Skip to content
09.11.23Toiminnanohjaus ERPDynamics 365

Unboxataan Dynamics 365 -versiopäivitys! – Versio 10.0.37

Efiman Dynamics 365 -tuotevastaavat
09.11.2023 | Microsoftin pilvi-ERP, Dynamics 365, päivittyy useita kertoja vuodessa ja tarjoaa jokaisessa versiopäivityksessä uusia parannuksia. Mitä löytyykään kääreistä tällä kertaa, kun Efiman Dynamics 365 -tuotevastaavat, Erno, Taina, Heidi, Elli, Annukka, Susanna ja Maria, käyvät läpi lokakuisen versiopäivityksen sisältöä?

Dynamics 365 on Microsoftin pilvipohjainen liiketoimintasovellusalusta, joka tarjoaa ratkaisuja eri toimialoille ja liiketoimintaprosesseille. Dynamics 365:n versiopäivitykset tuovat säännöllisesti uusia ominaisuuksia ja parannuksia alustalle ja mahdollistavat sen, että Dynamics 365 -asiakas pysyy aina teknologiakehityksen aallonharjalla. Tässä blogisarjassa unboxaamme eli puramme auki neljän Dynamics 365 -sovelluksen versiopäivityksiä (Finance, Supply Chain Management, Commerce ja Project Operations) sekä käsittelemme koko alustaa koskevia kehitysaskelia.

Tällä kertaa tapetilla on lokakuinen versiopäivitys 10.0.37, josta paljastui vain pari huomionarvoista muutosta. Lisäksi käsittelemme kaikkia Dynamics 365 -asiakkaita koskevaa päivityskäytäntöjen muutosta, joka on tärkeää ottaa huomioon ensi vuoden versiopäivitysaikataulujen suunnittelussa. 

Blogin aiheet kootusti:

Microsoft muuttaa Dynamics 365:n versioiden julkaisukäytäntöjä vuodesta 2024 alkaen – huomioi muutokset ensi vuoden versionnostojen suunnitelmissa!

Microsoft on tiedottanut, että se muuttaa ensi vuoden alusta alkaen Dynamics 365:n versioiden julkaisuaikatauluja. Vuodesta 2024 alkaen Dynamics 365 -järjestelmään julkaistaan vain neljä pääversiota – maalis-, kesä-, syys- ja joulukuussa (virallisten General Availability –julkaisujen ajankohdat). Verrattuna aiempaan julkaisuja on siis harvemmin: esimerkiksi vuonna 2023 pääversiopäivityksiä oli seitsemän.

Muutoksen myötä Microsoft on pidentänyt kunkin pääversion esikatselu- ja tukijaksoja, joten asiakkailla on enemmän aikaa suunnitella ja testata päivityksiä. Tämä tarkoittaa myös sitä, että Microsoft julkaisee enemmän proaktiivisia korjauspäivityksiä (Proactive Quality Updates / PQU) kullekin versiolle.

Asiakkaiden on edelleen päivitettävä Dynamics 365 -järjestelmänsä vähintään kahdesti vuodessa. Jos asiakas ei halua ottaa käyttöönsä jotain versiota, sen automaattinen päivitys voidaan pysäyttää. Jatkossa on mahdollista pausettaa vain yksi versiopäivitys kerrallaan eli asiakas voi olla maksimissaan vain yhden versiopäivityksen jäljessä Dynamics 365:n kehityksestä. Aiemmin asiakas saattoi pysäyttää eli jättää välistä kolme versiota peräkkäin.

Muutos koskee kaikkia Dynamics 365 Finance & Operations -sovelluksia; kuten Finance, Supply Chain Management, Project Operations ja Commerce; ja se astuu voimaan joulukuisen versiopäivityksen 10.0.38 jälkeen.

Asiakkaat voivat hallita Dynamics 365 -päivityksiä LCS:n (Lifecycle Services) projektiasetuksissa aivan kuten aiemminkin.


Synapse Link for Dataverse D365FO:lle on julkaistu

Microsoft on julkaissut uuden ratkaisun Dynamics 365 Finance & Operations -järjestelmän (D365FO) datan hyödyntämiseen: Synapse Link for Dataverse D365FO:lle.

Microsoftin aiempi ratkaisu D365FO-järjestelmän raportointidatan siirtämiseksi ulos oli BYOD-exportti (Bring Your Own Database), joka mahdollisti datan viennin suoraan SQL-tietokantaan. Toinen vaihtoehto oli Export to Data Lake -toiminto, jolla data on saatu synkronoitua CSV-muodossa Azureen.

Nyt Microsoft on sisällyttänyt D365FO:n datan Microsoft Dataverseen. Dataverse on Dynamics-tuotteiden yhteinen tietokanta, jota myös Microsoft Power Platform -sovellukset käyttävät. Ratkaisulla D365FO:n data saadaan helposti esimerkiksi ETL- tai raportointiratkaisuiden käyttöön. Tämä muutos koskee erityisesti järjestelmiä, joissa Export to Data Lake -ominaisuus on otettu käyttöön.

