Erikoistumme sinuun.

Efima tukee ja tehostaa suurten ja keskisuurten yritysten liiketoimintaa toiminnanohjauksen, taloushallinnon ja tiedolla johtamisen ohjelmistoratkaisuilla, ulkoistuspalveluilla ja konsultoimalla. Haluamme tarjota alan parasta palvelua ja olla erinomainen työpaikka osaaville asiantuntijoillemme.

Unelma

Unelma

Maailmantalous kamppaili finanssikriisin kourissa talvella 2009, kun Efiman neljä perustajaa lähtivät toteuttamaan unelmaansa erilaisesta taloushallinnon palveluyrityksestä. Rima asetettiin korkealle, koska ryhmässä yhdistyi Suomen vahvin taloushallinnon ja järjestelmien osaaminen. Asiakkaita aiottiin palvella intohimolla ja laadulla. Työntekijöille haluttiin hyvä työpaikka, jota kehitetään yhdessä.

Efima on nopeasti kasvava palveluyritys. Opittavaa riittää silti joka päiväksi. Tavoitteena on yritys, jota asiakkaat ja muut sidosryhmät arvostavat ja jossa henkilöstö viihtyy ja kehittyy.

Me uskomme

Tarkoituksenmukaisuuteen taloushallinnossa ja liiketoimintaprosesseissa ja niiden rakentamiseen tukemaan yrityksesi liiketoimintatavoitteita.

Tehokkuuteen, joka perustuu älykkäiden prosessien automaatioon, standardointiin, osaamiseen, mittaamiseen ja mittakaavaetuihin.

Ketteryyteen ja joustavuuteen kaikissa yritystäsi koskevissa muutoksissa.

Läpinäkyvyyteen, joka tuo sekä tehoja työntekoon että selkärankaa liiketoimintaasi.

Miksi olemme olemassa

Jokaisen yrityksen pitää pystyä luottamaan taloushallintonsa tuottamiin lukuihin ja tietoon. Se edellyttää toimivia, oikein suunniteltuja liiketoimintaprosesseja ja toimintamalleja sekä järjestelmiä, jotka tuottavat tiedon tehokkaasti. Nopea, oikein tehty ja kontrolloitu taloushallinto mahdollistaa kasvun ja tulevaisuuteen katsovan johtamisen.

Sähköistetyt liiketoimintaprosessit tullaan älyllistämään. Älykkäät, automatisoidut ja oppivat prosessit ovat suuri mahdollisuus, jossa meillä on paljon annettavaa.

Järjestelmäprojektit ja prosessien ulkoistus epäonnistuvat liian usein. Me haluamme tehdä onnistuneita projekteja ja ulkoistusta. Se onnistuu hyvällä suunnittelulla, kuuntelulla ja johtamisella.

Asiakkaat ostavat meiltä osaamista ja kumppanuutta, toimivia liiketoimintaprosesseja ja taloushallintoa. Me haluamme kehittyä joka päivä paremmiksi asiakaspalvelijoiksi.

Tältä näytämme

Johtomme on joukko varsin erilaisia ihmisiä, joita Efiman arvot ja tavoitteet yhdistävät.

Tero Salminen

Tero Salminen

Tero Salminen nauttii johtaessaan toimialansa haastajayritystä, jossa yhdistyy yrityksen toiminnanohjauksen, taloushallinnon ja tietojärjestelmien osaaminen. Tero uskoo tarkoituksenmukaisuuteen taloushallinnon konsultoinnissa ja kuuntelee siksi tarkasti asiakkaitaan ennen suositusten antamista. Osaamistaan hän jakaa myös Sannan kanssa kirjoittamassaan kirjassa.

Tero viihtyy perheensä kanssa ja harrastaa monipuolisesti liikuntaa. Tavoitteena on jonain päivänä olla Efiman juoksumestari.

