Blogi
26.9.2019

Mitä sulla on bägissä? Tarina golfista ja toiminnanohjauksesta

Vuosien suunnittelun ja harkinnan jälkeen aloin vihdoin pelata golfia tänä vuonna. Vasta-alkajana en luonnollisesti tiennyt välineistä paljoakaan. Siksipä etsin ja ostin käytetyn bägin ja mailat kierrätykseen keskittyneistä verkkokaupoista. Myönnän, että golfkentille siirtyessäni häpesin hieman kierrätyksestä kasattua sekalaista settiäni. Kentillä huomasin kuitenkin nopeasti, että kaikilla muillakin on bägit täynnä eri ikäisiä mailoja.

Samankaltainen tilanne on monilla yrityksillä vuosien saatossa käyttöön otettujen tietojärjestelmien suhteen.

Päästessäni vauhtiin pelin suhteen, aloin suunnitelmallisesti uudistaa bägiäni. Vanha bägi alkoi repeillä liitoksistaan, joten se oli pakko vaihtaa heti. Sitten hankin ensimmäisen uutena ostetun mailani, 52 -asteisen wedgen. Seuraavaksi edessä on hybridimailojen hankinta.

Mailojen hankintaan sisältyy aina myös riski. Mitä jos uudella mailalla en onnistukaan yhtä hyvin kuin vanhalla? Käytettyjä varusteita myyvät verkkokaupat ovat täynnä tällaisia tarinoita: Myynnissä on mailoja, joilla on pelattu vain yksi kierros. Kuulostaa melko hintavilta lyönneiltä?

Hankinnat tehdään tarpeeseen ja tarpeet syntyvät kentällä

Kuten useimpien golfbägien sisältö, yritysten tietojärjestelmäarkkitehtuuri on yhtä lailla usein muodostunut järjestelmä kerrallaan. Uusia on hankittu samalla, kun liiketoiminnan tarpeet ovat kasvaneet tai muuttuneet. Ja tuskin löytyy kahta yritystä, joissa olisi käytössä täsmälleen samat järjestelmät.

Tietojärjestelmäarkkitehtuurissa on usein myös päällekkäisiä järjestelmiä, joilla voisi hoitaa saman asian hiukan eri tavoin. Väittäisin, että vastaavanlaisia päällekkäisyyksiä löytynee myös monista golfbägeistä.

Ja kuten mailojen vaihtamisessa, harvoin yrityksessäkään uusitaan kaikkia järjestelmiä kerralla. Tähän on useita syitä, mutta isoimpia näistä ovat varmasti kustannukset ja henkilökunnan työkuorma.

Järjestelmäinvestoinnit ovat usein kalliita, työläitä ja pitkäkestoisia. Yrityksen resurssit eivät yksinkertaisesti riitä. On tehtävä valintoja, mitä järjestelmiä lähdetään vuorollaan kehittämään, hankkimaan tai päivittämään.

Bägi ja mailat – digisydän ja liiketoimintasovellukset

Me Efimalla puhumme talouden- tai toiminnanohjausjärjestelmästä digisydämenä, jolla tarkoitamme yrityksen keskiössä sijaitsevaa ydintietojärjestelmää ja toiminnan mahdollistajaa. Tätä täydennetään ympärille rakentuvilla, muilla tarvittavilla liiketoimintasovelluksilla.

Liiketoimintalähtöiset järjestelmäuudistukset onkin syytä aloittaa digisydämestä. Kuten minun piti ensin vaihtaa hajonnut vanha bägi uuteen – jotta voisin kantaa uusia ja vanhoja mailojani ilman häpeää – on yrityksen syytä aloittaa uudistukset olennaisimmasta.

Ympärille rakennettavat liiketoimintasovellukset voidaan toteuttaa usein monella eri tavalla, ja on tärkeää löytää juuri oikea tapa yrityksen eri tarpeisiin.