Synapse Link for Dataverse D365FO:lle tuottaa Common Data Model (CDM) -datamallin mukaista, reaaliaikaista dataa Azuren Synapse-palveluun. Synapseen tuotettu D365FO-data prosessoidaan ja tarjoillaan SQL-päätepisteiden kautta eteenpäin kuluttajille. Uutuutena Synapse Link for Dataverse D365FO:lle tukee tutun csv:n lisäksi datantuottoa hajautettuun laskentaan soveltuvaan Delta-taulu-dataformaattiin.

Synapse Link for Dataverse D365FO:lle korvaa aiemman BYOD-ratkaisun sekä Export to Data Lake-lisäosan, joista jälkimmäinen poistuu käytöstä vuoden 2024 loppuun mennessä.

Nyt on hyvä hetki aloittaa siirtyminen pois BYOD ja Export to Data Lake -toiminnallisuuksista ja ottaa käyttöön Synapse Link for Dataverse D365FO:lle. Efiman data-asiantuntijat auttavat sinua ja organisaatiotasi muutoksen jokaisessa vaiheessa.


Uutta Dynamics 365 Supply Chain Management -järjestelmässä 

WMS-käsipäätteen autentikointitapa muuttuu ensi kesänä – aloita muutoksen läpivienti ajoissa

Versiopäivityksen 10.0.37 yhteydessä Microsoft tiedotti siitä, että Microsoft Dynamics 365 Supply Chain Managementin varastonhallintasovelluksen eli WMS-käsipäätteen yhteysasetuksiin on tulossa muutoksia. Nykyiset Client Secret ja Sertificate-autentikointitavat (Service based) korvataan käyttäjäpohjaisella (User based) menetelmällä. Muutos ei ole vielä pakollinen tämän versiopäivityksen yhteydessä, mutta nykyisen tiedon mukaan Service based -tyyppisten yhteysasetusten käyttäminen tulee päättymään kesäkuun 2024 puolessa välissä.

Kun yhteysasetukset muuttuvat, käsipäätteiden käyttäjät saavat varoitusviestin, jossa pyydetään päivittämään autentikointimenetelmä.

Autentikointitavan päivittäminen käyttäjäpohjaiseksi kannattaa käynnistää suunnitellusti ja hyvissä ajoin, jotta vältytään ikäviltä tilanteilta autentikointitapojen muuttuessa lopullisesti. Siirtymäaikana molempia autentikointitapoja on mahdollista hyödyntää rinnakkain ja tämä onkin suositeltavaa sujuvan siirtymän takaamiseksi.

Siirtymän työvaiheet lyhyesti: 

  1. Ensimmäisenä luodaan uusi palvelusovellus (web service application) Microsoftin Entra ID:ssä (entinen Azure Active Directory) käytettäväksi käsipäätteen ja Dynamics 365 Finance & Operations -ympäristön välille:
    • Luodaan uusi Entra-palvelusovellus (application) tarvittavilla oikeuksilla.
    • Määritellään käyttäjät tai käyttäjäryhmä palvelusovellukseen, jotka voivat aktivoida käsipäätteen käyttöönsä. 
  1. Järjestelmänvalvoja lisää yhteyden luodun käsipäätteen Entra-palvelusovelluksen ja käsipäätteen palvelukäyttäjän välille Dynamics 365 Finance & Operations -ympäristössä.

  2. Ensimmäisellä kerralla järjestelmänvalvojan täytyy hyväksyä Entra-palvelusovellukselle lupa käyttää tietoja. Tämä pitää tehdä jokaiselle uudelle Entra-palvelusovellukselle erikseen.

  3. Määritellyt käyttäjät aktivoivat käsipäätteille uudet yhteysasetukset: vaiheessa 1. määritellyt käyttäjät asettavat käsipäätteille uudet yhteysasetukset ja aktivoivat laitteet käyttöönsä.

  4. Muutos ei vaikuta loppukäyttäjien käsipäätetunnuksiin.


Uutta Dynamics 365 Finance -järjestelmässä 

Dynamics 365 Finance -toimintoihin ei tässä versiopäivityksessä tuotu merkittäviä uusia toiminnallisuuksia.


Uutta Dynamics 365 Commerce -järjestelmässä

Dynamics 365 Commerce -toimintoihin ei tässä versiopäivityksessä tuotu merkittäviä uusia toiminnallisuuksia.


Uutta Dynamics 365 Project Operations
-järjestelmässä

Dynamics 365 Project Operations -toimintoihin ei tässä versiopäivityksessä tuotu merkittäviä uusia toiminnallisuuksia.


Tukea tarjolla

Haluatko tietää lisää jostakin blogissa käsitellystä aiheesta? Miten päivityskäytäntöjen muutos kannattaa ottaa huomioon ensi vuoden versiopäivityssuunnitelmassa? Tai miten varastonhallintasovelluksen autentikointitavan vaihdos kannattaa viedä läpi juuri teidän tapauksessanne? Kerromme mielellämme lisää ja avaamme, mitä muutokset tarkoittavat juuri teidän liiketoiminnallenne. 

Ota Efiman asiantuntijoihin yhteyttä linkin takaa tai ole suoraan yhteydessä omaan palvelupäällikköösi.