Sanna Kaarlejärvi

Sanna Kaarlejärvi

Sanna Kaarlejärvi (o.s. Lahti) toimii Efimalla taloushallinnon liiketoimintajohtajana. Nopeasti kasvava yritys hyötyy ketterästä raportoinnista, ja Efiman oma taloushallinto on siitä malliesimerkki. Efiman asiakkaat hyötyvät samalla lailla Sannan huippuosaamisesta prosessien kehittäjänä. Siihen voi tutustua myös lukemalla Sannan Teron kanssa kirjoittaman kirjan.

Vapaalla Sanna harrastaa liikuntaa, erityisesti cross-fitiä ja on ahkera matkustelija.

Teija Puurunen

Teija Puurunen

Teija Puurunen vastaa Efiman ulkoistusliiketoiminnasta ja asiakkuushallinnasta. Esimiehenä ja asiakkuuksien palvelupäällikkönä aloittaneelle iloiselle ja tarmokkaalle naiselle on vastuuta kertynyt matkan varrella lisää. Hyvä asiakaspalvelu ja prosessien kehittäminen ovat lähellä tämän Lapista kotoisin olevan diplomi-insinöörin sydäntä.

Vapaa-aikanaan Teija suunnittelee tulevia matkoja tai on jo reissussa tutustumassa uusiin paikkoihin. Hänet löytää usein ravintoloista tai kotikeittiöstä nauttimassa hyvästä ruuasta hyvässä seurassa.

Jukka Karjunen

Jukka Karjunen

Jukka Karjunen vastaa Efiman ohjelmistoliiketoiminnasta. Hänellä on vahva ja laaja-alainen kokemus johtotehtävistä kansainvälisissä teknologiayrityksissä. Sanansa mittaisena miehenä lupauksiin sitoutuminen ja niiden täyttäminen ovat Jukan johtamisfilosofian kulmakiviä.

Vapaa-ajallaan Jukka viihtyy ulkona, vuodenajasta riippuen mieluiten golfin tai hiihdon parissa. 

Sari Aapola

Sari Aapola

Sari Aapola vastaa Efiman markkinoinnista ja viestinnästä. Hän ei kuvittele niiden olevan rakettitiedettä, vaan uskoo strategiaan perustuvaan johdonmukaiseen työhön ja luovaan hulluuteen. Vahvaa markkinoinnin osaamistaan Sari jakaa mm. kahdessa ajatusjohtajuudesta kirjoittamassaan kirjassa ja myös markkinoinnin sparraajana ja kouluttajana.

Sari rentoutuu perheensä kesäpaikassa Kustavissa. Sieltä hänet löytää aika usein laittamassa riistaruokia isolle porukalle.

Antti Kosunen

Antti Kosunen

Antti Kosunen on sähköisen taloushallinnon ja erityisesti älykkään ostolaskuprosessin asiantuntija. Efimassa hän vastaa kansainvälistymisestä. Antin lehmänhermot yhdistettynä tehokkaaseen asiakaspalveluun ovat yksi Efiman asiakastyytyväisyyden peruskivistä.

Kotona Antti paimentaa neljää poikaansa. Vapaina hetkinään hän lenkkeilee ahkerasti voittaakseen takaisin Efiman juoksumestaruuden.

Tapio Immonen

Tapio Immonen

Asiakkaan laadukas palveleminen ja molemminpuolinen hyöty ovat Efiman myyntijohtaja Tapio Immosella päällimmäisenä mielessä, kun hän myy osaamistamme asiakkaille. Paras tulos kaikessa tekemisessä syntyy tiimityönä, sanoo tämä pitkän linjan ICT-mies, joka on vuosien mittaan saanut paljon kehuja johtamisestaan. 

Siksi Tapsalta varmaan sujuu myös lasten pesisjoukkueen valmennus. Sen lisäksi perhe, ystävät ja liikunta täyttävät vapaa-ajan.

Riku Huikuri

Riku Huikuri

Efiman henkilöstöasioista vastaa Chief People Officer Riku Huikuri. Hän pyrkii työssään olemaan pragmaattinen – tekemään sitä, mikä on tarkoituksenmukaista ja millä on eniten merkitystä. Hän uskoo jatkuvaan parantamiseen ja viestinnän merkitykseen työyhteisössä.

