Blogi
18.4.2018

Uuteen kukoistukseen työelämässä

Hannemari Ukonaho päätti toimia, kun aiempi työpaikka ei tuntunut enää omalta. Meneillään ollut transformaatiohanke tuntui vieraalta, joten siihen oli vaikea sitoutua.

”Efimalle siirtynyt entinen esimieheni vinkkasi, että täällä on hieno yhtiö, johon kannattaa hakea töihin”, Hannemari kertoo. Hän kysyi vielä toiseltakin tutulta efimalaiselta, millaista työskentely talossa on.

Kokemukset kuulostivat niin hyvältä, että Hannemari innostui lähettämään työhakemuksen. Hän vakuuttui myös esittelyvideoista, joissa työntekijät kertoivat, millaista Efimassa on työskennellä.

Täällä ihminen hyväksytään sellaisena kuin hän on.

”Toimitusjohtaja Tero puhui videolla arvoista ja siitä, millaisen arjen Efima haluaa ihmiselle, joka on täällä töissä”, Hannemari sanoo. Viesti resonoi.

”Sanat upposivat kuin veitsi sulaan voihin. Oikeastaan kaikki, mitä videolta kuulin, sai minut haluamaan Efimaan töihin entistä enemmän.”

Johtajat elävät arvoja tosiksi

Nyt Hannemari työskentelee Efiman Tampereen-toimistolla palvelupäällikkönä. Hän on käytännössä nähnyt, miten yrityksen arvot toteutuvat yrityksen jokapäiväisessä toiminnassa. Efiman johto elää arvojen mukaisesti itse. Näin arvot leviävät kaikkialle yritykseen

Yksi Efiman arvoista on Omana itsenä.

"Täällä ihminen hyväksytään sellaisena kuin hän on. Sillä on ollut parantava ja eheyttävä vaikutus minuun. Nyt voin hyvin ja haluan mennä töihin joka päivä,”, Hannemari sanoo. Hän on ensimmäisestä Efima-päivästään lähtien tuntenut tulleensa oikeaan paikkaan.

”Oli ihanaa astua toimiston ovesta sisään, kun vastassa oli lämmin halaus. Hyvinvointi työpaikalla lähti rakentumaan heti ensimmäisistä kohtaamisista työnantajan kanssa”, Hannemari sanoo.

Kun työntekijä voi hyvin, se heijastuu hänen henkilökohtaiseen kehittymiseensä ja kasvuunsa – sekä myös liiketoimintaan. Efima on menestynyt kasvuyhtiö. Asiakkaita tulee koko ajan lisää. Tähän on syynsä.

”Efimalla on pyrkimys tehdä hyvää, niin asiakkaille kuin työntekijöille. Positiivinen kierre antaa energiaa tekemiseen. Voimme tuottaa entistäkin parempaa palvelua asiakkaalle, kun voimme itse hyvin.”


Efima voi muuttaa (työ)elämäsi

Se on paljon luvattu, mutta totta. Klikkaa tästä avoimet paikkamme ja hae meille – voimme muuttaa sinunkin (työ)elämäsi!


Kiinnostuitko aiheesta?

Seuraa Efiman LinkedIn-sivua ja saat tiedon uusista blogeistamme sekä muista ajankohtaisista asioista!


Kirjoittaja

Efima Oy

Efima Oy

Asiakkaamme ostavat meiltä muutosta

Efima tukee ja tehostaa suurten ja keskisuurten yritysten liiketoimintaa toiminnanohjauksen, taloushallinnon ja tiedolla johtamisen ohjelmistoratkaisuilla, ulkoistuspalveluilla ja konsultoimalla. Haluamme tarjota alan parasta palvelua ja olla erinomainen työpaikka osaaville asiantuntijoillemme.

Uusimmat

Porissa olin oma itseni

Porissa olin oma itseni

Sari AapolaVietin lomallani kaksi musiikintäyteistä päivää Pori Jazz -festivaaleilla. Niin olen tehnyt lähes vuosittain jo 80-luvulta lähtien, mutta tällä kertaa kokemuksessa oli jotain uutta. Tajusin jälkeenpäin, että se liittyi vahvasti yhteen työpaikkani Efiman arvoista – lupaan olla oma itsensä

Tyytyväisestä asiakkaasta tyytyväiseksi työntekijäksi

Tyytyväisestä asiakkaasta tyytyväiseksi työntekijäksi

Efima OySuvi Antila kiinnitti jo Efiman asiakkaana huomiota yrityksen kehittämisorientoituneeseen otteeseen ja työntekijöistä huokuvaan ilmapiiriin. Lopulta Suvi päätti ilmoittaa kiinnostuksestaan työpaikan vaihtoon ja lähetti avoimen hakemuksen Efimalle.

Uhka, turhake vai mahdollisuus – Mitä talouden ammattilaisen tulee tietää ohjelmistorobotiikasta?

Uhka, turhake vai mahdollisuus – Mitä talouden ammattilaisen tulee tietää ohjelmistorobotiikasta?

Kaisa NieminenBBC julkaisi syksyllä 2015 nettisivun, jossa pystyi testaamaan oman työtehtävänsä kohtalon. Sen mukaan esimerkiksi kirjanpitäjän työ oli tuomittu katoamaan, sen sijaan talouspäälliköillä ja -johtajilla oli enemmän toivoa. Viekö siis ohjelmistorobotiikka työmme?