Blogi
27.9.2019

Osaavalle tekijälle riittää mahdollisuuksia

Tradenomiopintojensa loppupuolella Julia Kärkkäinen pohti, millaisessa paikassa hän haluaisi valmistumisensa jälkeen työskennellä. Toiveissa esiin nousivat halu käyttää moderneja järjestelmiä sekä osallistua projekti- ja kehitystöihin, sillä liian rutiininomainen työ ilman vaihtelua ei houkutellut.

Aiemmissa työpaikoissaan Julia oli päässyt kokemaan, miltä työ niin pienen yrityksen kuin suuren monialayhtiön taloushallinnon parissa tuntuu. Seuraavalta työltään hän toivoi nykyaikaisten ratkaisujen ja mielekkäiden tehtävien lisäksi sitä, että yrityksessä ymmärretään hyvinvoivan henkilöstön arvo. Sitten Julia törmäsi sosiaalisessa mediassa Efiman työpaikkailmoitukseen.

”Efiman trainee-ilmoitus vaikutti jopa liian hyvältä ollakseen totta. Tuntui kuin joku olisi lukenut ajatukseni ja epäilinkin, ettei ilmoitus voinut olla aito”, Julia muistelee. Samainen ilmoitus nousi kuitenkin yhä uudelleen Julian eteen verkossa ja jätti jälkensä Julian mieleen. ”Pian löysinkin itseni arvioimasta, lähtisinkö kesäharjoittelijan paikkaan, vaikka olin juuri valmistumassa ammattikorkeakoulusta. Uskoin kuitenkin itseeni ja ajattelin, että ehtisin kesän aikana näyttää, että minussa on ainesta trainee-tehtäviä vaativampiinkin hommiin.”

Usko omaan osaamiseen kannatti

Julia aloitti Efimalla taloushallinnon ulkoistuspalveluissa kesällä 2018, ja luottamus omaan tekemiseen kantoi pian hedelmää. Ostoreskontran tavanomaisten tehtävien ohella hän pääsi kehittämään uuden, vasta sähköiseen laskutukseen siirtyneen asiakkaan prosesseja sekä ohjelmistorobotiikkaa. Ja vuodenvaihteen jälkeen vastuuta annettiin lisää. ”Olen nyt reilut puoli vuotta toiminut tämän asiakkuutemme ostoreskontravastaavana ja kesän alusta lähtien myös robotiikkavastaavana”, kertoo Julia.

Myös työpaikkailmoituksen herättämä tunne Efimasta yrityksenä on osoittautunut todeksi. ”Työpaikkailmoituksessa mainitut arvot ja yrityskulttuuri olivat vahvasti osana jo perehdytystä ja ne ovat osa päivittäistä arkea Efimalla”, Julia toteaa. ”Myös yrityksen perustajien ja muun johdon puheista ja teoista välittyy se, kuinka täällä todella välitetään työntekijöiden hyvinvoinnista.”

Aamukahvit juodaan robotin seurassa

”Tavallinen työpäiväni alkaa kahvikupin ääressä sähköpostin tarkistuksella. Akuutteihin tilanteisiin reagoin tarvittaessa heti. Tarkistan myös ohjelmistorobottien raportit ja laskutilanteen varmistaakseni, että ne ovat tehneet työnsä yön aikana ongelmitta”, kuvailee Julia. ”Viestin jatkuvasti ajankohtaisista asioista tiimini sekä ohjelmistorobotiikan kehittäjien, palvelupäällikön ja asiakkaan välillä. Tuen tiimiläisiäni heitä askarruttavien kysymysten kanssa, ja työpäivää rytmittää pääsääntöisesti jokin asiakaspalaveri tai Efiman sisäiseen kehitykseen liittyvä palaveri.”

