Blogi
12.2.2019

Digisydän tuo rikkonaisen perheen yhteen

Liiketoiminnan ja taloushallinnon liitto on monessa valmistavan teollisuuden tai palveluita tuottavassa yrityksessä ollut perinteisesti kuin toisistaan vieraantunut perhe, jossa vanhempia edustavat liiketoiminta- ja talousjohto ja jossa lapsia edustavat erilaiset valmistus- tai palveluprosessit, talouslukujen mittaamisen käytännöt sekä resurssienhallinta.

Perhe on ehkä joskus ollut yhtenäinen, mutta kasvaessaan vieraantunut toisistaan ja unohtanut yhteiset tavoitteet. Kommunikaatio tapahtuu totutuilla kaavoilla ja kauan sitten määritetyillä prosesseilla, mutta vailla tietoa siitä, kokeeko toinen tätä hyödylliseksi tai tarpeelliseksi.

Kuulostaako tämä hieman ontuva vertaus tutulta?

Ongelman ytimessä on se, ettei liiketoiminnan ja taloushallinnon väliltä löydy yhteistä kieltä, eikä tavoitteita, vaikka tämän pitäisi olla itsestäänselvyys. Asioita katsotaan liian helposti vain omasta siilosta. Mitä pitempään yritys on ollut olemassa, sitä enemmän on kertynyt liiketoiminta- sekä tukitoimintospesifejä työkaluja ja toimintatapoja, jotka eivät keskustele keskenään tai edes palvele samaa tarkoitusperää.

Yhteinen sävel digisydämellisesti

Jatkan tätä analogiaa siten, että kuten toisistaan vieraantunut perheen, on yrityksen, jossa liiketoiminta ja taloushallinto ovat aikojen saatossa kaivautuneet omiin poteroihinsa, mahdollista luoda uusi yhteys ymmärryksen sekä yhteisten tavoitteiden kautta.

Istua saman pöydän ääreen ja keskustella auki omat prosessinsa ja tarpeensa, olivat nämä sitten dataa tai työkaluja. Määritellä ne asiat ja työkalut, jotka ovat välttämättömiä ja luoda yhteydet näiden välille. Näiden avulla toiminnan johtaminen ja ohjaaminen on mahdollista saada uudelle tasolle.

Näiden yhteyksien välille sijoittuu tulevaisuuden ERP, jota voidaan kuvailla yrityksen digisydämenä – joka on alusta, joka kokoaa yrityksen tärkeimmät tieto- ja transaktiovirrat yhteen ja jonka päälle muu toiminnallisuus voidaan rakentaa. Tulevaisuuden ERP:ssä integraatiot toimintojen vaatimien erikoisvälineiden välillä ovat arkipäivää ja kaikkea ohjaavat yhteiset tavoitteet toimia tehokkaasti ja oikein – kuin perhe, joka keskustelee yhteisen aterian äärellä.

Tunsitko piston digisydämessäsi?

Mikäli tämä skenaario koskettaa myös teidän yritystänne ja haluatte luoda uudet, yhteisiä, mitattavia liiketoimintatavoitteita palvelevat käytännöt, jolla ohjataan yritys seuraavalle vuosikymmenelle, ottakaa ensimmäisessä vaiheessa huomioon ainakin seuraavat asiat:

  • Tuokaa yhteen liiketoiminnan eri prosessien omistajat sekä taloushallinto
  • Listatkaa toiminnoittain ne prosessit, mittarit ja työkalut, jotka ovat kunkin funktion kannalta elintärkeitä ja jotka palvelevat parhaiten kokonaisuutena yrityksen tavoitteita
  • Piirtäkää viivat siitä, miten nämä työkalut, prosessit ja mittarit yhdistyvät toisiinsa läpi organisaation

Tästä saadaan ohjeviivat tavoitteiden määrittämiseen ja niiden saavuttamiseen. Sen jälkeen priorisoidaan ne asiat, jotka ovat tärkeimpiä tavoitteiden kannalta ja luodaan ymmärrys toimintojen välille siitä, mitkä ovat toisen tarpeet ja miksi ne ovat tärkeitä. Kuten perheenkin kesken, voivat toisinaan eri osapuolien omat näkemykset olla niin tiukassa, että objektiivisuuden takaamiseksi saattaa olla järkevää tuoda mukaan ulkopuolinen asiantuntija.

Kun tavoitteista on päästy yhteisymmärrykseen ja kriittiset välineet tunnetaan, voi organisaatio tämän pohjalta valita itselleen toimivimman digisydämen, jonka avulla saadaan rakennettua sillat kriittisten työkalujen välille ja saadaan läpinäkyvyys yhteisesti sovittuihin prosesseihin ja mittareihin. Näin yritys voi jatkaa matkaansa uudelle vuosikymmenelle yhteisymmärryksessä – digisydämellisesti.

Kirjoittaja

Kai Lyytinen

Kai Lyytinen
ERP-liiketoiminnan johtaja, partner

Kai Lyytinen on Efiman ERP-liiketoiminnan vetäjä ja yksi yrityksen perustajista. Hänen ideaalimaailmassaan prosessit ja tietojärjestelmät ovat tarkoituksenmukaisia ja liiketoimintaa tukevia työkaluja.

Uusimmat

Digisydämen ja sovelluskehityksen yhteistyöstä kattavat ratkaisut liiketoiminnan tarpeisiin

Digisydämen ja sovelluskehityksen yhteistyöstä kattavat ratkaisut liiketoiminnan tarpeisiin

Kai LyytinenMeillä oli taannoin yhteistapahtuma sovelluskehitystä tarjoavan Wunderdogin kanssa. Ennen tapahtumaa minulla oli mielessäni ajatus siitä, että hakisimme hieman vastakkainasettelua räätälöityä sovelluskehitystä tarjoavan tahon ja järjestelmätoimituksia tekevän tahon, eli meidän, välille. Tätä sivuten, tapahtumaa edeltävänä iltana kerroin illallisella lapsilleni, että olen seuraavana päivänä pitämässä esityksen aiheesta ”miten sovelluskehitys ja toiminnanohjaus saadaan ymmärtämään toisiaan”. Tyttäreni kysyi tästä varsin aiheellisen kysymyksen: ”Miksi ne eivät ymmärtäisi toisiaan?”

Pilvee, pilvee, pilvee – Efiman ja toiminnanohjauksen kymmenen vuotta

Pilvee, pilvee, pilvee – Efiman ja toiminnanohjauksen kymmenen vuotta

Kai LyytinenAstelen asiakkaamme tehtaan lattiaa yhdessä heidän kanssaan. Uuden Microsoft D365 -toiminnanohjausjärjestelmän tuotantokäyttö on alkanut. Työtä on tehty yhdessä, ja nyt ollaan lähellä ensimmäistä isoa etappia. Olemme toimittaneet Azure-pilvestä toimivan integroidun toiminnanohjausjärjestelmän, joka on merkittävä Suomen ja maailmankin mittakaavassa.

Näin rekrytoit ohjelmistorobotin

Näin rekrytoit ohjelmistorobotin

Markus TurunenOhjelmistorobotit palkataan tekemään ihmisten töitä. Tehtävät ovat tyypillisesti toistuvia rutiineja ja voisi kuvitella, ettei tällaiseen rooliin tarvita sen kummempaa rekrytointiprosessia. Näin ei todellakaan ole – robotin rekrytoinnissa pätevät samat periaatteet kuin uutta työntekijää haettaessa.