Erikoistumme sinuun.

Efima tukee ja tehostaa suurten ja keskisuurten yritysten liiketoimintaa toiminnanohjauksen, taloushallinnon ja tiedolla johtamisen ohjelmistoratkaisuilla, ulkoistuspalveluilla ja konsultoimalla. Haluamme tarjota alan parasta palvelua ja olla erinomainen työpaikka osaaville asiantuntijoillemme.

Unelma

Unelma

Maailmantalous kamppaili finanssikriisin kourissa talvella 2009, kun Efiman neljä perustajaa lähtivät toteuttamaan unelmaansa erilaisesta taloushallinnon palveluyrityksestä. Rima asetettiin korkealle, koska ryhmässä yhdistyi Suomen vahvin taloushallinnon ja järjestelmien osaaminen. Asiakkaita aiottiin palvella intohimolla ja laadulla. Työntekijöille haluttiin hyvä työpaikka, jota kehitetään yhdessä.

Efima on nopeasti kasvava palveluyritys. Opittavaa riittää silti joka päiväksi. Tavoitteena on yritys, jota asiakkaat ja muut sidosryhmät arvostavat ja jossa henkilöstö viihtyy ja kehittyy.

Me uskomme

Tarkoituksenmukaisuuteen taloushallinnossa ja liiketoimintaprosesseissa ja niiden rakentamiseen tukemaan yrityksesi liiketoimintatavoitteita.

Tehokkuuteen, joka perustuu älykkäiden prosessien automaatioon, standardointiin, osaamiseen, mittaamiseen ja mittakaavaetuihin.

Ketteryyteen ja joustavuuteen kaikissa yritystäsi koskevissa muutoksissa.

Läpinäkyvyyteen, joka tuo sekä tehoja työntekoon että selkärankaa liiketoimintaasi.

Miksi olemme olemassa

Jokaisen yrityksen pitää pystyä luottamaan taloushallintonsa tuottamiin lukuihin ja tietoon. Se edellyttää toimivia, oikein suunniteltuja liiketoimintaprosesseja ja toimintamalleja sekä järjestelmiä, jotka tuottavat tiedon tehokkaasti. Nopea, oikein tehty ja kontrolloitu taloushallinto mahdollistaa kasvun ja tulevaisuuteen katsovan johtamisen.

Sähköistetyt liiketoimintaprosessit tullaan älyllistämään. Älykkäät, automatisoidut ja oppivat prosessit ovat suuri mahdollisuus, jossa meillä on paljon annettavaa.

Järjestelmäprojektit ja prosessien ulkoistus epäonnistuvat liian usein. Me haluamme tehdä onnistuneita projekteja ja ulkoistusta. Se onnistuu hyvällä suunnittelulla, kuuntelulla ja johtamisella.

Asiakkaat ostavat meiltä osaamista ja kumppanuutta, toimivia liiketoimintaprosesseja ja taloushallintoa. Me haluamme kehittyä joka päivä paremmiksi asiakaspalvelijoiksi.

Tältä näytämme

Johtomme on joukko varsin erilaisia ihmisiä, joita Efiman arvot ja tavoitteet yhdistävät.

Tero Salminen

Tero Salminen

Tero Salminen nauttii johtaessaan toimialansa haastajayritystä, jossa yhdistyy yrityksen toiminnanohjauksen, taloushallinnon ja tietojärjestelmien osaaminen. Tero uskoo tarkoituksenmukaisimman ratkaisun löytämiseen ja kuuntelee siksi tarkasti asiakkaitaan ennen suositusten antamista. Osaamistaan hän jakaa myös Sannan kanssa kirjoittamassaan kirjassa.

Tero viihtyy perheensä kanssa ja harrastaa monipuolisesti liikuntaa. Hän on Efiman kiistaton massahiihtomestari. Teron matkaa somen maailmassa voi seurata hashtagilla #notkeaeikatkea.

Maria Pajamo

Maria Pajamo

Yhdessä tekemiseen, hyvään johtamiseen ja läpinäkyvyyteen uskova Maria Pajamo on Efiman henkilöstöjohtaja. Hänen vastuullaan on yrityksen johdon tukeminen johtamisen, kulttuurin ja henkilöstön hyvinvoinnin kehittämisessä yrityksen nopean kasvun keskellä.

Vapaa-ajallaan Maria saa virtaa perheestään, liikunnasta ja kulttuurista. Intohimoisena liikkujana tunnetun Marian löytää aina jonkin harrastuksen parista.