Ota yhteyttä

Tutustu aiempiin blogisarjamme osiin täältä. Olemme unboxanneet jo seitsemäntoista Dynamics 365 -versiopäivitystä.Tutustu kirjoittajiin:

Susanna Lindberg_web_72dpi

 

Susanna Lindberg
Senior Technical Architect

Susanna toimii Efimalla Microsoft Dynamics 365 -liiketoiminta-alustan teknisenä arkkitehtina. Ratkaisun parissa Susanna on työskennellyt jo yli 10 vuoden ajan useissa eri rooleissa: sekä projektivaiheen että jatkuvien palvelujen asiakkaiden parissa – sekä kehittäjänä että teknisenä konsulttina ja arkkitehtina. Susannalle on tärkeää pysyä ajan tasalla ratkaisun kehityksestä ja uusista ominaisuuksista sekä ymmärtää, miten muutokset vaikuttavat kokonaisuuteen ja asiakkaan liiketoimintaan.

Annukka Hejazi_press

 

Annukka Hejazi
Senior Solution Consultant

Annukka on Efiman Dynamics 365 Commerce -konsultti, joka innostuu kaupan alan erikoispiirteiden ymmärtämisestä ja niiden sovittamisesta ERP-maailmaan. Annukka on työskennellyt Microsoft Dynamics AX ja Microsoft Dynamics 365 -järjestelmien parissa jo viidentoista vuoden ajan ja päässyt tutustumaan ratkaisuihin niin järjestelmän pääkäyttäjän roolissa asiakkaan puolella kuin myös ratkaisukonsulttina toimittajan leivissä. Ennen hurahtamistaan kaupan alan ja Dynamics 365 Commercen kiemuroihin pari vuotta sitten, Annukka toimi pitkään toimitusketjun hallinnan ratkaisukonsulttina.

_M9A9442_300dpi_press

Maria Chikitkina
Senior Solution Architect

Maria tuntee Dynamics 365 Finance ja Dynamics 365 Project Operations -sovellukset kuin omat taskunsa ja jakaa osaamistaan mielellään Efiman asiakkaille. Maria aloitti uransa Dynamics-konsulttina vuonna 2010 ja on sittemmin osallistunut useisiin Dynamics-projekteihin erilaisilla toimialoilla. Maria uskoo, että asiakkaita auttamalla Efima voi tehdä maailmasta paremman paikan.

Heidi_Verho_300dpi_press

 

Heidi Verho
Solution Architect

Heidi on Efiman Microsoft Dynamics 365 Finance -arkkitehti, jolla on laaja kokemus taloushallinnon ja toimitusketjun käytännön tehtävistä ja liiketoimintaprosessien kehittämisestä. Microsoft Dynamics -tuoteperheen parissa hän on työskennellyt vuodesta 2008 alkaen sekä konsulttina partnereiden että pääkäyttäjänä asiakkaan puolella. Heidin vahvuuksia konsulttina ovat toimiva yhteistyö asiakkaan kanssa, liiketoimintamallien ja -prosessien ymmärrys ja näitä tukevien järjestelmien tuntemus.

Elli Mäkeläinen_300dpi_press

 

Elli Mäkeläinen
Solution Consultant

Elli on Efiman Microsoft Dynamics 365 Finance -konsultti, joka on kasvanut digitaalisten taloushallintopalveluiden pääkäyttäjästä Dynamics-konsultiksi viimeisen viiden vuoden aikana. Hänelle on tärkeää löytää asiakkaalle sopivat järjestelmäratkaisut, jotka tukevat päivittäisen työn sujuvuutta sekä automaatiota. Dynamics 365 Finance -tuotevastaavan työssä yhdistyy Ellin into oppia uutta ja halu jakaa järjestelmäosaamista eteenpäin.

Erno Leppänen_profiilikuva

 

Erno Leppänen
Senior Solution Consultant

Erno Leppänen toimii Efimalla ratkaisukonsulttina Dynamics 365 Supply Chain Managementin parissa. Erno on taustaltaan asiakaspuolen pääkäyttäjä, mistä juontuu Ernon vahva ymmärrys asiakkaan tarpeista projektien aikana. Erno huolehtii osaamisensa kehittämisestä ja seuraa aktiivisesti tuotteiden kehitystä voidakseen tarjota asiakkailleen aina parhaan ja ajantasaisimman ratkaisun.

_H5A7653_72dpi_vari_web

 

Taina Kärki
Senior Solution Consultant

Taina toimii Efimalla ratkaisukonsulttina Dynamics 365 Supply Chain Managementin parissa. Taina on taustaltaan tuotannon ja logistiikan konkari, jolla on takanaan lähes 30 vuoden työkokemus teollisuuden operatiivisista tehtävistä sekä tuotannon ja logistiikan kehittämisen konsultoinnista. Tietojärjestelmien kehittämisen Taina näkee liittyvän oleellisesti tuotannon ja logistiikan prosessien kehittämiseen, ja hän haluaa auttaa asiakkaita ymmärtämään näiden asioiden väliset yhteydet ja mahdollisuudet.