Blogi
24.4.2018

Nuori kasvuyritys kuuntelee konkaria

Uusi yritys kasvaa markkinoilla, joilla vanhat toimijat polkevat paikallaan. Miten ne oikein tekevät sen? Efiman kasvutarina kiinnitti Tero Javanaisen huomion varhaisessa vaiheessa, kun Tero työskenteli vaativien toiminnanohjausprojektien parissa vielä toisaalla.

”Seurasin Efimaa kiinnostuneena pitkään sivusta. Orgaaninen kasvu Microsoft-toiminnanohjauksen markkinoilla on vaikeata toteuttaa. Oli ilmeistä, että nuoren yrityksen johdolta ei puuttunut ainakaan rohkeutta”, Tero sanoo nyt.

Omistajat täysillä mukana

Vaikka suoranaista painetta työpaikan vaihtoon ei ollut, uteliaisuus vei voiton ja yksi asia johti toiseen. Tero tuli mukaan tekemään Efiman kasvutarinaa senior project managerina viime kesänä.

”Omat kokemukseni tukevat täysin ennakkomielikuvaani Efimasta ketteränä toimijana. Kuuntelemme asiakkaiden tarpeita ja toteutamme ne aina tarkoituksenmukaisimmalla tavalla”, Tero sanoo.

Hän arvostaa erityisesti sitä, että yrityksen kaikki perustajat ovat edelleen aktiivisesti mukana päivittäisessä tekemisessä. ”He laittavat persoonansa likoon ja työskentelevät tasavertaisina muiden efimalaisten rinnalla.”

Omaa annettavaa

Teron kokemus Microsoft-toiminnanohjausprojektien päällikkötehtävistä on pitkäaikaisempaa kuin Efima itse.

”Ennen projektipäällikköaikojani työskentelin teollisuudessa seitsemän vuotta ERP-vastaavana. Pystyn kokemuksellani tuomaan taloon osaamista, jota edelleen sangen nuori kasvuyritys osaa kyllä arvostaa”, Tero sanoo.

Hän pääsi ilokseen käytännön projektityöhön heti ensimmäisenä Efima-päivänään. Tai oikeastaan jo aiemmin, kun hän vieraili asiakkaalla projektin ohjausryhmässä ennen töiden virallista alkua.

”Minut on otettu hyvin vastaan ja olen viihtynyt talossa loistavasti”, Tero sanoo. Jopa etukäteen hieman arveluttanut työmatka Helsingin äärimmäiseen ydinkeskustaan on sujunut sulavasti julkisilla liikennevälineillä.

”Ihailen edelleen Efiman rohkeutta kasvaa. Näillä markkinoilla on investoitava henkilöstöön – ja ajoissa. Jos lähdet rekrytoimaan vasta siinä vaiheessa, kun tilaus on sisällä, olet myöhässä”, Tero sanoo.


Efima voi muuttaa (työ)elämäsi

Se on paljon luvattu, mutta totta. Klikkaa tästä avoimet paikkamme ja hae meille – voimme muuttaa sinunkin (työ)elämäsi!


Kiinnostuitko aiheesta?

Seuraa Efiman LinkedIn-sivua ja saat tiedon uusista blogeistamme sekä muista ajankohtaisista asioista!


Kirjoittaja

Efima Oy

Efima Oy

Asiakkaamme ostavat meiltä muutosta

Efima tukee ja tehostaa suurten ja keskisuurten yritysten liiketoimintaa toiminnanohjauksen, taloushallinnon ja tiedolla johtamisen ohjelmistoratkaisuilla, ulkoistuspalveluilla ja konsultoimalla. Haluamme tarjota alan parasta palvelua ja olla erinomainen työpaikka osaaville asiantuntijoillemme.

Uusimmat

Porissa olin oma itseni

Porissa olin oma itseni

Sari AapolaVietin lomallani kaksi musiikintäyteistä päivää Pori Jazz -festivaaleilla. Niin olen tehnyt lähes vuosittain jo 80-luvulta lähtien, mutta tällä kertaa kokemuksessa oli jotain uutta. Tajusin jälkeenpäin, että se liittyi vahvasti yhteen työpaikkani Efiman arvoista – lupaan olla oma itsensä

Tyytyväisestä asiakkaasta tyytyväiseksi työntekijäksi

Tyytyväisestä asiakkaasta tyytyväiseksi työntekijäksi

Efima OySuvi Antila kiinnitti jo Efiman asiakkaana huomiota yrityksen kehittämisorientoituneeseen otteeseen ja työntekijöistä huokuvaan ilmapiiriin. Lopulta Suvi päätti ilmoittaa kiinnostuksestaan työpaikan vaihtoon ja lähetti avoimen hakemuksen Efimalle.

Uhka, turhake vai mahdollisuus – Mitä talouden ammattilaisen tulee tietää ohjelmistorobotiikasta?

Uhka, turhake vai mahdollisuus – Mitä talouden ammattilaisen tulee tietää ohjelmistorobotiikasta?

Kaisa NieminenBBC julkaisi syksyllä 2015 nettisivun, jossa pystyi testaamaan oman työtehtävänsä kohtalon. Sen mukaan esimerkiksi kirjanpitäjän työ oli tuomittu katoamaan, sen sijaan talouspäälliköillä ja -johtajilla oli enemmän toivoa. Viekö siis ohjelmistorobotiikka työmme?