Thomas Beijar

Thomas Beijar

Palvelu- ja projektiliiketoiminnan konkari Thomas Beijar on Efiman ohjelmistoliiketoiminnan johtaja. Efiman asiakkaita ja omaa henkilöstöä tarkasti kuunteleva johtaja katsoo innolla kohti tulevaa ja sitä, kuinka Efima pystyy jatkossakin tarjoamaan tarkoituksenmukaisimpia ohjelmistoratkaisuja markkinoiden tyytyväisimmille asiakkaille.

Vapaa-ajallaan Thomasin löytää usein hänelle rakkaan harrastuksen, hyvän ruuan ja laadukkaiden viinien, parista.

Terhi Saarinen

Terhi Saarinen

Monenlaisissa johto- ja asiantuntijatehtävissä kannuksensa ansainnut Terhi Saarinen johtaa Efiman taloushallinnon ulkoistusliiketoimintaa, jonka palvelut on suunnattu suurille ja keskisuurille yrityksille. Terhin visiossa Efima on markkinoiden tyytyväisimpien ulkoistusasiakkaiden kehittävä kumppani.

Työnsä vastapainoksi Terhin vapaa-aika kuluu tiiviisti perheen kanssa laatuaikaa viettäen. Kesäisin Terhiin voi silloin tällöin törmätä myös golf-viheriöllä.

Inga Väisänen

Inga Väisänen

Inga Väisänen on Efiman CFO ja johtoryhmän jäsen ja huolehtii siis siitä, että suutarin lapsilla on kengät. Ingan johdolla Efiman taloushallinto tuottaa näkymiä kasvun tueksi ja auttaa liiketoimintaa tekemään hyviä päätöksiä. Entisenä muodostelmaluistelijana Inga on ennen kaikkea tiimipelaaja.

Vaihtelua työhön hän saa matkailusta ja liikunnasta, ja Ingan lempipuuhaa on touhuaminen pienen tyttären kanssa.

Tapio Immonen

Tapio Immonen

Asiakkaan laadukas palveleminen ja molemminpuolinen hyöty ovat Efiman myyntijohtaja Tapio Immosella päällimmäisenä mielessä, kun hän myy osaamistamme asiakkaille. Paras tulos kaikessa tekemisessä syntyy tiimityönä, sanoo tämä pitkän linjan ICT-mies, joka on vuosien mittaan saanut paljon kehuja johtamisestaan. 

Siksi Tapsalta varmaan sujuu myös lasten pesisjoukkueen valmennus. Sen lisäksi perhe, ystävät ja liikunta täyttävät vapaa-ajan.

Sari Aapola

Sari Aapola

Sari Aapola vastaa Efiman markkinoinnista ja viestinnästä. Hän ei kuvittele niiden olevan rakettitiedettä, vaan uskoo strategiaan perustuvaan johdonmukaiseen työhön ja luovaan hulluuteen. Vahvaa markkinoinnin osaamistaan Sari jakaa mm. kahdessa ajatusjohtajuudesta kirjoittamassaan kirjassa ja myös markkinoinnin sparraajana ja kouluttajana.

Sari rentoutuu perheensä kesäpaikassa Kustavissa. Sieltä hänet löytää aika usein laittamassa riistaruokia isolle porukalle.

Mikko Hytönen

Mikko Hytönen

Mikko Hytönen on ohjelmistoliiketoiminnan konkari yli 20 vuoden kokemuksella alan eri tehtävistä. Hän johtaa Efiman tytäryhtiön Dooapin toimintaa Austinissa, Texasissa. Mikkoa kiinnostaa, kuinka teknologia muuttaa ihmisten elämää ja maailmaa ympärillämme.

Vapaa-ajallaan Mikko nauttii niin urheilusta niin katsojan kuin harrastajan roolissa. Hänet löytää usein Austinissa lenkkipolulta järven rannalla tai golf-viheriöltä.

Sanna Kaarlejärvi

Sanna Kaarlejärvi

Sanna Kaarlejärvi vastaa Efimalla taloushallinnon tarjooman kehittämisestä. Hän on maamme johtavia talousprosessien kehittäjiä sekä palkittu kouluttaja, ja Efiman asiakkaat hyötyvät samalla lailla Sannan huippuosaamisesta prosessien kehittäjänä. Siihen voi tutustua myös lukemalla Sannan Teron kanssa kirjoittaman kirjan.

