on ollut matkassa mukana toimittamalla Microsoft Dynamics AX -järjestelmän materiaalinhallinnan, kunnossapidon ja taloushallinnon tarpeisiin.

Lataa PDF

Kotkamills on Kotkassa sijaitseva metsäteollisuusyritys, joka valmistaa kuusisahatavaraa, laminaattipapereita, puulevyjen pinnoituskalvoja ja laminaattien runkopapereita sekä taive- ja suojakerroskartonkia. Se on vastuullinen ja ympäristöä arvostava toimija ja panostaa vahvasti kierrätettävien pakkausmateriaalien kehittämiseen ja valmistukseen. Yhtiö työllistää yli 500 henkilöä.

Hirvonen kertoo tärkeintä toiminnanohjauksessa olevan, että järjestelmä toimii, kuten se on suunniteltu ja kuvattu.  ”Luotettavuus ja toiminnallisuus eivät voi olla vain sinne päin”, hän sanoo. Olennaista Kotkamillsin kohdalla on ollut, että ERP tukee siellä prosessiteollisuutta, minkä oivaltaminen on lopputuloksen kannalta tärkeää. Käyttäjäkunta on laaja – varaston- ja kunnossapidon hoitajista tuotannon asiantuntijoihin ja johtoon.