Blogi
17.1.2018

Yhteyden tunne asiakaskokemuksen pohjana

Efiman ERP-liiketoiminnan johtaja Kai Lyytinen reflektoi blogikirjoituksessaan onnistunutta ja ei-niin-onnistunutta ERP-projektia. Hän nosti esille kolme tärkeää osa-aluetta, jotka erottivat nämä projektit toisistaan. Yksi Kain nostoista liittyi yhdessä tekemiseen, ja siihen, kuinka tärkeää on päästä yhdessä tekemisen tunteeseen asiakkaan ja toimittajan välillä. Lukiessani blogia jäin erityisesti kiinni tähän ajatukseen.

Mitä tunteet meille merkitsevät ja miten ne vaikuttavat meidän ja asiakkaiden välisiin suhteisiin ja kokemukseen tuotettavan palvelun laadusta? Ja kuinka paljon ihmisten ajatuksia ja tekoja ohjaavat tunteet? Kai jatkaa kirjoituksessaan, että ”Luottamus, avoimuus ja läpinäkyvyys ovat kliseitä, jotka muuttuvat onnistumisiksi, kun niihin panostetaan”. Mietin, onko yhteistyössä mahdollista olla luottamusta, jos ei ole tunnetta yhteisistä tavoitteista ja päämäärästä.

Usein asiakasviestinnässä korostetaan asiasisällön merkitystä. Kunhan kommunikoit selkeästi, tulet ymmärretyksi. Väittäisin, että mikäli osapuolet eivät luota toisiinsa, vääristyy selkeinkin viesti helposti. Ja mitä pitäisi tehdä silloin, kun yhdessä tekemisen tunnetta ei ole koskaan syntynyt tai se on kadotettu? Sitä tässä pohdin ja päädyn aina uudelleen samaan lopputulokseen: jos tahtoa löytyy, löytyy myös keinoja. Miksi emme nostaisi luottamuksen rakentamista ja yhteisen tekemisen tunteen saavuttamista tavoitteeksemme kumppanuudessa? Sopisimme panostavamme niihin, jotta ne eivät jää kliseiksi.

Miksi emme nostaisi luottamuksen rakentamista ja yhteisen tekemisen tunteen saavuttamista tavoitteeksemme kumppanuudessa?

Twiittaa klikkaamalla.

Yhteyteen ja yhdessä tekemisen tunteeseen pyrkiminen voisi olla sitä, että kuuntelee ja tunnustelee enemmän kuin puhuu. Sitä että on myötätuntoinen toista kohtaan ja tunnustaa toisen kokemukset aidoiksi ja oikeiksi. Olisi kiinnostunut toisen mielipiteistä ja niihin vaikuttavista seikoista, ja siten voisi löytää yhteisiä, molempia osapuolia tyydyttäviä ratkaisuja. Aika paljon sellaisia keinoja, joita me jokainen tarvitsemme toimiessamme työtovereiden, perheemme tai ystäviemme kanssa. Miksei siis myös yhteistyökumppaneiden kanssa?

Efiman tavoite on olla asiakastyytyväisyysjohtaja, joka luo loistokokemuksia asiakkailleen. Olen tavattoman iloinen siitä, että yhtiössämme on tunnistettu myös tunteiden ja arvojen merkitys näitä tavoitteita edistävinä seikkoina. Olen ylpeä saadessani olla osa tätä yritystä ja työyhteisöä, jonka tavoitteet tunnustan omikseni.

Kirjoittaja

Hannemari Ukonaho

Hannemari Ukonaho
Service Manager

Hannemari Ukonaho on kokenut Service Manager, joka uskoo kohtaamisten voimaan. Hänen toimintaansa ohjaa ajatus, että kaikki mitä teemme, teemme toisia ihmisiä ja heidän tarpeitaan varten.

Uusimmat

PowerApps-portaalien avulla lisää läpinäkyvyyttä sekä tehokkaampaa viestintää organisaatiosi sidosryhmien välille?

PowerApps-portaalien avulla lisää läpinäkyvyyttä sekä tehokkaampaa viestintää organisaatiosi sidosryhmien välille?

Aino JokelaPower Platformin uusia toiminnallisuuksia esittelevän blogisarjamme kolmannessa osassa käsittelemme huhtikuussa testikäyttöön julkaistut Power Apps Portaalit, jotka ovat nyt julkisesti kaikkien Power Platform -käyttäjien saatavilla.

Ehditkö ajatella? – Joutenolo on arvokasta

Ehditkö ajatella? – Joutenolo on arvokasta

Sanna KaarlejärviKesäloman jälkeen mieli pulppuaa uusia ideoita, ja syksy onkin kehitysprojektien kulta-aikaa. On helppo havaita, että joutenolo tuo meissä esiin innovatiivisia ja luovia puolia, jotka talven kiireen keskellä ovat olleet hukassa.

Tekoälytoiminnallisuuksista lisäpotkua Power Platformiin? Testasimme alustan uusia ominaisuuksia

Tekoälytoiminnallisuuksista lisäpotkua Power Platformiin? Testasimme alustan uusia ominaisuuksia

Aino JokelaPower Platformin uusia toiminnallisuuksia esittelevän blogisarjamme toisessa osassa otamme käsittelyyn kesäkuussa Microsoftin Business Application Summit -tapahtumassa esittelemän AI Builderin, joka on jo osittain kaikkien Power Platform käyttäjien saatavilla myös tuotantokäyttöön.