Julian kanssa samaan tiimiin kuuluu nykyisin 7 vakituista ja 4 osa-aikaista työntekijää sekä 10 ohjelmistorobottia, jotka yhdessä vastaavat suuren asiakkuuden osto-, myynti- ja matkareskontrasta. Yhteiset onnistumiset työssä ovat Julialle tärkeitä. ”Parasta työssäni on nähdä, kun tiimi pystyy toimimaan sujuvasti ja kaikki saavat kokea onnistumisia työssään”, hän kertoo. ”Yksi parhaista puolista on myös se, kun asiakkaan kanssa pitkään jumpattu muutos saadaan käytäntöön ja nähdään sen tulokset”, Julia jatkaa.

Oikealla asenteella pääsee pitkälle

Kasvuyrityksen arjessa ja vauhdikkaasti digitalisoituvien asiakkaiden kanssa työskentelyssä vain muutos on varmaa. ”Työssäni on hieman päässyt yllättämään se, kuinka muutos on läsnä lakkaamatta. Luulin osanneeni varautua siihen ja paljon olin siitä opiskeluaikana kuullut, mutta nyt voin sanoa, että olin luullut väärin”, pohtii Julia. Taloushallinnon ulkoistuspalveluiden asiantuntijana tarvitaan halua oppia jatkuvasti uutta ja kykyä sopeutua nopeisiinkin muutoksiin.

Muutos tuo toisaalta mahdollisuuksia oman uran kehittämiselle. Julian kaltaisen osaajan ura voi Efimalla edetä esimerkiksi taloushallinnon ulkoistuskonsultiksi, jolloin työnkuva pitäisi sisällään mm. erilaisten asiakkaiden taloushallinnon prosessien kehittämistä sekä uusien asiakkuuksien palvelun käynnistyksiä. ”Toivon, että tulevaisuudessa pääsisin mukaan jonkin uuden asiakkaan auttamiseen konsultin roolissa”, Julia lopettaa.


Sinustako Julialle uusi työkaveri?

Kurkkaa avoimet paikkamme tai jätä avoin hakemus täällä, jos työ meillä Efimalla kiinnostaa sinua.

Kirjoittaja

Efima Oy

Efima Oy

Asiakkaamme ostavat meiltä muutosta

Efima tukee ja tehostaa suurten ja keskisuurten yritysten liiketoimintaa toiminnanohjauksen, taloushallinnon ja tiedolla johtamisen ohjelmistoratkaisuilla, ulkoistuspalveluilla ja konsultoimalla. Haluamme tarjota alan parasta palvelua ja olla erinomainen työpaikka osaaville asiantuntijoillemme.

Uusimmat

PowerApps-portaalien avulla lisää läpinäkyvyyttä sekä tehokkaampaa viestintää organisaatiosi sidosryhmien välille?

PowerApps-portaalien avulla lisää läpinäkyvyyttä sekä tehokkaampaa viestintää organisaatiosi sidosryhmien välille?

Aino JokelaPower Platformin uusia toiminnallisuuksia esittelevän blogisarjamme kolmannessa osassa käsittelemme huhtikuussa testikäyttöön julkaistut Power Apps Portaalit, jotka ovat nyt julkisesti kaikkien Power Platform -käyttäjien saatavilla.

Ehditkö ajatella? – Joutenolo on arvokasta

Ehditkö ajatella? – Joutenolo on arvokasta

Sanna KaarlejärviKesäloman jälkeen mieli pulppuaa uusia ideoita, ja syksy onkin kehitysprojektien kulta-aikaa. On helppo havaita, että joutenolo tuo meissä esiin innovatiivisia ja luovia puolia, jotka talven kiireen keskellä ovat olleet hukassa.

Tekoälytoiminnallisuuksista lisäpotkua Power Platformiin? Testasimme alustan uusia ominaisuuksia

Tekoälytoiminnallisuuksista lisäpotkua Power Platformiin? Testasimme alustan uusia ominaisuuksia

Aino JokelaPower Platformin uusia toiminnallisuuksia esittelevän blogisarjamme toisessa osassa otamme käsittelyyn kesäkuussa Microsoftin Business Application Summit -tapahtumassa esittelemän AI Builderin, joka on jo osittain kaikkien Power Platform käyttäjien saatavilla myös tuotantokäyttöön.