Ohjelmistorobotiikka ja tekoäly

Ohjelmistorobotiikka on ratkaisu tehtäviin, joiden automatisointi ei perinteisiä järjestelmiä hyödyntäen ole mahdollista. Ohjelmistorobotti on ohjelma, joka käyttää toisia ohjelmia käyttöliittymän kautta aivan kuten me ihmisetkin. Tästä syystä suuria järjestelmäprojekteja ei tarvita – robotin käyttöönotto on nopeaa ja kustannustehokasta. Parhaiten robotisoitavaksi sopivia ovat säännönmukaiset ja tarkasti määritellyt volyymiprosessit, kuten ostolaskujen käsittely.

Aili-ohjelmistorobotti

Aili-ohjelmistorobotti

Ohjelmistorobotiikka (RPA) on ratkaisu tehtäviin, joiden automatisointi ei perinteisiä järjestelmiä hyödyntäen ole mahdollista. Tarjoamme avuksesi Aili-ohjelmistorobottimme, joka rakastaa työntekoa ja rutiineja.

"Hei, hauska tavata! Minä olen Aili. Olen ohjelmistorobotti. Minä olen onnellinen, kun saan tehdä töitä. En tarvitse lepoa, en taukoja, enkä palkkaa työstäni. Teen töitä väsymättä, hidastelematta ja virheettä – vaikka ympäri vuorokauden."

Tutustu Aili-ohjelmistorobottiimme →

Näin Aili automatisoi työttömyyskassojen toimintaa
Katso videolta, kuinka Aili automatisoi työttömyyskassojen toimintaa

Näin Aili automatisoi työttömyyskassojen toimintaa

Koronaepidemian myötä työttömyyskassat ovat poikkeuksellisessa tilanteessa, kun työttömyysetuuksien hakemusten määrät ovat moninkertaistuneet hyvinkin lyhyessä ajassa. Työttömyyskassojen tarpeisiin erikoistunut palveluyritys Futunio ja Efima ovat yhteistyössä lähteneet helpottamaan tilannetta ohjelmistorobotiikan avulla.

Yksi tehtävä, jossa Aili-robotti auttaa työttömyyskassojen hakemusten käsittelyä, on työeläkeotteiden noutaminen Eläketurvakeskuksen (ETK) verkkopalvelusta uusien hakemuksen liitteeksi. Liian usein toistuva tietojen kopiointi ja siirtely kentästä toiseen järjestelmien välillä ei tee asiantuntijatyöstä mielekästä, mutta ohjelmistorobotti puolestaan rakastaa rutiineja. Katso videolta, kuinka näppärästi homma Aililta sujuu!

Kouluttaudu kansalaiskehittäjäksi Efiman avustuksella

Kouluttaudu kansalaiskehittäjäksi Efiman avustuksella

Automatisoi työtehtäviäsi UiPathin StudioX-työkalulla

Efiman kansalaiskehittämisen koulutus antaa sinulle avaimet erilaisten työtehtävien automatisointiin sekä osaamispohjan, josta ammentamalla uusien automaatioideoiden kokeilua ja kehittämistä on hyvä jatkaa. Koulutuksemme kattaa aiheet ohjelmistorobotiikan perusteista ja käytettävästä teknologiasta aina automaatiototeutuksiin erilaisissa kohdejärjestelmissä.

Tutustu koulutuspakettiimme! →

Palkkaisinko ohjelmistorobotin?
Lataa uusi oppaamme: Näin rekrytoit ohjelmistorobotin

Palkkaisinko ohjelmistorobotin?

Ohjelmistorobotti on ohjelma, joka käyttää toisia ohjelmia käyttöliittymän kautta aivan kuten me ihmisetkin. Ohjelmistorobotit myös palkataan tekemään ihmisten töitä.

Ohjelmistorobotille annettava työ on usein melko mekaanista, ja voisi kuvitella, ettei tällaisen roolin täyttämiseen tarvita sen kummempaa rekrytointiprosessia. Totuus on kuitenkin päinvastainen – robotin rekrytoinnissa pätevät samat periaatteet kuin uutta työntekijää haettaessa.

Lataa opas →

Tekoäly

Tekoäly

Aililla on myös aivot

Ohjelmistorobotiikan ja muiden liiketoiminnan järjestelmien tukena voidaan hyödyntää edistyneitä tekoälyn sovellutuksia. Esimerkiksi ohjelmistorobottimme Aili käyttää aivojaan ostolaskujen tiliöintiehdotusten päättelyyn tai jopa laskujen automaattiseen käsittelyyn. Teköälyn avulla prosessien automaatioastetta voidaan lisätä entisestään, jolloin vaadittavan ihmistyön määrä vähenee, ja asiantuntijat voivat keskittyä arvoa tuottaviin tehtäviin.

Kirjoituksia ohjelmistorobotiikasta ja tekoälystä

Ohjelmistorobotiikan checklist – näin tunnistat automatisoitavaksi sopivan prosessin

Ohjelmistorobotiikan checklist – näin tunnistat automatisoitavaksi sopivan prosessin

Elina RajuvaaraOhjelmistorobotiikalla voidaan helposti lisätä automaatiota tehtäviin, jotka ovat toistuvia ja säännönmukaisia. Mutta miten tällaisen tehtävän tunnistaa? Me teimme asian helpoksi ja keräsimme yhteen ohjelmistorobotiikan tarkistuslistan. Ei muuta kuin arvioimaan robotille sopivia...

9.-luokkalainen koodasi ensimmäisen ohjelmistorobottinsa päivässä – kokemuksia TET-harjoittelusta Efimalla

9.-luokkalainen koodasi ensimmäisen ohjelmistorobottinsa päivässä – kokemuksia TET-harjoittelusta Efimalla

Efima OySyys-lokakuun vaihteessa 9.-luokkalainen Selma Rajuvaara tutustui ohjelmistorobotiikan työtehtäviin TET-harjoittelussa Efimalla. Kahden viikon harjoittelujakso sujui etätöissäkin mallikkaasti, ja vain yhden koulutuskerran jälkeen Selma loikin itsenäisesti omia automaatioitaan jo saman...

Robotiikkaa vai tekoälyä ostolaskukäsittelyn automaatioon? – 7 vinkkiä ostolaskuautomaatioon

Robotiikkaa vai tekoälyä ostolaskukäsittelyn automaatioon? – 7 vinkkiä ostolaskuautomaatioon

Sanna KaarlejärviAutomaatiovälineiden viidakko voi tuntua tuskastuttavalta. On robotteja ja tekoälyä, mutta myös chatbotteja, appseja, integraatiota, pilvipalveluita, palvelunhallintajärjestelmiä – ja liuta ostolaskujen käsittelyjärjestelmiäkin. Mutta mikä välineistä onkaan sopivin?

Tule kahville Ailin kanssa

Tule kahville Ailin kanssa

Pohditko, voisiko Aili olla uusin tiimisi jäsen? Varaa kahvihetki Ailin kanssa niin pääset tutustumaan häneen paremmin!