Vapaalla ollessaan Riku käy keikoilla, katsoo elokuvia, liikkuu ja tekee asioita perheensä kanssa. Matkustelu, maailman tapahtumien seuraaminen ja kielet ovat lähellä sydäntä.

Markus Turunen

Markus Turunen

Markus Turunen vastaa Efiman RPA ja AI -liiketoiminnasta ja toimii Efiman CIO:na. Hänellä on pitkä tausta ohjelmistoliiketoiminnan johtotehtävistä ja laajaa kokemusta tekoälystä eri toimialoilla.

Töissä Markuksen pää on asiakkaiden pilvipohjaisissa robotiikka- ja tekoälyratkaisuissa, mutta kotona hän toimii jalat maassa perheenisän roolissa. Identtiset kaksoset pitävät isänsä liikkeessä erityisesti jalkapallon parissa.

Kai Lyytinen

Kai Lyytinen

Kai Lyytinen on toiminnanohjausjärjestelmien pitkän linjan ammattilainen ja vastaa Efiman ERP-liiketoiminnasta. Takana on kymmeniä vaativia ja silti onnistuneita IT-projekteja. Kai onkin mustan vyön Dynamics AX -osaaja. Hän näkee haasteet mahdollisuuksina, jotka tinkimättömällä työllä ja osaamisella ratkaistaan asiakkaan eduksi. Kain erikoisin projekti lienee Jamaikalla tehty kanalan toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönotto.

Kai viihtyy maila kädessä niin jääkiekkokaukalossa, salibandykentällä kuin golfviheriölläkin.

Hallitus

Hallitus

Efima Oy:n vuonna 2017 nimitettyyn hallitukseen kuuluvat Teknologiateollisuus ry:n toimitusjohtaja Jorma Turunen, Borenius Oy:n asianajaja ja partner Janne Juusela, liikkeenjohdon neuvonantaja Lars Husberg sekä Efiman ERP-liiketoiminnan johtaja ja partner Kai Lyytinen. Hallituksen puheenjohtajana toimii Alkon ostojohtaja Minna Alitalo, joka toimii myös SRV Yhtiöiden hallituksen jäsenenä ja tarkastusvaliokunnan puheenjohtajana.

Elämää kasvuyrityksessä

Pieni askel yhteiskunnalle, iso askel meidän firmalle

Pieni askel yhteiskunnalle, iso askel meidän firmalle

Antti KosunenEfima täytti tänä keväänä 10 vuotta ja huomenna päätämme juhlavuotemme henkilöstön syys-kickoffissa Helsingin toimistollamme. On myös kulunut reilu vuosi siitä, kun pakkasimme perheen kanssa laukut ja nousimme koneeseen kohti Pohjois-Amerikkaa. Aika todella lentää!

Pilvee, pilvee, pilvee – Efiman ja toiminnanohjauksen kymmenen vuotta

Pilvee, pilvee, pilvee – Efiman ja toiminnanohjauksen kymmenen vuotta

Kai LyytinenAstelen asiakkaamme tehtaan lattiaa yhdessä heidän kanssaan. Uuden Microsoft D365 -toiminnanohjausjärjestelmän tuotantokäyttö on alkanut. Työtä on tehty yhdessä, ja nyt ollaan lähellä ensimmäistä isoa etappia. Olemme toimittaneet Azure-pilvestä toimivan integroidun...

Palju kävi pieneksi – yrityksemme kymmenen kasvun vuotta

Palju kävi pieneksi – yrityksemme kymmenen kasvun vuotta

Tero SalminenIstun helteisen Miamin lentokentällä ja odotan kohta pääseväni koneeseen ja kohti kotia. Takana on onnistunut työmatka USA:n liiketoimintojemme parissa. Työmatkalta on aina ihana palata kotiin, mutta nyt paluuseen liittyy erityistä jännitystä ja tunnetta, jota on vaikea kuvailla. Juhlimme...