Blogi
2.5.2018

Hyvällä draivilla, rennossa ilmapiirissä

Aloitin Efimalla yhtenä neljästä uudesta taloushallinnon traineesta maaliskuun puolessa välissä. Takana on reilu kuukausi opettelua uudessa työtehtävässä uusien kollegoiden avustuksella. Opiskelen neljättä vuotta Tampereen teknillisellä yliopistolla tietojohtamista, ja yritysten liiketoiminnan tehostaminen tietojärjestelmien ja automaation avulla kiinnostaakin minua suuresti. Tämä toimi myös yhtenä kimmokkeena Efimalle hakemiseen.

Ensikosketukseni Efimaan sain, kun viime kesänä samaisessa trainee-positiossa työskennellyt opiskelukaverini vinkkasi yrityksen monenlaisista uramahdollisuuksista sekä innostavasta työkulttuurista. Efima ei kuitenkaan yrityksenä ollut opiskelujen tai ainejärjestömme yritysyhteistyön kautta aiemmin tuttu. Kun taloushallinnon trainee-paikkojen haku tammikuussa aukesi, halusin saada ennen hakemista Efimasta paremman yleiskuvan. Päädyinkin selailemaan yrityksen nettisivuja ja blogia sekä lukemaan efimalaisten erilaisista työurista.

Kuten monelle nuorelle, myös minulle on tärkeää päästä niin valmistumisen jälkeen kuin myös opiskeluaikanani kehittämään itseäni ja oppimaan työelämästä yritykseen, jonne aidosti haluan jokaisena työpäivän aamuna mennä ja jossa tunnen, että minua ja työpanostani arvostetaan. Monelle nuorelle erityisen tärkeään rooliin työpaikkaa hakiessa nouseekin yrityksen työilmapiiri ja -kulttuuri, joustavuus sekä mahdollisuus kasvaa ja kehittyä. Efiman kohdalla nämä haaveet tuntuivat taustatutkimuksen perusteella täyttyvän, joten päätin lähettää hakemukseni eteenpäin, Onnekseni minut lopulta valittiin yhdeksi traineeksi.

Työpaikalle saa ja pitääkin tulla omana itsenään.

Ensimmäiset työviikot pitivät sisällään paljon perehdytystä omaan tiimiimme, Efimaan yrityksenä sekä talon tapoihin. Alkuviikot eivät kuitenkaan olleet pelkkää istumista ja kuuntelua, vaan heti ensimmäisestä päivästä lähtien pääsimme tutustumaan uusiin tietojärjestelmiin ja asiakkuuksiin sekä työtehtäviin, joiden parissa tulemme trainee-jaksomme aikana työskentelemään. Esimerkiksi itselläni ei ole aikaisempaa taloushallinnon työkokemusta, joten juuri konkreettista työtä tehdessä tuntuu, että ymmärrys ja osaaminen kehittyvät todella nopeasti ja kokonaiskuva tiimin tekemisestä alkaa hahmottua pala palalta.

Ensimmäisiä työviikkoja taaksepäin katsoessa päällimmäisenä fiiliksenä on jäänyt mieleen työporukassa vallitseva välittämisen ja kannustamisen ilmapiiri. Työpaikalle saa ja pitääkin tulla omana itsenään, mikä ainakin työuransa alkuaskelia ottavalta opiskelijalta poistaa turhia jännityksen aiheita uudessa ympäristössä. Odotukset Efimaa kohtaan hakuprosessin aikana kasvoivat vielä alkuodotuksista ja olen todella iloinen, että ne eivät ole tuntuneet turhilta ylistyspuheilta tai sanahelinöiltä haastatteluissa.

Omat odotukseni on ainakin näin työsuhteen alussa pystytty lunastamaan ja jopa ylittämään. Työtä tehdään yhdessä päämäärätietoisesti ja hyvällä draivilla, kuitenkin rennossa ilmapiirissä. Alku uudessa työpaikassa on mennyt yhdessä hujauksessa ja odotan jo jännityksellä sekä innolla, että kevään ja kesän aikana pääsen tutustumaan paremmin muihin efimalaisiin sekä näen, mihin suuntaan oma työnkuvani kehittyy.


Kiinnostuitko aiheesta?

Seuraa Efiman LinkedIn-sivua ja saat tiedon uusista blogeistamme sekä muista ajankohtaisista asioista!


Kirjoittaja

Kamilla Kinos

Kamilla Kinos
Trainee, Outsourcing

Tampereen teknillisessä yliopistossa tietojohtamista opiskeleva Kamilla on entinen Efiman kesätyöntekijä, joka kirjoitteli kesän 2018 aikana kokemuksistaan ja tuntemuksistaan Efiman blogiin. 

Uusimmat

PowerApps-portaalien avulla lisää läpinäkyvyyttä sekä tehokkaampaa viestintää organisaatiosi sidosryhmien välille?

PowerApps-portaalien avulla lisää läpinäkyvyyttä sekä tehokkaampaa viestintää organisaatiosi sidosryhmien välille?

Aino JokelaPower Platformin uusia toiminnallisuuksia esittelevän blogisarjamme kolmannessa osassa käsittelemme huhtikuussa testikäyttöön julkaistut Power Apps Portaalit, jotka ovat nyt julkisesti kaikkien Power Platform -käyttäjien saatavilla.

Ehditkö ajatella? – Joutenolo on arvokasta

Ehditkö ajatella? – Joutenolo on arvokasta

Sanna KaarlejärviKesäloman jälkeen mieli pulppuaa uusia ideoita, ja syksy onkin kehitysprojektien kulta-aikaa. On helppo havaita, että joutenolo tuo meissä esiin innovatiivisia ja luovia puolia, jotka talven kiireen keskellä ovat olleet hukassa.

Tekoälytoiminnallisuuksista lisäpotkua Power Platformiin? Testasimme alustan uusia ominaisuuksia

Tekoälytoiminnallisuuksista lisäpotkua Power Platformiin? Testasimme alustan uusia ominaisuuksia

Aino JokelaPower Platformin uusia toiminnallisuuksia esittelevän blogisarjamme toisessa osassa otamme käsittelyyn kesäkuussa Microsoftin Business Application Summit -tapahtumassa esittelemän AI Builderin, joka on jo osittain kaikkien Power Platform käyttäjien saatavilla myös tuotantokäyttöön.