Tässä yhteydessä suosittelisin tutustumista Power Platformiin nykyaikaisena sovellusalustana, joka mahdollistaa monien tällaisten sovellusten toteuttamisen itse – jopa siten, ettei tarvitse kirjoittaa riviäkään koodia. Kuvittele, jos pystyisit itse valamaan omiin käsiisi parhaiten sopivan rautaseiskan?

Hankintojen vaaranpaikat

Mutta, kuten golfvarusteiden ostamiseen, myös järjestelmähankintaan sisältyy aina riskejä. Nämä ovat kuitenkin taklattavissa:

  • Huolellisella suunnittelulla ja hankintaprosessilla
  • Varsinaisen käyttöönoton hallitulla projektoinnilla On ensiarvoisen tärkeää ymmärtää, mihin tarkoitukseen järjestelmää ollaan hankkimassa sekä mikä on paras projektimalli sen käyttöönottoon. Vain siten voidaan löytää aidosti toimiva ratkaisu.

Luota ammattilaiseen

Harrastuksessani minua auttoi eteenpäin golfvarusteliikkeen ammattimainen myyjä. Meillä Efiman tietojärjestelmäammattilaisilla on puolestaan varmasti tarjota juuri sinun tarpeisiisi sopiva malli.

Mieti siis tarkkaan, miten haluat tietojärjestelmäarkkitehtuurisi kehitystä johtaa. Me Efimalla haluamme auttaa sinut seuraavalle tasolle – ole rohkeasti yhteydessä.

Keskustellaan tästä vaikka golfatessa.

Kirjoittaja

Tero Javanainen

Tero Javanainen
Senior Project Manager

Tero on toiminnanohjausprojektien konkari, jolle asiakkaan kuuntelu ja tarkoituksenmukaisimman ratkaisun löytäminen ovat tekemisen kulmakiviä. Vapaa-ajallaan Tero viihtyy golfviheriöillä uuden, rakkaan harrastuksensa parissa.

Uusimmat

Aili loves SAP - ohjelmistorobotiikasta apua ERP-projektin siirtymävaiheeseen

Aili loves SAP - ohjelmistorobotiikasta apua ERP-projektin siirtymävaiheeseen

Kati KolehmainenERP:n vaihtaminen on kallis sekä usein myös pitkä ja ajoittain kivinenkin tie. Sen vaihtamista ja hankintaa valmistellaan usein pitkään. Myös ratkaisun valintaan käytetään paljon aikaa sekä vaivaa, jotta saadaan yrityksen kannalta toimivin ratkaisu, jolla kyetään tukemaan liiketoimintaa parhaalla mahdollisella tavalla. Valmisteluun ja päätöksentekoon ei kuitenkaan voida hyvillä mielin käyttää loputtomasti aikaa, jos liiketoiminta ja henkilöstö kärsivät vanhan järjestelmän puutteista. Painetta ei helpota, mikäli nykyisen ratkaisun toimittaja on lopettamassa tukeaan sille. Tällöin yrityksen kannattaa harkita ohjelmistorobotiikan hyödyntämistä.

Pehmeä talousjohtaja saa paikan

Pehmeä talousjohtaja saa paikan

Sanna KaarlejärviOlin keväällä Stanfordin yliopistossa kuulemassa Piilaakson professorien ajatuksia modernin CFO:n ominaisuuksista. Viesti oli selkeä: Talousjohtajia ei enää arvoteta teknisten taloushallinnon taitojen perusteella, vaan oletus on, että nämä ovat hallussa.

Työnteko palvelukeskuksessa – osaamistarpeet ja johtaminen murroksessa

Työnteko palvelukeskuksessa – osaamistarpeet ja johtaminen murroksessa

Satu KallioPalvelukeskusten tarjoaman palvelun johtotähtinä on perinteisesti pidetty kustannustehokkuutta ja prosessien jatkuvaa kehittämistä. Palveluntarjoajat ovat pyrkineet toimittamaan palvelun sovituin ehdoin, eikä yhteistyön arvoa ole asiakasyrityksissäkään usein ymmärretty kuin säästettyjen eurojen kautta.