Blogi
23.1.2017

Bisneksesi tarvitsee aivojasi – ja sinä ohjelmistorobotteja

Moni teknologia eteni viime vuonna jättiharppauksin. Nyt on oikea aika niiden hyödyntämiseen. Erityisesti johtoryhmien jäsenten kannattaa lukea nämä alkuvuoden digivinkit.

  • Talous on vihdoin kääntynyt kasvuun. Rekrytointi kiihtyy, ja tosiosaajista on pian pula. Nuoret valitsevat työnantajansa. He eivät kauan talossa happane, jos hommat eivät toimi. On siis tärkeää, että pystytte tarjoamaan hyvät työkalut ja sujuvat prosessit.  Kannattaa siten suosia yritysohjelmistoja, joiden käytettävyys on – viimeinkin – samaa tasoa, kuin mihin kuluttajapalveluissa ja kännykkäsovelluksissa on totuttu. Tällaisiakin vaihtoehtoja onneksi alkaa olla.

  • Ohjelmistorobotiikka on täällä. Verottaja ryhtyy käyttämään niitä. Me Efimalla käytämme jo, ja autamme muitakin käyttämään.  Miksikäs emme. Ohjelmistorobotit operoivat toisia ohjelmistoja käyttöliittymän välityksellä aivan kuin me ihmiset. Tosin nopeammin ja rutiineista valittamatta. Ohjelmistoilla automatisointi ja robotiikka täydentävät toisiaan. Ohjelmistoroboteille voi uskoa vaikkapa ostolaskuprosessin tehtäviä. Ei siis ihme, että yritykset rekrytoivat ja kouluttavat robotiikkaosaajia. Olettehan miettineet, miten yrityksenne voisi hyödyntää ohjelmistorobotteja?

Digitaalisuus on mahdollisuus kahdella eri tapaa. 

  • Uudet teknologiat auttavat kehittämään liiketoimintaa. Kenties voisitte parantaa asiakaskokemusta, ehkä olemassa olevaa dataa voisi hyödyntää entistä tehokkaammin? Etsimällä uusia strategisia mahdollisuuksia ette jää kilpailijoiden jalkoihin.

  • Myös toiminnan tehostaminen on mahdollista. Kannattaa hyödyntää kumppaneita ja omien erikoisalojensa osaajia. Silloin voitte käyttää omat resurssinne uusien mahdollisuuksien löytämiseen ja hyödyntämiseen omassa liiketoiminnassanne.  

Hyvässä kumppanuudessa näiden tapojen välille syntyy synergioita. Digimurros on niin huima, että tarvitset omat aivosi oman bisneksesi kehittämiseen. Näin asiakkaamme meille juuri nyt kertovat. Emme voisi olla enemmän samaa mieltä!

 

Tilaa Taloushallinnon ulkoistamispalvelut -Tutkimusraportti sähköpostiisi alla olevalla lomakkeella:

Efima- Ulkoistustutkimus

Taloustutkimus Oy teki Taloushallinnon ulkoistamispalvelut -tutkimuksen puhelinhaastatteluina (150 kpl) kohderyhmänään suurten ja keskisuurten yritysten taloushallinnosta vastaavat päättäjät. Kohdehenkilöinä olivat pääosin talousjohtajat ja -päälliköt sekä controllerit.

Kuva: CC Superscramble

Kirjoittaja

Tero Salminen

Tero Salminen
Toimitusjohtaja

Tero Salminen on yksi Efiman neljästä perustajasta ja pitkän linjan taloushallinnon ja liiketoimintaprosessien kehittäjä. Taloushallinnon saralla hän haluaa edistää tarkoituksenmukaisuutta, parhaiden työkalujen hyödyntämistä ja hyvää palvelua. Näitä hän käsittelee Sanna Kaarlejärven kanssa syksyllä ilmestyneessä kirjassa ”Älykäs taloushallinto”.

Uusimmat

Älykäs taloushallinto – Tiedätkö mitä se on?

Älykäs taloushallinto – Tiedätkö mitä se on?

Sanna KaarlejärviLiiketoiminnan odotuksissa taloushallinnolle nousee toistuvasti esille toive taloushallinnosta, joka tukee liiketoimintaa ennakoiden, asiantuntevasti ja ketterästi sekä hoitaa rutiinit tehokkaasti ja huomaamattomasti. Ja juuri tätä tulevaisuuden älykäs taloushallinto on.

Digisydän tuo rikkonaisen perheen yhteen

Digisydän tuo rikkonaisen perheen yhteen

Kai LyytinenLiiketoiminnan ja taloushallinnon liitto on monessa valmistavan teollisuuden tai palveluita tuottavassa yrityksessä ollut perinteisesti kuin toisistaan vieraantunut perhe, jossa vanhempia edustavat liiketoiminta- ja talousjohto ja jossa lapsia edustavat erilaiset valmistus- tai palveluprosessit, talouslukujen mittaamisen käytännöt sekä resurssienhallinta.

Minkä arvoinen olet?

Minkä arvoinen olet?

Pekka NöyränenMietiskellessäni koulussa aineettoman pääoman tasearvojen subjektiivista luonnetta, törmäsin jonkun alaviitteen alaviitteen kautta herraan nimeltä Immanuel Kant ja ajatusrakennelmaan, jota kutsutaan kategoriseksi imperatiiviksi. Myönnettäköön, että tuo oli lähestulkoon ainoa ajatus, joka sillä hetkellä jäi herrasta mieleen – muu näyttäytyi yksinkertaiselle laskentatoimen opiskelijalle sinä tieteenä, jossa puuhaillaan rakettien parissa.