Blogi
23.1.2017

Bisneksesi tarvitsee aivojasi – ja sinä ohjelmistorobotteja

Moni teknologia eteni viime vuonna jättiharppauksin. Nyt on oikea aika niiden hyödyntämiseen. Erityisesti johtoryhmien jäsenten kannattaa lukea nämä alkuvuoden digivinkit.

  • Talous on vihdoin kääntynyt kasvuun. Rekrytointi kiihtyy, ja tosiosaajista on pian pula. Nuoret valitsevat työnantajansa. He eivät kauan talossa happane, jos hommat eivät toimi. On siis tärkeää, että pystytte tarjoamaan hyvät työkalut ja sujuvat prosessit.  Kannattaa siten suosia yritysohjelmistoja, joiden käytettävyys on – viimeinkin – samaa tasoa, kuin mihin kuluttajapalveluissa ja kännykkäsovelluksissa on totuttu. Tällaisiakin vaihtoehtoja onneksi alkaa olla.

  • Ohjelmistorobotiikka on täällä. Verottaja ryhtyy käyttämään niitä. Me Efimalla käytämme jo, ja autamme muitakin käyttämään.  Miksikäs emme. Ohjelmistorobotit operoivat toisia ohjelmistoja käyttöliittymän välityksellä aivan kuin me ihmiset. Tosin nopeammin ja rutiineista valittamatta. Ohjelmistoilla automatisointi ja robotiikka täydentävät toisiaan. Ohjelmistoroboteille voi uskoa vaikkapa ostolaskuprosessin tehtäviä. Ei siis ihme, että yritykset rekrytoivat ja kouluttavat robotiikkaosaajia. Olettehan miettineet, miten yrityksenne voisi hyödyntää ohjelmistorobotteja?

Digitaalisuus on mahdollisuus kahdella eri tapaa. 

  • Uudet teknologiat auttavat kehittämään liiketoimintaa. Kenties voisitte parantaa asiakaskokemusta, ehkä olemassa olevaa dataa voisi hyödyntää entistä tehokkaammin? Etsimällä uusia strategisia mahdollisuuksia ette jää kilpailijoiden jalkoihin.

  • Myös toiminnan tehostaminen on mahdollista. Kannattaa hyödyntää kumppaneita ja omien erikoisalojensa osaajia. Silloin voitte käyttää omat resurssinne uusien mahdollisuuksien löytämiseen ja hyödyntämiseen omassa liiketoiminnassanne.  

Hyvässä kumppanuudessa näiden tapojen välille syntyy synergioita. Digimurros on niin huima, että tarvitset omat aivosi oman bisneksesi kehittämiseen. Näin asiakkaamme meille juuri nyt kertovat. Emme voisi olla enemmän samaa mieltä!

 

Tilaa Taloushallinnon ulkoistamispalvelut -Tutkimusraportti sähköpostiisi alla olevalla lomakkeella:

Efima- Ulkoistustutkimus

Taloustutkimus Oy teki Taloushallinnon ulkoistamispalvelut -tutkimuksen puhelinhaastatteluina (150 kpl) kohderyhmänään suurten ja keskisuurten yritysten taloushallinnosta vastaavat päättäjät. Kohdehenkilöinä olivat pääosin talousjohtajat ja -päälliköt sekä controllerit.

Kuva: CC Superscramble

Kirjoittaja

Tero Salminen

Tero Salminen
Toimitusjohtaja

Tero Salminen on yksi Efiman neljästä perustajasta ja pitkän linjan taloushallinnon ja liiketoimintaprosessien kehittäjä. Taloushallinnon saralla hän haluaa edistää tarkoituksenmukaisuutta, parhaiden työkalujen hyödyntämistä ja hyvää palvelua. Näitä hän käsittelee Sanna Kaarlejärven kanssa syksyllä ilmestyneessä kirjassa ”Älykäs taloushallinto”.

Uusimmat

Verta, hikeä ja yhteisiä tavoitteita – miten rakentuu onnistunut ERP-hanke?

Verta, hikeä ja yhteisiä tavoitteita – miten rakentuu onnistunut ERP-hanke?

Kati KolehmainenOnnistunut ERP-hanke on kuin urheilijan kasvutarina, jossa tilaaja esittää pääosaa. Toimittajan ja tilaajan suhde on kuin valmentajan ja valmennettavan. Valmentaja tukee valmennettavaa tämän tavoitteissa, mutta ei kilpaile samalla areenalla.

Taloushallinnon tavoitteina lisääntyneet palvelut alemmilla kustannuksilla – miten tämä on toteutettavissa?

Taloushallinnon tavoitteina lisääntyneet palvelut alemmilla kustannuksilla – miten tämä on toteutettavissa?

Sanna KaarlejärviOdotukset taloustoimintojen kustannuskehitykselle ovat vuodesta toiseen alenevat. Säästöjä pitäisi löytyä. Toisaalta ulkopuoliset raportointivaatimukset kasvavat. Esimerkiksi verohallinto vaatii vuosiraportoinnin sijaan maksupäiväkohtaista raportointia tulorekisteriin liittyen. EU:ssa ollaan monessa maassa siirtymässä arvonlisäverotuksessa lähes reaaliaikaiseen raportointiin. IFRS-sääntelyn muutokset laittavat yritykset tekemään lisälaskentaa mm. vuokrasopimuksiin liittyen, ja rahoitusalaa työllistävät sitä koskevat uudet raportointivaatimukset.

Toista perässäni: ”Yhdet luvut” – Digisydän ja tiedolla johtamisen järjestelmäarkkitehtuuri

Toista perässäni: ”Yhdet luvut” – Digisydän ja tiedolla johtamisen järjestelmäarkkitehtuuri

Kati KolehmainenTiedolla johtaminen on tavoitetilana liki kaikissa suurissa organisaatioissa. Tavoitteena tämä on selkeä ja helposti ymmärrettävissä. Yksi tärkeä vaatimus tavoitteen saavuttamiseksi on organisaation läpinäkyvyyden kehittäminen. Mutta läpinäkyvyyden saavuttaminen yrityksessä, jonka liiketoiminta on laajaa ja seurattavia sisäisiä ja ulkoisia mittareita on paljon, ei ole aina niin kovin helppoa. Yksi tärkeimmistä huomioitavista seikoista, kun yrityksessä halutaan kehittää läpinäkyvyyttä ja sen myötä tiedolla johtamista, on yrityksen järjestelmäarkkitehtuuri.