Vapaalla Sanna harrastaa liikuntaa, on ahkera matkustelija ja nauttii vapaa-ajastaan järvenrantamökillään.

Markus Turunen

Markus Turunen

Markus Turunen vastaa Efiman RPA ja AI -liiketoiminnasta ja toimii Efiman CIO:na. Hänellä on pitkä tausta ohjelmistoliiketoiminnan johtotehtävistä ja laajaa kokemusta tekoälystä eri toimialoilla.

Töissä Markuksen pää on asiakkaiden pilvipohjaisissa robotiikka- ja tekoälyratkaisuissa, mutta kotona hän toimii jalat maassa perheenisän roolissa. Identtiset kaksoset pitävät isänsä liikkeessä erityisesti jalkapallon parissa.

Antti Kosunen

Antti Kosunen

Antti Kosunen on sähköisen taloushallinnon ja erityisesti älykkään ostolaskuprosessin asiantuntija. Hän on yksi Efiman perustajista ja tällä hetkellä Efiman tytäryhtiön Dooapin Business Development Director. Antin lehmänhermot yhdistettynä tehokkaaseen asiakaspalveluun ovat yksi Efiman asiakastyytyväisyyden peruskivistä.

Kotona Antti paimentaa neljää kohti aikuisuutta kasvavaa poikaansa. Vapaina hetkinään hän lenkkeilee ahkerasti ja on selättänyt useamman maratonin.

Kai Lyytinen

Kai Lyytinen

Kai Lyytinen on toiminnanohjausjärjestelmien pitkän linjan ammattilainen ja vastaa Efiman ERP-liiketoiminnasta. Takana on kymmeniä vaativia ja silti onnistuneita IT-projekteja. Kai onkin mustan vyön Dynamics 365 ja AX -osaaja. Hän näkee haasteet mahdollisuuksina, jotka tinkimättömällä työllä ja osaamisella ratkaistaan asiakkaan eduksi. Kain erikoisin projekti lienee Jamaikalla tehty kanalan toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönotto.

Kai viihtyy maila kädessä niin jääkiekkokaukalossa, salibandykentällä kuin golfviheriölläkin.

Hallitus

Hallitus

Efima Oy:n vuonna 2017 nimitettyyn hallitukseen kuuluvat Teknologiateollisuus ry:n toimitusjohtaja Jorma Turunen, Borenius Oy:n asianajaja ja partner Janne Juusela, liikkeenjohdon neuvonantaja Lars Husberg sekä Efiman ERP-liiketoiminnan johtaja ja partner Kai Lyytinen. Hallituksen puheenjohtajana toimii Alkon ostojohtaja Minna Alitalo, joka toimii myös SRV Yhtiöiden hallituksen jäsenenä ja tarkastusvaliokunnan puheenjohtajana.

Elämää kasvuyrityksessä

Pieni askel yhteiskunnalle, iso askel meidän firmalle

Pieni askel yhteiskunnalle, iso askel meidän firmalle

Antti KosunenEfima täytti tänä keväänä 10 vuotta ja huomenna päätämme juhlavuotemme henkilöstön syys-kickoffissa Helsingin toimistollamme. On myös kulunut reilu vuosi siitä, kun pakkasimme perheen kanssa laukut ja nousimme koneeseen kohti Pohjois-Amerikkaa. Aika todella lentää!

Pilvee, pilvee, pilvee – Efiman ja toiminnanohjauksen kymmenen vuotta

Pilvee, pilvee, pilvee – Efiman ja toiminnanohjauksen kymmenen vuotta

Kai LyytinenAstelen asiakkaamme tehtaan lattiaa yhdessä heidän kanssaan. Uuden Microsoft D365 -toiminnanohjausjärjestelmän tuotantokäyttö on alkanut. Työtä on tehty yhdessä, ja nyt ollaan lähellä ensimmäistä isoa etappia. Olemme toimittaneet Azure-pilvestä toimivan integroidun...

Palju kävi pieneksi – yrityksemme kymmenen kasvun vuotta

Palju kävi pieneksi – yrityksemme kymmenen kasvun vuotta

Tero SalminenIstun helteisen Miamin lentokentällä ja odotan kohta pääseväni koneeseen ja kohti kotia. Takana on onnistunut työmatka USA:n liiketoimintojemme parissa. Työmatkalta on aina ihana palata kotiin, mutta nyt paluuseen liittyy erityistä jännitystä ja tunnetta, jota on vaikea kuvailla. Juhlimme...